Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy tudnám meggyőzni arról...

Hogy tudnám meggyőzni arról magam, hogy az öngyilkosság nem romantikus?

Figyelt kérdés

Amióta az eszemet tudom romantikusnak tartottam az öngyilkosságot. Amikor nagy problémáim voltak és meg akartam ölni magam(volt is egy komolyabb kísérletem), akkor viszont már nem tartottam annak, csak meg akartam tenni. Most nem akarok meghalni, de megint romantikusnak tartom. Vonzó gondolat számomra az, hogy fiatalon haljak meg a saját kezeim által. Olyan hülyének érzem magam :/

18/L

2015. márc. 19. 17:28
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
szerintem neked pszichológus kellene, mert ez nem normális :O
2015. márc. 19. 17:33
 2/5 anonim válasza:
Egyetértek az első válaszolóval.
2015. márc. 21. 08:43
 3/5 anonim ***** válasza:
Láttad az Öngyilkos szüzeket? Valamilyen szinten romantikus... :D Erről nem kell meggyőznöd magad. Csak ne csináld meg és kész.
2015. ápr. 17. 20:45
 4/5 anonim ***** válasza:
Talán valami szabadsághősnek tartod magad? Azt hiszed, jobb lesz a világ attól, ha te meghalsz? Végtelenül naiv gondolat már az is, hogy egyáltalán érdekelné a világot... azt hiszed, ha meghalsz, megáll az idő, nem fog feljönni többé a Nap? Semmit nem hagynál hátra, csak végtelen nyomort a szüleid lelkében. Jó eséllyel tennéd teljesen tönkre az életüket. Ezt érnéd el, ha megtennéd. Foglalkozz valamivel, ami leköt és húsz év múlva, amikor férjed lesz és gyereked, akkor majd fejcsóválva fogsz erre visszagondolni! Ha pedig most úgy érzed, szükséged van segítségre, haladéktalanul keresd fel az iskolapszichológust!
2015. ápr. 18. 12:21
 5/5 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Én is hasonló cipőben járok, akárcsak Te.

Az öngyilkosságban van valami hátborzongatóan vonzó számomra is. Sokat foglalkozom a témával, sokat olvasok ezzel kapcsolatban és nem utolsó sorban sokat kerülget engem is ez a gondolat. Viszont én nagyon sokat írok. Főként fejemből kipattanó történeteket. Itt kiélhetem ilyen irányú hajlamaimat és a való életben hatalmas trauma kellene történjen ahhoz, hogy valóban képes legyek elkövetni. Mert nem maga a tett a "romantikus", hanem a folyamat, ahogyan eljutsz odáig és ahogyan megteszed. De utána - habár az élet folyik tovább - a történet véget ér számodra. Csak az író tudja mi történik utána. És a többi szereplő, akiket vagy mélyen lesújt a tetted vagy teljesen hidegen hagy.

18L

2015. ápr. 19. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!