Antidepresszáns szedésnél lehet szünetet tartani?
Az a helyzet hogy egy hete szedem depresszióra egy antidepi gyógyszert viszont a mellékhatások miatt nagyon ki vagyok készülve. Értem ezalatt h például együtt akarok lenni a parommal de képtelen vagyok elmenni és ez nagyon megvisel :/ Ha tartanék két három nap szünetet az segítene a problémámon illetve ez befolyásolna a gyógyszer hatékonyságát?
Escigen 10 mg (SSRI) szedek....
holnap kezdem a pszichoterápiát pszichologussal lehet az is segítene de nagyon kikészít már ez az állapot
Az SSRI cuccok anorgazmiát okoznak, tehát míg ezt szeded nem fog javulni a helyzet,ezért fölösleges a szünet. Inkább beszélj az orvossal, mondd el neki a problémáid és váltsatok egy másikra. Ha nem vagy életveszélyben-öngyilkossággal kapcsolatos gondolatok-akkor nem kéne szedni, mert ezek a szerek tönkretesznek.
Tapasztalatból mondom: 22 éve gyógyszerfüggő vagyok, 35 féle antidepi, ricsi, xanax, 5 féle antipszichotikum.... szóval ez olyan mint a mocsár... elnyel.
Fókuszálj inkább a pszichoterápiára, az sokkal jobb.
Én úgy tudom az antidepresszánsok olyan szerek, amik nem alkalmi hatást fejtenek ki, mint a nyugtatók, hanem folyamatosat. Ezért ha szünetet tartasz, akkor egyrészt arra rosszul reagálhat a szervezeted, másrészt valószínűleg 2-3nap alatt ki se ürül rendesen, de az addigra beállt egyensúly már felbillen, tehát csak rosszul jársz vele, inkább szedd az előírtak szerint.
Nem ismerem konkrétan azt a szert amit te szedsz, de nekem anno azt mondták amikor elkezdtek velemi antidepresszánst szedetni, hogy az elő 2hétben a mellékhatások feltehetően erősebbek lesznek, aztán meg akár el is múlnak. Tehát lehet, hogy lesz ez jobb is, érdemes volna pár hetet várnod, mert elvileg 1hónapnál hamarabb nem igen érezheted a pozitív hatásokat. Bár az tény, hogy sok helyen olvastam a nemi vágyak csökkenését, ami nem egyszer állandó tünet. De szerintem az úgy egyébként a depressziótól is csökkenhet, mert ez egy ilyen betegség. Én úgy tudom az antidepresszánsoknak többek között az is a lényege, hogy próbálják középértéknél tartani a hangulatod, ami ugye ha nagyon rossz kedved van mindig, akkor hasznos, mert ez enyhül, de egy kicsit a jó érzéseket is tompítja, így valóban, a szex rosszabb lehet ettől.
Szerintem gondold át, hogy neked mi éri meg, esetleg reklamálhatsz a dokinál és próbálkozhattok mással is, hátha az nem így hat rád. A gyógyszer alapból nem meggyógyítani fog, csak csökkenti a tüneteket amíg szeded. Ha erre szükséged van egy eredményes pszichoterápiáért (mert van hogy ez kell) akkor szedd rendesen, járj pszichológushoz és majd ha jobban leszel, akkor leállhatsz a bogyókkal és küzdhetsz nélkülük. Ha pedig nem vagy annyira rosszul, nem vagy annyira depressziós, akkor enélkül is talpra állhatsz. Nem tudom mennyi oka volt a pszichiáterednek ezt felírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!