Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Most akkor hogy juthatok el...

Most akkor hogy juthatok el TB-s pszichiáterhez ingyen?

Figyelt kérdés

Csak a körzeti kórházba mehetek? Sétáljak be az idegosztályra és mondjam, hogy szeretnék idöpontot pszichiáterhez? Vag kell beutaló? 16 vagyok, a szüleimnek feltételn tudni kell róla?

TB kártya = TAJ kártya?

Elöre is köszönöm a válaszolat!

2015. febr. 19. 21:50
 1/10 anonim ***** válasza:
0%

16 évesen nem tudod, hogy a TB kártya és a TAJ kártya ugyanaz-e?

Ezt is említsd meg a pszichiáternek. Valószínűleg anyádék nem neveltek valami életrevalónak.

Háziorvostól kérj beutalót.

Anyádék nem fognak róla tudni, ha már felnőttorvoshoz jársz.

2015. febr. 19. 21:55
 2/10 A kérdező kommentje:

Hat tenyleg nem neveltek valami jol. Miszaj beutalo? Meg kulon macera elmenni haziorvoshoz is.

Egyebkent köszonom a valaszt!

(Elnezest az ekezetelert, csak telefontol irok)

2015. febr. 19. 21:59
 3/10 anonim ***** válasza:
52%

Semmi gond.

Muszáj elmenni, mert ő a "garancia" arra, hogy valóban szükséged van egy ingyenes pszichiáterre.

Képzeld el, ha nem kellene beutaló, és elmegy valaki a pszichiáterhez, ő foglalkozik vele fél órát, és kiderül, hogy nem is akkora a baj, és nem szorul kezelésre. Akkor az állam (az emberek adójából) feleslegesen fizeti ki a zt a fél órát a dokinak.

A taj és a tb kártya ugyanaz. Amin az a 9 számjegy van.

2015. febr. 19. 22:08
 4/10 anonim ***** válasza:

A pszichiátriai gondozóba nem kell beutaló, de ha nem tudod hova kéne menned akkor érdemes mégis beszélni a háziorvosoddal. A pszichiátriai gondozónál elég csak annyi ha felhívod őket vagy odamész és időpontot kérsz. Nyilván a telefonos időpont kérés a bevettebb szokás.

Fontos, hogy a gondozó és maga a pszichiátriai osztály nem ugyanaz. Előbbi ambuláns rendelést csinál, utóbbi pedig inkább a bent fekvő betegekkel foglalkozik. De ha nagyon bizonytalan vagy akkor tényleg beszélj előbb a háziorvossal, ő tudja majd pontosan hova menjél.

2015. febr. 19. 22:09
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem mindenhova kell beutaló. Nézd meg a neten a lakóhelyeden elérhető pszichiátriai rendelés elérhetőségét, sokszor fent van, hogy kell-e beutaló vagy előjegyzés, ha nincs ott, kérdezd meg telefonon (a szám biztos, hogy ott van.)
2015. febr. 19. 22:11
 6/10 anonim ***** válasza:

# 4 vagyok

Azért mondom hogy nem kell beutaló, mert tőlem se kértek és én odajárok. Csak mielőtt lepontoznátok, mert más állítok. Én így tapasztaltam, így tudom. Nyilván hasznos, ha van beutalód, de nem küldenek el nélküle.

2015. febr. 19. 22:12
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi váöaszokat. És csak abba a kórházba mehetek, ahová a lakóhelyem szerint vagyok beosztva vagy mehetek oda is, ahová iskolába járok?
2015. febr. 19. 22:15
 8/10 anonim ***** válasza:
Szerintem igen, de nem mernék rá megesküdni - legegyszerűbb, ha telón megkérdezed ezt is.
2015. febr. 19. 22:24
 9/10 anonim ***** válasza:
Ez is a helyi gondozótól függ. Érdemes tőlük megkérdezni. Ha az iskola miatt kollégiumban laksz, elvileg mehetsz oda is. Én már voltam sok helyen, valahol még ideiglenes ottani címet kértek, máshonnan elküldtek. Viszont beutaló tényleg nem kellett sehova sem (és a legtöbb helyre, Budapesten, még időpont sem). Csak odamentem és fogadtak, a rendelési időt kellett megnéznem csak a neten.
2015. febr. 20. 10:00
 10/10 A kérdező kommentje:
Voltam ma pszichológusnál és nem kellett beutaló. Kedves volt, hiába TB-s :) fogok hozzá terápiára járni.
2015. febr. 20. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!