Hogy tudnám meggyőzni arról magam, hogy az öngyilkosság nem romantikus?
Amióta az eszemet tudom romantikusnak tartottam az öngyilkosságot. Amikor nagy problémáim voltak és meg akartam ölni magam(volt is egy komolyabb kísérletem), akkor viszont már nem tartottam annak, csak meg akartam tenni. Most nem akarok meghalni, de megint romantikusnak tartom. Vonzó gondolat számomra az, hogy fiatalon haljak meg a saját kezeim által. Olyan hülyének érzem magam :/
18/L
Kedves Kérdező!
Én is hasonló cipőben járok, akárcsak Te.
Az öngyilkosságban van valami hátborzongatóan vonzó számomra is. Sokat foglalkozom a témával, sokat olvasok ezzel kapcsolatban és nem utolsó sorban sokat kerülget engem is ez a gondolat. Viszont én nagyon sokat írok. Főként fejemből kipattanó történeteket. Itt kiélhetem ilyen irányú hajlamaimat és a való életben hatalmas trauma kellene történjen ahhoz, hogy valóban képes legyek elkövetni. Mert nem maga a tett a "romantikus", hanem a folyamat, ahogyan eljutsz odáig és ahogyan megteszed. De utána - habár az élet folyik tovább - a történet véget ér számodra. Csak az író tudja mi történik utána. És a többi szereplő, akiket vagy mélyen lesújt a tetted vagy teljesen hidegen hagy.
18L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!