Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lehet a bajom? (a tüneteim...

Mi lehet a bajom? (a tüneteim semmire sem illenek)

Figyelt kérdés

Kicsit hazudtam a kérdésben, mert biztos illenek valamire, csak nem találtam meg... azt hittem depressziós lettem, de nem... legalábbis nem hinném.. felvázolom a problémát, hátha valaki tud segíteni :)

Alapjában véve én egy nagyon nagy lelkű ember vagyok, megfigyelve a többi embert, azt kell hogy mondjam sokkal összetettebb és bonyolultabb érzelmeim vannak mint az engem körülvevő embereknek...

És itt jön a gond... nem találom a helyem a világban, nincs életcélom, de akarom hogy legyen és érdekel, tehát e miatt sem lehetek sztem depis... szóval igazán akarok kezdeni magammal valamit, de semerre sem tudok indulni :( abban a hülye nagy lelkemben ki*szottnagy űr van, amit nem tudok semmivel sem megtölteni, pl. most is, nincs jobb dolgom mint gyk-n lógni... de igazából ettől még nem lett jobb semmi :/ jó fél órája leültem gitározni, magamtól játszogattam, de ezzel sem tudok túl sok mindent kezdeni mert a zenéhez kellenek az érzések és belőlem ezek pillanatnyilag hiányoznak... csak az üresség van, a magány és a vágyakozás arra hogy megtaláljam a helyem a világban, hogy boldog legyek.

Tudom hogy hülyén hangzik amit leírtam, és így leírva még annyira sem hangzik jól mint amennyire gondolom... de amit érzek az valós, és tényleg komoly... voltak már kamaszkori hangulatváltozásaim meg minden butaság, de azoknál ez rosszabb... utálom ha rávágják hogy jaaaj milyen kicsi problémák... hát nekem ez a legnagyobb problémám, ezt kell megoldanom... és attól hogy az éhezőkkel jön valaki, nem lesz jobb semmi.. szóval csak értelmes válaszokat kérnék :) a legelvadultabb értelmes válasz is érdekel, megtalálhatom benne az értelmet.

2010. febr. 13. 20:52
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Félénk vagy és lusta ezért lapos az életed és most mindenféle problémát gyártasz magadnak. Szépen lépj ki a 4 fal közzül és keres valami hobbit, utána jobban fogod magad érezni.
2010. febr. 13. 21:38
 2/19 A kérdező kommentje:

Télen nem nagyon tudok deszkázni... csak hogy a hobbi részét megmagyarázzam... sokan mondják a gitárt is hobbinak, de nekem az több... viszont így most még ehhez is alig volt hangulatom..

Értem amit mondtál, így terveztem... ahol kell kiegészítem a kérdést, remélem a végére megtudok valami hasznosat is.

Kimozdulni meg hova? mire gondolsz? hagyjuk a sablon szövegeket.

2010. febr. 13. 21:44
 3/19 anonim ***** válasza:

Hát szerintem az előző elég undok volt, bár végülis ő örülhetne, ha nincs hasonló baja. Ha lenne biztos megértené és nem írna ilyeneket.

Amúgy, ha eltérsz valamiben a többitől, annak sosincs jó vége. A társadalom nagy része nem tolerálja a másságot. Gondolkodásmódban sem, meg semmiben. Ahogy írtad, cél nélkül meg csak telik az idő, mert valahogy mégis lefoglalod magad. Olyan dolgokkal amire később jóformán nem is emlékszel, de jobb mint ülni és keseregni, de tényleg jólenne valami cél...ami kitöltené az űrt.

2010. febr. 13. 22:23
 4/19 anonim ***** válasza:

Kimozdulni meg hova? mire gondolsz? hagyjuk a sablon szövegeket.

Úgy értem ne ülj otthon egyedül a gép elött, vagy a gitárral a kezedben. Télen is lehet sőt kell valamilyen progam a haverokkal. Menj bulizni velük, moziba, muzeumba. Ha üres az életed tölsd meg élményekkel, szereted a zenét hallgas meg egy előadást a zeneakadémián. Nem vagy depis örülj hogy nincs mentális betegsséged, ha mégis úgy érzed kérdez meg egy orvost.

2010. febr. 13. 23:01
 5/19 anonim ***** válasza:
Unalom?
2010. febr. 13. 23:52
 6/19 A kérdező kommentje:

Beszélek a sulipszichológussal... a mentális betegségeimről, amik azért lehet vannak..

egyébként ami biztos az az hogy szoc.fóbiám van..

ezek a téli programok meg... ráadásul minden pénzbe kerül, és k*rvára le vagyok korlátozva, mert semmi pénzünk nincs, és ha anyám nem talál munkát akkor még az is lehet hogy elveszítjük a lakást... szóval nem mehetek oda hogy jajj anyu adj már egy kis pénzt ide-oda, kiállítás, szórakozóhely, koncert stb...

2010. febr. 14. 14:41
 7/19 anonim ***** válasza:
Keres melót, komolyan mondom gyorséterem, árúfeltöltés... ha összejön minden próblémádra gyógyír lehet. Segítesz anyúdnak és nem streszels a pénz miatt, lesz pénzed szórakozni, és a szociális fóbiát csak úgy lehet kezelni ha sokat vagy emberek között.
2010. febr. 14. 20:37
 8/19 A kérdező kommentje:
Sajnos még tanuló vagyok... viszont ma voltam az igazgatóiba, még az is lehet (valószínű)hogy magántanuló leszek.
2010. febr. 15. 13:20
 9/19 anonim ***** válasza:
Sztem választ keresel, de még a kérdést sem ismered, ezért csak sodródsz. Sztem csak egy rokonlelket kéne találnod (nem feltétlenül barátnőt, vagy barátot ha lány vagy), vagy a kérdésre a választ keresned (de ehez meg ismerned kéne magát a kérdést, azt ami mozgat téged, azt ami annyira érdekel, hogy napokat képes vagy róla elmélkedni). Első kb esélytelen ebben a világban, második meg csak rajtad múlik, esetleg olvasgass könyveket, nézz filmeket, azok lekötnek, esetleg még előrrább is visznek valahogy, de ez persze nem megoldás.
2010. febr. 15. 17:12
 10/19 anonim ***** válasza:
16 éves kortól lehet diákmunkát vállalni.
2010. febr. 15. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!