Most akkor hogy juthatok el TB-s pszichiáterhez ingyen?
Csak a körzeti kórházba mehetek? Sétáljak be az idegosztályra és mondjam, hogy szeretnék idöpontot pszichiáterhez? Vag kell beutaló? 16 vagyok, a szüleimnek feltételn tudni kell róla?
TB kártya = TAJ kártya?
Elöre is köszönöm a válaszolat!
16 évesen nem tudod, hogy a TB kártya és a TAJ kártya ugyanaz-e?
Ezt is említsd meg a pszichiáternek. Valószínűleg anyádék nem neveltek valami életrevalónak.
Háziorvostól kérj beutalót.
Anyádék nem fognak róla tudni, ha már felnőttorvoshoz jársz.
Hat tenyleg nem neveltek valami jol. Miszaj beutalo? Meg kulon macera elmenni haziorvoshoz is.
Egyebkent köszonom a valaszt!
(Elnezest az ekezetelert, csak telefontol irok)
Semmi gond.
Muszáj elmenni, mert ő a "garancia" arra, hogy valóban szükséged van egy ingyenes pszichiáterre.
Képzeld el, ha nem kellene beutaló, és elmegy valaki a pszichiáterhez, ő foglalkozik vele fél órát, és kiderül, hogy nem is akkora a baj, és nem szorul kezelésre. Akkor az állam (az emberek adójából) feleslegesen fizeti ki a zt a fél órát a dokinak.
A taj és a tb kártya ugyanaz. Amin az a 9 számjegy van.
A pszichiátriai gondozóba nem kell beutaló, de ha nem tudod hova kéne menned akkor érdemes mégis beszélni a háziorvosoddal. A pszichiátriai gondozónál elég csak annyi ha felhívod őket vagy odamész és időpontot kérsz. Nyilván a telefonos időpont kérés a bevettebb szokás.
Fontos, hogy a gondozó és maga a pszichiátriai osztály nem ugyanaz. Előbbi ambuláns rendelést csinál, utóbbi pedig inkább a bent fekvő betegekkel foglalkozik. De ha nagyon bizonytalan vagy akkor tényleg beszélj előbb a háziorvossal, ő tudja majd pontosan hova menjél.
# 4 vagyok
Azért mondom hogy nem kell beutaló, mert tőlem se kértek és én odajárok. Csak mielőtt lepontoznátok, mert más állítok. Én így tapasztaltam, így tudom. Nyilván hasznos, ha van beutalód, de nem küldenek el nélküle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!