Ha majdnem mindennap megiszok 1-2 sört az káros?
Hm szerintem nem gond :) Persze az alkohol káros.. én is iszogatom kb heti 3-4szer egy kis sört vagy bort ha épp ahhoz van kedvem. De ezt el fogom hagyni, mert hizlal.
Am hogy a kérdésedre is válaszoljak: "Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint (a huszadik életévüket betöltött felnőttek részére) az elfogadható alkoholfogyasztás napi mennyiségének felső határa maximum negyven gramm tiszta szesz: a statisztikák szerint az említett mennyiség rendszeres napi fogyasztása 25 év múltán sem okoz alkoholos májkárosodást (40 gramm alkoholt tartalmaz 1 dl whisky, 4 dl bor, kb. 1,5 üveg sör)."
napi 1-2 sör az azt jelenti hogy alkoholista vagy. Gyakorlatilag nem tudsz meglenni a napi alkohol mennyiséged nélkül. Menj el elvonóba!
Ha nincs étvágyad, egyél inkább Béres cseppet!
Na azért pontosítsunk. Hivatalosan a rendszeres alkohol fogyasztás, mennyiségtől függetlenül alkoholizmusnak számít. Az más kérdés, hogy esetleg társadalmilag elfogadott.
Nem tudom a szervezetedre mennyire káros vagy sem. Lelki szempontból viszont az az egyik kérdés, mennyire fügsz tőle. A másik, mekkora a veszélye a súlyos alkoholizmusnak. Az italba való menekülésnek.
napi 2 sör belefér max, te hogyha 1-2 sört iszol, akkor az teljesen normális, nem káros...
a csehek márcsak tudják :D
www.pijtesmirou.cz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!