Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kényszerbetegség okozhat...

Kényszerbetegség okozhat skizofréniát?

Figyelt kérdés
2014. dec. 28. 07:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
nem
2014. dec. 28. 09:30
 2/11 anonim ***** válasza:
Azért ezt így kerek perec nem lehet kijelenteni.
2014. dec. 28. 18:54
 3/11 anonim ***** válasza:

Évek óta küzdök kényszergondolatokkal. Olyannyira súlyos már, hogy az agyam bármilyen gondolatot át tud tenni kényszeressé, és nincs menekvés, csak szenvedés.

Lassan úgy érzem, hogy megőrülök. Járok szakemberhez, de soha nem beszéltem még senkinek, hogy a kényszergondolatok a nap minden pillanatában ott vannak a gondolataim közt, és kínoznak.

Már hónapok óta ilyen súlyos. De mivel van bennem hipochondria is, félek úgy nekiállni a pszichológusnak, hogy "Kényszergondolataim vannak, és lassan megőrülök." De muszály leszek elmondani pedig neki, mert ez egyre súlyosabb. És nem veszik észre, mert nem látszik rajtam.

2014. dec. 29. 18:40
 4/11 anonim ***** válasza:

Utolsó:sorstársak vagyunk.Én elmondtam,most már legalább nem találgat össze vissza.

Kérdező:Ahhoz hasonló személyiséget talán előidézhet,de ezt így én nem mondanám ki hogy kórtanilag biztos skizofréniát okozna.De mindenképp hasonló.

2014. dec. 29. 18:52
 5/11 A kérdező kommentje:

"Évek óta küzdök kényszergondolatokkal. Olyannyira súlyos már, hogy az agyam bármilyen gondolatot át tud tenni kényszeressé, és nincs menekvés, csak szenvedés."

ezt akár csak én írtam volna, nekem is már ennyire súlyos. folyamatosan szenvedek :(

2014. dec. 29. 19:07
 6/11 A kérdező kommentje:
mik történhetnek velem, ha soha nem megyek el orvoshoz? lehet komolyan meg fogok őrülni/bolondulni? :(
2014. dec. 29. 19:09
 7/11 A kérdező kommentje:
több mint 10 éve vagyok kényszerbeteg, és már nagyon súlyos, egyfolytában csak az öngyilkosságra gondolok. már nagyon elegem van belőle, és nem akarok már így élni.
2014. dec. 29. 19:11
 8/11 anonim ***** válasza:
Nálad mi a kulcsinger?Ami kiváltja a kényszert?
2014. dec. 29. 19:19
 9/11 A kérdező kommentje:
semmilyen inger se váltja ki. mikor teljesen nyugodt vagyok, akkor is gyötörnek kényszergondolatok. vagy új gondolatok változnak át kényszeressé.
2014. dec. 29. 19:21
 10/11 A kérdező kommentje:
méghozzá elég gyorsan, és pont rossz irányba, vagy hogy mondjam, nem nagyon tudom ezt megfogalmazni. írok egy példát, de sokan ezt nem fogják megérteni. pl nagyon megszerettem egy cigány lányt, sokat gondolok rá. és egyszer egyik percről a másikra olyan kényszergondolat kezdett el kínozni, hogy Ő egy cigány, meg hogy undorító, büdös stb, hogy utáljam őt, mert egy cigány, de közben meg nagyon szeretem, és ha tehetném egész nap vele lennék, összebújva.
2014. dec. 29. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!