Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Rossz szokás vagy kényszerbete...

Rossz szokás vagy kényszerbetegség?

Figyelt kérdés

Kis korom óta rágom a körmeim, majd a bőrömet is elkezdtem a kezemen rágni és tépkedni.

14 éves koromban pedig a fejemet kezdtem el vakarni véresre. Nem viszket, nem azért vakarom!

Majd sebes lesz a fejbőröm, de sajnos mindennap felvakarom a sebet újra és újra.

Nem tudok ezekről a "rossz szokásaimról"leszokni felnőtt fejjel sem.

Valakinek van/volt hasonló problémái? Hogy sikerült leszokni?

Jártatok szakemberhez?

2015. febr. 12. 17:15
 1/2 timeamagdolna válasza:

Ez az állandó vakarásos dolog olyan, ami a majmoknál: az egyik majom tisztogatja, birizgálja a másikat, és ez mindkettőnek nagyon jó érzés. Akivel foglalkoznak, törődnek, de annak is jó, aki csinálja.

Tehát próbálj egészen őszinte lenni magadhoz, és kérdezd meg, bánt-e valami. Ha a válasz túlságosan egyérelmű NEM, akkor részletekre bontva kérdezz rá ismét:pl. apa, anya, testvér, barát, barátnő, szomszéd megbántott-e valamikor, ami még mindig nagyon fáj. Vagy apával, anyával, iskolatársaddal stb. szemben elkövettél-e valamit, ami miatt lelkiismeret furdalásod van. Szóval szembenézni a démonaiddal... Nem könnyű.

Az is lehet, hogy a jelen helyzeted nem felel meg. Nem abba a suliba, munkahelyre jársz, ahol jól érzed magad...

Ha semmi ilyesmi lelki terhet nem hordozol, akkor csak az érintés öröme, egy másik emberhez odabújás hiányzik :) Ha nincs pasid, vagy barátnőd, akkor vegyél kutyát :)))

2015. febr. 14. 10:36
 2/2 anonim ***** válasza:

Ez egy trauma oka. Próbáld meg megtalálni magadban azt,hogy mi ennek az oka. Ez lehet gyerek korodból valami ok (pl.:szüleid váltak,új osztály hasonló...)

Ha megvan akkor a családodat,barátaidat is belevonhatod hogy ha látják ezeket akkor szóljanak rád vagy valami... Ha ez nem megy próbáld ki azt h a körmödet kifested (ha fiú vagy akkor vagy átlátszó körömlakk,vagy rákensz egy kis tusfürdőt). Én kifestettem és 2 hete nem rágom a körmöm.

A fejbőrödet,hogy ne vakard ki vagy húzol kesztűt a kezedre vagy sapka a fejedre.

Ha semmi nem segít ezek közül akkor ajánlom a pszihológust. Ne félj tőle nem fog megenni,neki ez a dolga hogy segítsen az embereken. A barátaidat is bevonhatod,de csak azokat akikbem tényleg bízol. Remélem tudtam segíteni valahogy,de az a legjobb ha elhatározod magadban,hogy nem fogod ezeket csinálni. Sok sikert a leszokáshoz!!!

2015. febr. 15. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!