Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van az, hogy 1-es...

Miért van az, hogy 1-es emberek wcézés után nem mosnak kezet? Nekik miért jó ez?

Figyelt kérdés
Mostok kezet akkor , ha hazaértek ?
2010. febr. 11. 17:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Én minden wc-zés után (kicsi vagy nagydolog), buszozás, liftezés, pénzhasználat, de általában utcai jövés-menés és kézfogások után is kezet szoktam mosni. A munkahelyemen időnként észreveszem, hogy a férfi wc-ben éppen nagy dolgát végzett kolléga azzal a lendülettel, ahogy kijött a wc-ről, már megy is ki az ajtón. Egyébként diplomás emberekről van szó, akik utna meg mennek meetingekre és tucatnyi emberrel fognak kezet. Brrrr...
2010. febr. 11. 17:27
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Evés előtt, wc használat előtt és után, valahonnan hazaérve(még ha nem is kapaszkodtam semmilyen járművön) alap. Sokszor másokat is figyelmeztetek ha nem így tesznek. Otthon pl. ne fogdossák már össze a kapcsolókat, kilincseket koszos kézzel, ha már én odafigyelek ezekre.
2010. febr. 11. 17:29
 3/11 anonim ***** válasza:
80%

Nem lett nekik megtanítva, olyan környezetben vannak/voltak barátilag, családilag ahol mindenki ilyen igénytelen állat... Én mosok rögtön ha hazaértem. Látom én is sokszor moziban pl. hogy bejön a wc-re, megfogdossa a f@szát, kicsavarja aztán megy ki... A statisztikák szerint az emberek fele nem most kezet... Vagyis 10-ből 5 ember akivel kezet fogsz az a farkát már fogta aznap és azóta nem mosott kezet :D:D:D

Nekem az is fura, hogy bezzeg a haját b@szkodja a csávó, meg bűzlik valami gagyi parfümtől, és nagyon trendi a mobilja, de kezet nem mos... Kérdés vajon fürdik-e... Az embernél gusztustalanabb élőlény kevés van...

2010. febr. 11. 17:29
 4/11 anonim válasza:
100%

Nem divat a kézmosás, sajnos! Nekem alap volt mindig..Mikor a babám megszületett, mindenkit meg kellett tanítanom erre, azt már azért nem negedtem, h hozzá úgy érjenek!

Pláne itt a járvány, s egyeseket ez se térít észhez!

2010. febr. 11. 20:28
 5/11 anonim ***** válasza:
86%

Teljesen helyzetfüggő nálam, és nem a tanult viselkedés határozza meg, mert nem attól lesz valaki nem állat hogy megtanul kezetmosni -.- mint ahogyan azt írta egyik kedves előző hozzászóló... példákkal bemutatom mire gondolok...

ha suliban vagy valami közösségi helyen vagyok inkább wc-re sem megyek, gusztustalan...

ismerősnél, mások házában/lakásában előtte és utána kezetmosok, nem mert tanultam, hanem mert így esik jól...

itthon néha van hogy elfelejtem, teljesen itthon érzem magamat, koszos persze nem maradok... a tisztaságra ügyelek, 1szerűen néha elmarad... nagy ügy...

különleges helyzetek

pl kisbaba ha van a környezetemben, akkor kb. minden 9. percben elmegyek kezet mosni, talán kicsit beteges is, de ez olyan felelősségvállalás dolog, vigyázok rá...

2010. febr. 11. 21:42
 6/11 anonim válasza:
100%

sajnos tapasztaljuk mi is az egyik (fiú) lakótársunk esetében, hogy még nagy wc után sem mos kezet... már komolyan megfigyeltük, bármilyen nevetségesen is hangzik :D

pedig ő is magára teljesen igényes fiatal férfi

nem vagyok kényszeres kézmosó (wc után és ha hazajövök, akkor megejtem a kézmosást) de ha kisállatokról van szó, akkor némi kényszeresség belőlem is előjön

pl ha az egyik barátomnál vagyunk pókerezni és leállok kicsit megsimogatni a szobacicájukat, akkor utána megyek rögtön kezetmosni, hiszen bármikor nyúlhatok a pohár, chips vagy cigi után

hiába tudom, hogy meg fogom még aznap simogatni azt a macskát nem is egyszer és azt is tudom, hogy szobatiszta, gondozott jószágról van szó, mégis falra másznék, ha nem moshatnám meg a kezem

2010. febr. 12. 12:02
 7/11 anonim ***** válasza:
Kisdolog után nem szoktam mosni. Nem hinném, hogy attól kerül baktérium a kezemre, hogy megfogom a papírt. Az természetesen egész más ha nyilvános helyről van szó. Viszont hazaérkezéskor igen, evés előtt is, evés után is.
2010. febr. 13. 05:00
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát szerintem gáz ha kisdolog után nem mosod meg. Mi az, hogy nem hiszed, hogy attól bármi bajod lehetne, hogy a papírt fogod? És a wc teteje? Kilincs? Mellesleg nagydolog után sem kell akkor megmosnod, mert feltételezem olyankor is csak a papírt fogod :D ? :o
2010. febr. 13. 18:08
 9/11 anonim ***** válasza:

Kedves előző! Nem fogdosom a wc tetejét. Abban az esetben, ha mégis, akkor mosok kezet. A kilincs pedig alapból butaság. Ilyen alapon lehetne kezetmosni minden egyes kilincs megfogása után,mert ki tudja ki taperolta meg előtted a piszkos kezével, főleg, hogy én nem csak akkor megyek be a fürdőszobába, ha wc-zni kell. Ilyen alapon lehet kezetmosni a villanykapcsolók után is, meg bármi után, amihez hozzáérsz. Akár gumikesztyűben is lehet közlekedni. Utána pedig nem kell csodálkozni a rengeteg allergiás megbetegedésen a túlzott sterilitás miatt. Nem mondom, hogy nem kell figyelni a higiéniára, de túlzásokba ne essünk.

Hát szerintem gáz ha kisdolog után nem mosod meg. Mi az, hogy nem hiszed, hogy attól bármi bajod lehetne, hogy a papírt fogod? És a wc teteje? Kilincs? Mellesleg nagydolog után sem kell akkor megmosnod, mert feltételezem olyankor is csak a papírt fogod :D ? :o

2010. febr. 13. 18:52
 10/11 anonim ***** válasza:
utolsó három sorért bocsi, véletlenül maradt benn
2010. febr. 13. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!