Szerintetek a látomásokat látó, vagy szellemeket érzékelő (látó), vagy szellemi lényeket halló emberek mentálisan betegek? Vagy lehetséges, hogy a tudománynak is vannak határai? Ti mit gondoltok erről?
Na ezen már én is gondolkodtam ,nem is egyszer.
Ismeretségi körömben van aki ,ugyan nem látja,de érzi a szellemeket.Nem gondolom róla,h mentális beteg volna.Ki tudja ezt bizonyítani?
Akinek papírja van a betegségéről: orvosi lelete nincs(vérvétel,ct,vizelet)
Igazolni senki ember fia nem tudja,hogy tényleg beteg-e.
Az nézőpont kérdése, hogy mentálisan betegnek tekintjük-e őket, de az biztos, hogy a válasz arra igen, hogy az agyuk vagy annak egy része eltérően működik.
Az eltérő jelentése az én nézőpontom szerint a "nem megfelelő", mivel nem a valóságot érzékelik. Hogy honnan tudom? Amit csak valaki lát/hall, más - aki meg szintén ott van - az nem, akkor ott bizony probléma van.
Hogy ez mennyire kémia, bizonyítja az is, hogy pl kábítószerekkel elő lehet idézni hallicunációkat stb.
Miquel:
Hát ettől én is megrogytam volna kissé :) - olyan lehetett, mint egy B kategóriás horrorfilmben.
Én is tapasztaltam olyat, hogy kb 10 percre elaludhattam és olyan élethű álmot láttam, hogy gondolkoznom kellett, hogy ez most megtörtént vagy sem. De elővéve a racionális eszemet inkább arra jutottam, hogy félálomszerű állapotba kerültem, és egy álomképet belevetítettem a környezetembe.
A biblia alakok jelentős része szenvedett bizonyos mentális és egyéb betegségekben pl epilepsziában. Amit rohamok alatt látott, hallott (jelenések, csodák, hangok) valóságosnak vélt, pláne, hogy akkor a mainak századrészét sem tudták ezekről a dolgokról.
A baj az, hogy sajnos terjesztették is és hittek neki egyesek.
Valóban.
Volt köztük rengeteg csaló is. Sőt valószínűleg a többségük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!