Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van olyan egyáltalán akinek...

Van olyan egyáltalán akinek segített az antidepresszáns?

Figyelt kérdés
Mindenhol azt olvasom,hogy nem ér semmit, csak mellékhatásai vannak stb. De ha így van, akkor miért szedik sokan mégis?
2015. márc. 6. 18:27
 1/10 anonim ***** válasza:

Nekem segít valamennyit, bár nem érzem kézzel foghatónak a változást, csak úgy általánosságban kicsit stabilabb vagyok lelkileg, meg mélyebbek az alvásaim (az én antidepim erre hat főleg). De ez így folyamatosan alakult ki, ugye nem egy pillanatról a másikra érzem jobban magam, így kicsit megfoghatatlannak tűnik. Mellékhatások viszont nincsenek. Még egy ezelőtti bogyónál a kezdeti időszakban voltak, de akkor is elmúlt, ennél meg nem is volt.

Amúgy tudod általában azok panaszkodnak és beszélnek róla, akiknek rossz. Ez minden téren így van. Akinek jó, az sokkal kevésbé érzi magát arra motiváltnak hogy ezt hirdesse, legfeljebb párszor említi, elmondja, de akkor is az elégedetlenkedők lesznek itt a neten többen. Ez így logikus. Másrészt viszont sokan azért szednek ilyeneket, mert bíznak az orvosban és aztán van amikor kiderül, hogy ez hiba volt. Az ilyen is előfordul. De megint csak ők fognak erről beszélni inkább és nem azok mondják el az eseteiket, akiknek segített.

2015. márc. 6. 18:54
 2/10 anonim ***** válasza:
77%
Igen, rajtam segített. Meggyógyultam. Csak nagyon ostoba ember állítja, hogy ezek hatástalanok. Egyszerűen nem szedik be, hiába írja fel az orvos. Mellékhatásai vannak, természetesen. De minden gyógyszernek vannak mellékhatásai. Csak el kell tudni dönteni, hogy kétheti fosást megér e, hogy meggyógyulj.
2015. márc. 6. 21:35
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Az antidepi csak tüneti kezelés, meg nem gyógyít, csak elfedi a problémát, ha egyáltalán elfedi (nekem arra se volt jó, én utáltam). A terápia az, ami meggyógyított.
2015. márc. 6. 23:18
 4/10 anonim ***** válasza:
30%
Igen használ, de valóban tüneti megoldás. Az elején jobb lesz tőle. Aztán hozzá szoksz ,és egyre több kell majd belőle. Nagyon nehéz letenni , és elég durva melléhatásai vannak hosszú távon, szóval én csak a legvégső esetben javasolnám.
2015. márc. 7. 19:50
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom hogy az antidepresszánsoknál nem jelenik meg a gyógyszer tolerancia, azaz hogy annyira megszokod, hogy a hatáshoz már több kell. Azok általában a nyugtatók szoktak lenni, vagy más pszichiátriai szerek, nem tudom, de az antidepresszánsokról én ilyet még nem nagyon hallottam. Inkább csak azt, hogy el kell találni a megfelelő mennyiséget, ami mindenkinek más tud lenni. De én úgy tudom ez az érték a nyugtatók esetében növekszik, nem az antidepresszánsoknál. De ha tévednék, akkor sorry.
2015. márc. 7. 19:58
 6/10 anonim ***** válasza:
73%
Az antidepresszánsra nem szokik rá senki. És ha meggyógyul, akkor az orvos segít a leszokásban is. Ugyanez vonatkozik a nyugtatóra. Ha betartod az orvos utasításait, arra sem szoksz rá, sőt, azt még a gyógyulás befejezése előtt elszedik tőled. Aki ezeket a szereket rendellenesen használja, az magára vessen.
2015. márc. 7. 21:50
 7/10 anonim ***** válasza:
77%

Nem kell bedőlni az interneten található gyógyszer ellenességnek, iszonyatosan nagy hangal vannak azok, akiknek problémáik sosem voltak, ráadásul azok is verik a mellüket, akiknek épp nem vált be. Akinek beválltak ezek (nekem pl.), azok nem fogják az internetet tele írni azzal, hogy szedje mindenki, mert mekkora királyság...

Az internet túl lihegte az enyhe pénz éhességet a gyógyszer gyártók részéről, nameg a nyugaton való nyugtató és antidepi túlzott felírását. Ha gondod van, keress fel egy orvost, egy normálisat, megpróbál segíteni, ha gyógyszert ír fel, és neked az nem válik be, keres másikat, és ezt addig teszi majd, amíg te elégedett nem vagy. Nem mindenkin segít, mert nem vagyunk egyformák, de azt te se hiheted el, hogy abszolút semmire nem való egy olyan gyógyszer, ami kifejezetten az agyad elromlott kémai egyensúlyát kívánja helyre állítani. Ez nem szaros homeópátiás szer, amit valszeg az ellenkezők hamarabb javasolnának neked, itt fizikailag létező dolgról beszélünk, elég jól felderített hatás mechanizmussal, nincs mit ezen tagadni, a szerotonin az ott van az agyadban, az SSRI ezt a szintet növeli, és a depresszió minden bizonnyal ennek a hiánya miatt van. Ergó, ha csak nem azok közé tartozol, akinél a mellék hatások bele rondítanak a képbe, akkor egyértelmű a válasz, ugye? Amúgy sem a 30évvel ezelőtti anti depiket írják már fel, igen modern készítmények is léteznek, csak sajnos sok a gyűlölködő vad paraszt, aki beszélhet bele az internetbe mindenféle tudás, meg következmény nélkül.

2015. márc. 7. 22:27
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszi Nektek!

Az a helyzet,hogy állapotos vagyok, és bár már jobban vagyok, kb. 4 napja nagyon rosszul lettem. Régi a betegségem, csak eddig megoldottam gyógyszer nélkül, és a teherbeesésem előtt pedig már majdnem egy éve nem igazán jelentkezett.

Azt tudom,hogy sok antidepit lehet terhesen is szedni, bár most mivel jobban lettem, azért tolnám. Viszont sanszos a dolog, hogy szülés után kelleni fog.

Ezért is érdeklődtem,hogy használ-e!

2015. márc. 12. 12:27
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekemis azt hiszem használt, de terhesen ha nem muszály nem kéne szerintem, viszont én azt tapasztaltam, hogy fontos figyelni a vitamin bevitelre is, föleg most tavasszal, D, C, de nekem amit leghatásosabbnak érzek, ha B vitamin komplexet szedek, szerintem egy próbát megér.......
2015. márc. 12. 21:32
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem, mint halottnak a csók. Nyugtatóval együtt csak zombit csinált belőlem, a libidóm 0 volt, felborította a hormonháztartásomat... A dokinőt meg gyűlölöm, mindenkinek ugyanazt írja fel, pár perc az egész, mintha futószalagon akarná tönkretenni mindenki életét. Végülis leszedálni egyszerűbb, mint meghallgatni (pszichiáternek is meg kell minimálisan hallgatnia, nem csak a pszichológusnak). A normális életmódváltás a megoldás, nem a mérgek. Soha többé!

[link]

[link]

2023. dec. 7. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!