Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Antidepresszáns szedésnél...

Antidepresszáns szedésnél lehet szünetet tartani?

Figyelt kérdés

Az a helyzet hogy egy hete szedem depresszióra egy antidepi gyógyszert viszont a mellékhatások miatt nagyon ki vagyok készülve. Értem ezalatt h például együtt akarok lenni a parommal de képtelen vagyok elmenni és ez nagyon megvisel :/ Ha tartanék két három nap szünetet az segítene a problémámon illetve ez befolyásolna a gyógyszer hatékonyságát?

Escigen 10 mg (SSRI) szedek....

holnap kezdem a pszichoterápiát pszichologussal lehet az is segítene de nagyon kikészít már ez az állapot

2015. febr. 4. 11:36
 1/6 anonim ***** válasza:

Az SSRI cuccok anorgazmiát okoznak, tehát míg ezt szeded nem fog javulni a helyzet,ezért fölösleges a szünet. Inkább beszélj az orvossal, mondd el neki a problémáid és váltsatok egy másikra. Ha nem vagy életveszélyben-öngyilkossággal kapcsolatos gondolatok-akkor nem kéne szedni, mert ezek a szerek tönkretesznek.

Tapasztalatból mondom: 22 éve gyógyszerfüggő vagyok, 35 féle antidepi, ricsi, xanax, 5 féle antipszichotikum.... szóval ez olyan mint a mocsár... elnyel.

Fókuszálj inkább a pszichoterápiára, az sokkal jobb.

2015. febr. 4. 11:46
 2/6 anonim ***** válasza:
Ne tartsál szünetet. Beszéld meg a partnereddel, hogy ezt a kb 3 hónapot e nélkül kell leélnetek. Hidd el, utána visszakapod, amit elmulasztottál. Az elsőnek pedig: talán azért kellett annyiféle antipszichotikumot szedned, mert egyet sem szedtél tisztességesen.
2015. febr. 4. 14:01
 3/6 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom az antidepresszánsok olyan szerek, amik nem alkalmi hatást fejtenek ki, mint a nyugtatók, hanem folyamatosat. Ezért ha szünetet tartasz, akkor egyrészt arra rosszul reagálhat a szervezeted, másrészt valószínűleg 2-3nap alatt ki se ürül rendesen, de az addigra beállt egyensúly már felbillen, tehát csak rosszul jársz vele, inkább szedd az előírtak szerint.

Nem ismerem konkrétan azt a szert amit te szedsz, de nekem anno azt mondták amikor elkezdtek velemi antidepresszánst szedetni, hogy az elő 2hétben a mellékhatások feltehetően erősebbek lesznek, aztán meg akár el is múlnak. Tehát lehet, hogy lesz ez jobb is, érdemes volna pár hetet várnod, mert elvileg 1hónapnál hamarabb nem igen érezheted a pozitív hatásokat. Bár az tény, hogy sok helyen olvastam a nemi vágyak csökkenését, ami nem egyszer állandó tünet. De szerintem az úgy egyébként a depressziótól is csökkenhet, mert ez egy ilyen betegség. Én úgy tudom az antidepresszánsoknak többek között az is a lényege, hogy próbálják középértéknél tartani a hangulatod, ami ugye ha nagyon rossz kedved van mindig, akkor hasznos, mert ez enyhül, de egy kicsit a jó érzéseket is tompítja, így valóban, a szex rosszabb lehet ettől.

Szerintem gondold át, hogy neked mi éri meg, esetleg reklamálhatsz a dokinál és próbálkozhattok mással is, hátha az nem így hat rád. A gyógyszer alapból nem meggyógyítani fog, csak csökkenti a tüneteket amíg szeded. Ha erre szükséged van egy eredményes pszichoterápiáért (mert van hogy ez kell) akkor szedd rendesen, járj pszichológushoz és majd ha jobban leszel, akkor leállhatsz a bogyókkal és küzdhetsz nélkülük. Ha pedig nem vagy annyira rosszul, nem vagy annyira depressziós, akkor enélkül is talpra állhatsz. Nem tudom mennyi oka volt a pszichiáterednek ezt felírni.

2015. febr. 4. 14:29
 4/6 A kérdező kommentje:
Igazából már évek óta tart úgy gondolom ez a depresszió de csak most tudtam magam rávenni igazán h elmenjek egy orvoshoz és segítséget kérjek. decemberben ért egy nagy trauma ami által eléggé a padlóra kerültem nem volt étvágyam , azóta képtelen vagyok koncentrálni a suliban olyan vagyok mint egy zombi kimerült egész nap, December elött is megvolt ez de akkor még nem uralkodott el annyira rajtam és kordában tudtam tartani az eredményeim is jók voltak de a fáradságérzet és a gyakori szomoruság mindig megvolt de ilyen hullámvasút szerűen változott a hangulatom mindig is. Hajlamos is vagyok erre a depressizóra mert eléggé érzékeny típus vagyok és anyának is volt depije miután megszülettem de ő gyógyszer nélkül talpra tudott állni mert megedzette az élet azt mondta illetve nálam sok külső tényező is kialkithatta ezt az állapotot: apa hiány, csendesebb zárkózottabb típus vagyok és alig van olyan személy akire igazán számíthatok és bízhatok benne. a környezetváltozás és ha vége lesz ennek a nyomott sivár télnek akkor biztos javulni fog a helyzet mondjuk már egy kicsit jobban érzem magam de nagyon ingadozó az állapotom és ez nagyon kikészít már :(( Szinte semmi nem tud érdekelni és nagyon nehezen veszem magam rá dolgokra, nehezen döntök ,például itt van a felvételi de fogalmam sincs h mit kezdjek magammal :(( Legjobban az zavar h már az órákon is képtelen vagyok koncentrálni és folyamatosan agyalok és agyalok és nem tudom kikapcsolni az agyam 19/F
2015. febr. 4. 15:10
 5/6 anonim ***** válasza:
#2-es! Ne ítélj! Nagyon durva az én sztorim. Rendesen szedtem őket.Ja! Nem vagyok /voltam beteg és ez az egész történet tragédiája!
2015. febr. 4. 19:06
 6/6 anonim ***** válasza:
Ritkán szoktam ajánlani, hogy szedje az SSRI-t, de mivel írod, hogy már egy kicsit jobban vagy tőle, akkor szedd legalább tavaszig.
2015. febr. 4. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!