Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan zajlik egy kezelés...

Hogyan zajlik egy kezelés pszichológussal?

Figyelt kérdés
Először megyek pszichológushoz és nem tudom mire számítsak.

2015. febr. 28. 16:22
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

az első alkalommal azt beszélitek meg, hogy mi a probléma, ami miatt felkerested és erre ő milyen megoldásokat ajánl, milyen gyakran kéne találkoznotok és röviden felvázolod a fő témát, ami miatt felkerested, aztán megbeszélitek hány alkalomra gondolt (mindig van egy cél, soha nem az a terv, hogy mostantól életed végéig hetente jársz majd) mondjuk szerinte 10-15 alkalommal ez megoldható, heti 1x menjél és megbeszélitek, hogy mi legyen az az időpont, amikor járni fogsz.

a pszichológusnál az a jó, hogy nem kell készülni semmivel, mindig kérdez, te meg válaszolsz.

2015. febr. 28. 17:34
 2/3 anonim ***** válasza:
Az előző leírta, az időtartam azonban módszertől függ. Egy hosszúterápia nem pár alkalom, hanem nekem például azt mondta a terapom az első alkalommal, hogy minimum fél év lesz. Másfél éve járok. Van, akinek ennyi elég is, de nekem még van egy-két problémám, amin dolgozom. Azért a többsége már megoldódott. :)
2015. febr. 28. 23:57
 3/3 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy a pszichológus kiképzett terapeuta, vagy sem.

Ha terapeuta, akkor lehet

-analitikus

-kognitív

-hipnoterapeuta

-transzperszonális

-integratív

és még sok más is. A leírt sor a hatékonyságra is vonatkozik.

2015. márc. 1. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!