Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van az, hogy utálom...

Miért van az, hogy utálom azt, hogy menstruálok? Többi lent!

Figyelt kérdés

13,5 éves vagyok, másfél éve jött meg és minden egyes menstruációm alatt (1-1,5 hét) ideges, ingerült/feszült vagyok és veszekszem minden emberrel, aki csak rám is mer nézni. Mindig elhatározom magamat, hogy tampont fogom használni, de félek tőle meg zavarban vagyok az anyukám előtt (tesómnak is ha jól tudom megmutatta vagy elmagyarázta). A betét irtó kényelmetlen és nyáron megsülök benne.

Valami tanács, hogy miképp tudnám lekötni magamat, hogy ne legyek ideges? És hogyan vegyem rá magamat, hogy tampont használjak? (Attól félek, hogy átázok)

Segítsetek kérlek! 13/L

2015. márc. 10. 21:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
15%
Volt amikor én is ilyen voltam azokon a napokon. Engem a dohányzás megnyugtatott. De amikor nem dohányoztam kamilla tea is megnyugtatott. Tampont nem használtam ameddig szűz voltam . Gondolom hogy az vagy. Nagyon fájdalmas és be is repedhet a szűzhártya. Bár vannak akik azt mondják hogy szűz is bir tampont használni. Próbáltam de nem ment.
2015. márc. 10. 21:20
 2/11 anonim ***** válasza:

sportolj

a helyes tamponhasználatról meg olvass itt:

[link]

és az első pár alkalommal használj eü betétet, utána elég a tisztasági

2015. márc. 10. 21:20
 3/11 anonim ***** válasza:
94%
#1, húzzál valahova, ne ajánlgass egy kislánynak dohányzást!!!
2015. márc. 10. 21:21
 4/11 anonim ***** válasza:

Eleinte tegyél be a tampon (kezdésnek minit vegyél) mellé betétet is, amíg kitapasztalod, hogy milyen érzés, amikor megtelik. Később elég egy tisztasági betét is, hogy akkor se ázz el, amikor nem tudsz azonnal cserélni.

Az idegesség meg előfordul, annyit tehetsz, hogy uralkodsz magadon.

2015. márc. 10. 21:23
 5/11 anonim ***** válasza:
1,5 hétig is eltart a menszeszed? Szerintem az nagyon sok... Bele szoktál ülni a kádba meleg vízbe mikor megvan? Sokan azt mondják, hogy nincs jelentősége, de nekem pl. nagyon erős lesz a vérzésem tőle, és el is húzódik. Egyébként teljesen normális, hogy ingerült vagy, olyankor magnéziumot vagy B6 vitamint szoktak szedni, valamennyit segít. Vetess anyukáddal. Gondolom még szűz vagy, így csak mini tampont tudsz feltenni, elképzelhető, hogy az erősebb napokon átázol, vagy nagyon gyakran kell cserélni. Próbálgasd először otthon, hogy mennyi időt bír ki.
2015. márc. 10. 21:23
 6/11 A kérdező kommentje:
Igen szűz vagyok (és az is szeretnék maradni még sok ideig:D), nem dohányzom és utolsó kommentelő: nincs kádunk ezért nem szoktam beleülni. Igen, néha van hogy pl pénteken megjön és következő hét pénteken vagy szombaton múlik el...
2015. márc. 10. 22:02
 7/11 anonim ***** válasza:
5: Tinikorban nagyon nem sok.
2015. márc. 10. 22:03
 8/11 A kérdező kommentje:
Utolsó kommentelő: ezt mire írtad? Nem értem
2015. márc. 10. 22:06
 9/11 anonim ***** válasza:
Arra, hogy az ötös szerint sok a 1,5 hetes menzesz.
2015. márc. 10. 22:07
 10/11 A kérdező kommentje:
Értem. Egyébként meg nagyon köszönöm a tanácsokat és a segítségeket!!! :)
2015. márc. 10. 22:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!