Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért viselkedek így?

Miért viselkedek így?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Miért van az, hogy társaságban, iskolában egyszerűen nem tudom elengedni magam? Mindig stresszes, ideges vagyok, és csak akkor tudom jól érezni magamat, ha jól ismerem az embereket akikkel együtt vagyok. Borzasztó érzés ez, nagyon merev vagyok, nem tudok beszélgetést kezdeményezni, ill. amikor beszélgetek is valakivel, akkor is csak sablonos dolgok, hülyeségek jutnak eszembe stb... :(

2010. febr. 11. 23:02
 1/5 A kérdező kommentje:
azt még kihagytam, hogy önbizalmam sincs, nem is tudom mikor szólaltam meg utoljára órán. csak ülök, amikor pedig dolgozunk, akkor görcsös vagyok. a gond, hogy laborban tevékenykedem, és elég sokat kell emberek előtt tevékenykednem. elesettnek, szerencsétlennek érzem magam.
2010. febr. 11. 23:05
 2/5 anonim ***** válasza:
tenuld meg mások hibáit megfigyelni és más lessz a kép....
2010. febr. 11. 23:15
 3/5 anonim ***** válasza:

én is jártam hasonló cipőben, aztán valahogy másképp lett, ha nem is vagyok a figyelem középpontja, azért már nem görcsölök

az élet megedz :) :(

2010. febr. 11. 23:21
 4/5 anonim ***** válasza:

Próbáld meg a "kutyaharapást szőrével" módszert alkalmazni: csak azért is szólalj fel órán, kezdeményezz beszélgetéseket, próbáld meg lazán felfogni az idegenekkel való kommunikációt is úgy, mint ha csak testvéreddel/barátoddal beszélnél kötetlenül.

Igazából ez egy ördögi kör, amiben most te vagy: önbizalomhiányból fakadó bátortalanság miatt valamennyire "elantiszocializálódsz", sikerkereső helyett kudarckerülő leszel. Emiatt sikerélményeid kevesek lesznek, ergo a magabiztosságod, önbizalmad is egyre gyengül, és a kör folytatódik.

Ebből kell kitörnöd: vágj bele olyan feladatokban, amibe akár bele is bukhatsz, de ne félj tőle (kudarckerülő), hanem arra gondolj, hogy milyen jó, ha teljesíted (sikerkereső).

Az első kezdeti sikerélmények után magabiztosságra teszel szert, megnő az önbizalmad, és mersz majd nyitni az emberek felé is.

Ez egy hosszú folyamat, nem is egyszerű, minden az elhatározáson múlik.

Magam is voltam hasonló szituációban, és nem egyik napról a másikra oldódott meg a helyzet, hanem több hónap is kellett hozzá. Keresni kell a társaságot, a kommunikációra való lehetőséget még akkor is, ha az kényelmetlen, vagy nem vágysz rá. Előbb-utóbb meglátod majd a pozitív hatásokat, és el tudod majd engedni magadat.

Gondolj csak a "társasági emberekre": ugyan, ők mitől lennéknek jobbak, mint te?

19/F voltam. ;)

2010. febr. 11. 23:22
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem így jártál... Ez van... Ne járj társaságba... Vagy menny el egy pszichológushoz, mármint egy normálishoz (sok hülye is van) oszt ennyi... am én se vagyok társasági ember,sőt, nagyon nem, nem szeretem a társaságot, a társaságok se engem, de azé jót aszalok az ilyeneken... Loooool, csak hogy szinesebb legyen a napom... de lehet hogy csak részeg vagyok... boccs, télleg... xD
2010. febr. 13. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!