Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van az, hogy utálom...

Miért van az, hogy utálom azt, hogy menstruálok? Többi lent!

Figyelt kérdés

13,5 éves vagyok, másfél éve jött meg és minden egyes menstruációm alatt (1-1,5 hét) ideges, ingerült/feszült vagyok és veszekszem minden emberrel, aki csak rám is mer nézni. Mindig elhatározom magamat, hogy tampont fogom használni, de félek tőle meg zavarban vagyok az anyukám előtt (tesómnak is ha jól tudom megmutatta vagy elmagyarázta). A betét irtó kényelmetlen és nyáron megsülök benne.

Valami tanács, hogy miképp tudnám lekötni magamat, hogy ne legyek ideges? És hogyan vegyem rá magamat, hogy tampont használjak? (Attól félek, hogy átázok)

Segítsetek kérlek! 13/L

2015. márc. 10. 21:12
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Nekem is ebben a korban eltartott 1 hétig a menszeszem és nagyon kínlódtam az egésztől, még hangulat ingadozásom is volt, valamikor csak úgy rámtört a sírhatnék, de ez az egész javulni fog idővel, tinikor után csökken az intenzitása a menszesznek meg a kínlódás is. Nekem 20 éves korom 25 éves voltam mire beállt normálisra, azóta 5 napig tart és nincs ez a érzelmi kilengés sem, se azok a rettenetes görcsök. Én mindig is betét párti voltam, inkább 4szer, 5ször mosakodtam le, meg lehet szokni, csak higénikusnak kell maradni amennyire lehetőség engedi. Suliban legyen törlőkendő, vagy zsepi, vagy wc papír és meg tudod magad rendesen törölni ha úgy adódik, akkor kicsit kényelmeseb. Meristilt vagy mi a neve a gyógyszernek a görcsökre lehet szedni.
2015. márc. 11. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!