Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan lehet túlélni?

Hogyan lehet túlélni?

Figyelt kérdés
Hogyan tudnám túlélni a saját életem? Igazából minden érdem" ami az élettel általában együtt jár elkerült engem. Nem vagyok már tízenéves, megtanultam már kezelni nagyjából minden sérelmet ami az életbe ér(t). A legnehezebb mégis az hogy nem találok megoldást arra hogy sikerüljön "túl élnem". Őngyilkos nem tudok lenni mert nem hagynám itt a szüleimet, mert tudom hogy nekik sem volt könnyű az élet, igaz egészen más okok miatt, de ma már idősek és nincs szivem itt hagyni őket. Én voltam az akit folyton megvertek, csufoltak egészen az ovodás kora óta. Én vagyok az akit mai napig megaláznak ,akinek nincs egyetlen , de szó szerint egyetlen barátja sem. Tudom hogy nem az ember választja meg a sorsát, és azt már rég el is fogadtam. Csak a környezetet a világot, ami körül vesz azt nem tudom megérteni. Egy ember nem tehet arról ha testi hibával(kal) születik. Vajon ha én is egészséges" lennék , én is ugyanigy bánnék egy testi fogyatékossággal élő emberrel? Ezt kétlem, képtelen lennék rá. Nagyon nehéz igy élni, a sérelmek miatt. Nagyon csúnyán hangzik, de a szüleim távozását" várom. Vagyis nem várom, hanem tudom hogy ha az bekövetkezik az én létem is véget ér... De miattuk kivánom hogy ez sokára következzen be, és mindenkivel szemben alázatos vagyok, de valahol ott" vagyok én is, és nincsennek nagy vágyaim. Hogyan tudnám sérelmek nélkül leélni az életem? Hogyan élhet túl bármit is egy magamfajta?
2011. máj. 16. 20:13
 1/7 anonim ***** válasza:
89%

Az emberi szervezet (a test és annak minden sejtje) alapjáraton túlélésre van beprogramozva. Ha Te, mint személy, semmit nem csinálsz, a tested túl fog élni.

Neked, mint személynek az a feladatod itt a kis Föld nevű bolygón, hogy ne csak túl élj, hanem élj és boldogulj. Élvezd életed minden percét, élvezd hogy lélegzel, élvezd, hogy látsz, élvezd, hgoy beszélsz és még a sokezer minden más, amire Te, mint ember képes vagy.

Sanyarú sorsod volt, elhiszem. De meddig akarsz még az áldozat szerepében élni? Hagyod tovább sodródni magad az árral, hagyod hogy az élet negatív dolgai tovább befolyásolják az életed, vagy végre talpra állsz és a saját irányításodba veszed az sorsod?

Kezd ott, hogy megváltoztatod a gondolataidat. Ezt senki más nem tudja helyetted megtenni, csakis te. Csakis a te elhatarozásodon múlik, hogy mostantól egy boldog, mosolygós, vidám ember leszel.

Nem azon múlik, hogy ki tudod-e fizetni a számlákat, nem azon múlik, hogy van-e barátod, hanem azon múlik, hgoy te mit határozol el a kis fejecskédben.

Melegen ajánlom Dr Wayne Dyer írásait kezdésnek!!!

2011. máj. 16. 20:48
 2/7 anonim ***** válasza:
74%

Biztosan nem lehet könnyű az életed, pláne azért, mert a jó magyar társadalom mindenkit megbélyegez, aki egy kicsivel is másabb, mint az átlag. Sajnos saját bőrömön is tapasztaltam már, hogy némely embereknek az a kedvenc szórakozásuk, ha a másikat nyíltan is porig alázhatják. Jártam már úgy, hogy jelentős súlyfeleslegem miatt "tehénnek" és egyéb szép állatnak tituláltak. Viszont van egy szerencsés tulajdonságom: azonnal tudok mit válaszolni, és úgy porig alázom az ilyen "kedves" embereket, hogy fülig vörösödve hagyják el a helyszínt!

Ne törődj mások kritikáival, ne érdekeljen, mit mondanak rólad! Ők olyan sivár lelkű emberek, akik még arra sem méltók, hogy számításba vedd őket! Nekem is van olyan betegségem, ami miatt sokan leszóltak, de nem engedtem, hogy ez tönkretegye az életemet! Mindig csak előre nézek, és haladok a magam által kijelölt cél felé, a társadalommal nem kell törődni! Amikor segítség kellett volna, a család is egyedül hagyott, hát ők sem érdekelnek, nem kérek belőlük többet! Aki mindig szeretett, az édesapám, de ő már régen, 16 éves koromban meghalt, és teljesen árván nőttem fel. Jelenleg küszködöm egy vesebetegséggel, egy súlyos depresszióval, és farkasszemet néztem már a rákkal is! Mégsem akarok meghalni, van jó oldala is az életnek, még számomra is. Ne add fel soha!

2011. máj. 16. 20:53
 3/7 Smartguy86 ***** válasza:
100%

Igaza van az elsőnek. Saját magad irányítod a sorsod - úgyhogy ebben bizony tévedsz. Ahogy abban is, hogy a tested túlélhet ha nem akarsz létezni. A céltalanság súlyos és halálos betegség.

Ami azt illeti, nem akarom, hogy úgy érezd támadlak, mert ez nem igaz, de bizony te éppen annyira hibás vagy ebben, mint azok, akik eddig sanyargattak. Mivel már felnőtt ember vagy, vállalnod kell a felelősséget. Ami a barátokat illeti - olyan nincs, hogy valaki nem talál magához hasonlókat. Olyan már inkább, hogy valaki nem akar találni! Egész eddigi életed igazolta benned, hogy az emberek szemetek, és csak bántanának. De kérlek! Te csak azt a felét láttad az embereknek, akik ilyenek. A többire magasról tettél. Miért? Itt az ideje, hogy megismerd a jobbik felét is! Az emberek nem gonoszak. Vannak gonosz emberek, de nem mind az! Te sem vagy gonosz, gondolod, hogy egyedül vagy 7 milliárdból??? Itt hányan akarnának neked segíteni? Ők sem gonoszak. Egyedül rajtad múlik, hogy az életből merőkanállal mered a szart, vagy úszol a boldogságban. Ha már fogyatékosságról van szó, remélem valamivel azért kompenzálod, például tanulsz valamit (nyelvet vagy szakmát). Ha ezt a történetet leírtad ide, akkor tudsz ennél többet is tenni.

Ajánlom figyelmedbe ezt a video-t:

http://www.youtube.com/watch?v=JkxtlwX8LB0

2011. máj. 16. 22:41
 4/7 anonim ***** válasza:

Egy pszichoterápia is jó támaszt nyújthat, megtanulhatnál olyan technikákat, amikkel nagyobb önérvényesítési, kapcsolatteremtési készségek birtokába jutnál, feldolgozhatnád a sérelmeidet és javulhatna az önbecsülésed.

Ugyanúgy, ahogy orvoshoz fordulunk fizikai problémákkal, úgy kéne a lelkünket is gyógyíttatni, ha fáj és mélyek a lelki sebeink.

2011. máj. 16. 22:51
 5/7 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: tegnap 22:41

Koszi szepen, h bemasoltad a videot! Szerintem ennel tobbet nem is kell mondani. Barki aki egy icipici panasz szot is el mer ejteni, annak kotelezo megneznie ezt a videot!!!

Szep napot mindenkinek :)

2011. máj. 17. 07:30
 6/7 anonim ***** válasza:
Értem a szándékot amiért ezt a videót belinkeli valaki, de nem mindenkinek segít, van akiben szorongást és bűntudatot kelt csupán és nem olyan módon hat, hogy 'ó, ehhez képest nekem semmi bajom, problémám'. Lehetséges, hogy a kérdezőt előrébb lendíti, persze. Engem például elárasztani negatív gondolatokkal magammal kapcsolatban. És ezzel nem a szándékot vagy a videot vagy bármi mást szeretnék degradálni.
2011. máj. 17. 07:55
 7/7 A kérdező kommentje:

Sziasztok! mindenkinek köszönöm hogy megirta véleményét, ugy gondolom megérdemli mindenki a valászomat is. :

20:48

Csupa olyan dolgot írsz amivel én tisztában vagyok, igazából semmi esetre sem játszom az áldozatot, vannak olyan életkörülmények amelyeken nehéz változtatni. Az élet szép!- én is ezt vallom, de mégis van aki megnehezitse nem is kicsit...Az hogy én magam elhatározok valamit az egy dolog, mert mindig van aki ledöntse ezeket...

20:53

Sajnálom hogy betegségekkel kell küzdened és tényleg szívből kivánom hogy gyogyulj meg!

Sajnos én nem vagyok olyan karakán mint te, nem tudom magam megvédeni, meg szerintem nem is tudok. Vissza-vissza szólhatnék én is saját magam védelmében, de még igy is engem érne nagyobb fájdalom.Köszönöm a biztató szavaid, számomra sokat jelent!

22:41

Egyetértek veled sok dologban! Vállalnom kell a felelőséget mert folyton megbántottak? Valóban igazad van, vannak nálam "betegebb emberek is ez tény. Benem nincs harag a sértegetések miatt, nem haragszom senkire, nem sajnáltatni szeretném magam, hanem erőt gyüjteni valahogy ahhoz hogy ilyen életkörülmények között élni tudjak. Ez egy kis város itt mindenki ismer mindenkit, tudják hogy hol lakik az", vagyis én...

22:51

Talán tényleg szakember segitségére lenne szükségem.

07:55

Az ilyen eseteknél az ember képes azt mondani hogy az én problémám valoban semmi, igaz nekem az arcomon és a lábamon igencsak meglátszik, viszont kicsit ugy érzem részben félreérhetően fogalmaztam. Talán az jön le hogy csak sajnáltatom magam, pedig ez nem igy van, irtam is hogy elfogadtam magam olyannak amilyen vagyok. Csak más nem tud elfogadni az utcán , a buszon, a munkahelyen stb, és ezen a fájdalman ami töllük irányul nehéz nap mint nap túltennem magam...

Mindenkinek köszönöm a válaszát.

2011. máj. 17. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!