Milyen személyiség zavar lehet ez, és mi lehet a járható út a gyógyitáshoz? Párkapcsolati problémák alakulnak ki miatta.
Az alábbi linken a 74. oldaltól többet is megtudhatsz róla:
Állítólag terápiával sikeresebben kezelhető, mint a többi személyiségzavar.
Ezek dependens tünetek, de azért tudd, hogy nincsenek TISZTA személyiségzavarok. Én pontosan ugyanígy működtem a kapcsolataimban, pedig egész másfajta személyiségzavarom volt (kis dependens beütéssel).
Kijutni terápiával lehet. Hosszúval, ami több év is lehet. A dolog pedig úgy működik, hogy egyrészt meghatározott sémák alapján választasz partnert (tehát DE, ilyeneket fogsz ki, mert aki másmilyen, azt észre se vennéd), másrészt ha valakiben csak egészen enyhe is a hajlam a feletted való "uralkodásra", akkor is felkínálod a viselkedéseddel a partnernek a szerepet. Az okait, a kapcsolataid működési mechanizmusát nagyon-nagyon mélyen kell keresni, oda pedig szakember nélkül nem lehet eljutni. (Kognitív terápiával SEM! Csak analitikussal. Szóval szánj rá pár évet, és tényleg rendben leszel utána, tapasztalatból írom, egykori személyiségzavarosként. Én már, ha akarnék sem tudnék úgy működni, mint régen. :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!