Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan lehet túlélni az életet?

Hogyan lehet túlélni az életet?

Figyelt kérdés

Nagyon sok idő van még az életből, és nem tudom, hogy mihez kezdjek. Nem sok értelme volt a megszületésemnek, csak elszívom másoktól a levegőt...

Elviselhetetlen, hogy semmiben nem vagyok jó, hogy szép sem vagyok, meg hogy az emberekkel sem tudok kapcsolatot teremteni (nincsenek barátaim sem). Ha valami lenne bennem, ami értékes lenne, akkor talán tudnék kezdeni valamit... De így... Én próbáltam már optimista is lenni, de őszintén szólva, akkor se volt egy kicsivel se több tehetségem vagy bármi. A szocializálódásról már lemondtam, mert egy unalmas emberrel ki akarna egyáltalán szóba állni... nem iszom, nem dohányzom, nem bulizom, vagy a másik irányból: nincsenek mélyenszántó gondolataim, nem vagyok művelt, stb.

Mit tehet az életével egy magamfajta ember? Erőm már alig van, épphogy túl tudom élni a napokat... Gyerekkorom óta ilyen vagyok, csak akkor még azt hittem, hogy idővel minden meg fog változni.

2010. febr. 11. 19:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Tehát összegezzük mi a bajod magaddal: CÉLTALAN, átlagos, nem szép, baráttalan, unalmas, műveletlen, erőtlen

rossz hír: ez nem fog változni amíg nem teszel valamit.

jó hír: nincs vesztenivalód :D ugyhogy húzzál bele.

Nincs célod? Keress! - Nehogymár mi mondjuk meg h mi neked a jó!

Bajod van avval hogy átlagos vagy? Csinálj valamit amitől nem leszel az. Mi mondjuk meg ezt is?

Bajdod van a külsőddel? Szépítsd meg magad.

Nincs barátod? Nem is lesz míg így állsz a dolgokhoz. - csak bajtársad.

"Más fog parancsolni annak, ki önmagának engedelmeskedni képtelen."

Írd meg hol akadtál el!

2010. febr. 12. 00:46
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzászólásokat! Szakembernél már voltam, szedtem antidepresszánst is egy évig, de jobb képességű attól sem voltam, sőt. Szeretek olvasni, és nagyon hamar fel lehet kelteni az érdeklődésemet is (ez talán a jó tulajdonságom), de elmélyülni semmiben nem tudok. Egyrészt azért, mert már óriási lemaradásom van a legtöbb emberrel szemben, és ez zavaró, másrészt ahogy eltervezem, hogy mit szeretnék megcsinálni; lebénulok, nem tudok megmozdulni se a feszültségtől. Így sajnos nem tudok változtatni, szóval ez az a pont, ahol elakadok. A cselekvésnél.

Már azt hiszem, hogy az irreális cél, hogy én egyáltalán normális életet szeretnék.

2010. febr. 12. 19:36
 13/16 anonim ***** válasza:

Nem! szerintem abszolút reális hogy normális életet élj! Most mondok egy hülyeséget: Bíró Icától hallottam a tévében hogy a gondolatnak teremtő ereje van! Ő azt képzeli hogy amit bevisz a szervezetébe az fogyaszt! Én a nyáron minden este úgy feküdtem le, hogy elképzeltem magamat 10kg-vel könnyebben ( nyáron lement4 kg) evvel csak azt akarom, hogy Te is a fejedben döntsd el, hogy változtatsz! Még egy ilyen poszter szerűséget is csináltam, amire olyan női képeket ragasztottam, akik olyan vékonyak, mint amilyen lenni akarok!

Vagy esetleg kezd kézimunkázni! Próbáltad már? lehet hohy Istenadta tehetség vagy:) csomózz karkötőt, horgolj, kötögess...fess, ragassz...Ha van a városotokban olyan bolt ahol betudsz szerezni kellékeket, menj el oda, nézelődj...biztos vagyok abban hogy Te is szuper vagy valamiben! Amúgy, én 22 éves vagyok, 2x lezdtem bele a fősuliba, alacsony vagyok, dagi, pattis, akkora orrom van és hegyes és szőrös....de próbálom tökéletesíteni magamat! Tedd ezt Te is!

2010. febr. 12. 20:01
 14/16 anonim ***** válasza:

Csinálj egy növényes akváriumot, azzal sok idő elmegy és elég dekoratív tud lenni :)

Veszel egy 40 literes akváriumot tető nem kell rá.

Fogsz rendes virágföldet, kifőzöd, aztán belerakod alulra 2cm vastagon, rá 2 cm kavicsot és veszel bele egy-két növényt, beülteted, feltöltöd vízzel lassan, veszel CO2 tablettát (fél évre való adag 600Ft), 2-3 naponként beledobálsz egyet.

A növények hamar megnőnek, levágod, és arrébb ülteted a levágottat egy csipesszel, s a végén lesz egy szép vízalatti kerted, tele növénnyel, aminek majd mindenki a csodájára fog járni.

Kell még bele egy vízfűtő 26 fokra nyomod,

A világítás pedig 2-3 neoncső, vagy kirakod az ablakba.

Ha nagyon algásodik, akkor meg vízcsere.

Később vehetsz egy szűrőt is, ami mozgatja a vizet.

A növényeket meg úgy vágdosod, ahogy akarod,

szép dolgokat lehet így alkotni. Szépen ráérősen el lehet vele baszkodni, ide-oda ültetgeted, aztán kialakul, hogy melyik növény hol néz ki a legjobban.

Ezek profik, de lehet hasonlót összehozni, és csak a képzeleted szabhat határt:

[link]

[link]

2010. febr. 12. 23:47
 15/16 anonim válasza:
Tényleg nincs vesztenivalód, ez jó alap :) Baráti kört érdemes szerezni, valami hobbi/klub/suli/sport/stb. révén, onnantól egyenes az út a bulizásig :) és képezd magad, ha nem olyan egyetemre jársz, ahová szeretnél, válts nyugodtan, találj vmi célt magadnak. Meg úgy látom, egy csaj is jót tenne neked :)
2010. febr. 13. 17:01
 16/16 anonim válasza:
És mostanában miujság veled?
2020. dec. 15. 00:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!