Molesztáltak jópár évvel ezelőtt. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Most kezdem felfogni, hogy mi is történt velem körülbelül 10-12 évvel ezelőtt. Volt pár srác aki az iskolában több fiatalabb gyereket (fiút) bántalmazott, megvert. Az egyiküknek biztos, hogy nem az volt a fő célja hogy megverjen valakit, hanem egészen más. Azt mondta egyszer, hogy mutassam meg a nemi szervem, ha nem akarom, hogy megverjen. Volt, hogy arcon köpött minden indok nélkül. Nem tudom, hogy másokkal mit csinált akikre rászállt. Ha csak belegondolok remegni kezdek. Ez az emlék a napokban jött elő igazán. Egyébként is elég labilis az idegrendszerem, de most padlón vagyok. Félek. Ugyanúgy, mint akkor. Talán emiatt lettem "nyápic" mostanra is. Nem tudom mit tehetnék vagy hogyan dolgozhatnám fel ezt :( 25/f2010. febr. 18. 16:33
1/12 anonim válasza:
Keress egy pszichológust, vagy kineziológust! Vele oldd ezt fel! Érdemes!
2/12 A kérdező kommentje:
Nem tudom mennyire tudnék nyiltan beszélni erről szemtől szembe valakivel. Akkoriban sem mertem mondani senkinek. A családomban sem. Eddig csak próbáltam elfelejteni, de alighanem ez az elfojtás csak rontott a helyzeten.
2010. febr. 18. 16:44
3/12 anonim válasza:
Szerintem is keress fel egy szakembert.Szerintem ő elötte nem kel szégyenkezni!Az sem baj ha sírni lát,ő egy ezer idegen számodra,csak úgy mint mi is.Menj el és öntsd ki a szíved,csak így lehetsz túl rajta!
4/12 anonim válasza:
de veled csinált valamit? mert csak azt említetted, hogy megvert és arcon köpött. a pszichológus mindenképp jó ötlet, legalább megpróbálni, veszíteni semmit sem veszíthetsz
5/12 A kérdező kommentje:
Rá akart venni, hogy fogjam meg az övét. De akkor el tudtam menekülni, mert jöttek arra emberek. Mással nem tudom mit/miket csinált. Ilyenkor egyébként még, ha tudnám is, hogy ki az már nem lehetne feljelenteni gondolom, nem? Ahogy néztem, ha már elmúlt egy bizonyos idő, akkor elévül a dolog. Vagy nem?
2010. febr. 18. 19:43
6/12 anonim válasza:
Feljelenteni már nem tudod, illetve sok értelme nem lenne sajnos. Most kezdtél csak rá emlékezni? Vagy előjöttek az emlékképek részletesen? Egyébként ezt mindenkinek nagyon nehéz feldolgozni, megpróbálhatsz szakembert is, vagy ha esetleg van olyan barátod akiben megbízol, de gondolom a legkevésbé sem szeretsz beszélni róla. A pszihológus pedig csak mégjobban felszínre fogja hozni, viszont így jobb esetben szembe tudsz vele nézni és feldolgozod, de lassú folyamat. A labilis idegrendszerhez nagyon sok köze lehet egy ilyen traumának. Volt hasonló esetem kétszer is, csak én lány vagyok.
7/12 A kérdező kommentje:
Értem. De egyébként egy bűntett után meddig lehet feljelentést tenni? Például ilyen esetben egy év vagy mi? Van erre valami szabály? Na de ez már úgysem változtatna semmin, lehet hogy az illető azóta normális emberré vált. Nekem úgy volt, hogy jóformán teljesen elfeledtem már a dolgot mostanára, és most kiegyensúlyozottan élek. Vannak szerető szüleim, testvérem , barátnőm, akiket én is nagyon szeretek. Mondhatni panaszra nem volna okom, de alighanem depresszió vagy hasonló betegségem van (orvosnál még ezzel sem voltan), vagy nemtudom mi, ami nagyon intenzív kedélyingadozással jár.
2010. febr. 18. 20:30
8/12 anonim válasza:
Szerintem nem a feljelentéssel kellene foglalkoznod, hanem azzal, hogy magadat helyrepakold. Ne félj segitséget kérni szakembertől és minél hamarabb, annál jobb.
9/12 anonim válasza:
Ha van jó barátod,keressétek fel és kérd számon a cselekedetét!Utána soha nem remegsz!
10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddig válaszokat. Igazából mostanában eléggé le vagyok terhelve mentálisan, és lehet, hogy emiatt tört elő ez is. Ha nem tudom elfelejteni valószínűleg felkeresek egy orvost, mert azt hiszem a mentális problémáimnak ez csak egy részét képzi. Csak nem tudom, hogy most mennyire akarnák ténylegesen ezzel foglalkozni. Lehet túl kellene lépnem a dolgon, ahogy annak idején is tettem.
2010. febr. 19. 12:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!