Szociális fóbiám van? Vagy mi a bajom?
Óvodás koromban kezdődött ez az egész. Mostanáig nem foglalkoztatott a dolog, de egyre gyakrabban kezd bennem felmerülni a kérdés, hogy mi lehet a bajom.
Szóval... mikor beírattak a szüleim az óvodába, nagyon stresszes voltam. Nem voltam hajlandó egy gyerekkel sem barátkozni, nem játszottam senkivel, nem ettem egésznap egy falatot sem, sőt még csak le sem ültem. Egész nap álltam a sarokban, rágtam a szám, féltem, utáltam köztük lenni, pedig nem piszkáltak, sőt barátkozni is próbáltak. Szinte mindennap hánytam, pszichológushoz kellett járnom. De az sem segített. Ott azt mondták, nem értik mi lehet a bajom: hisz egész okos lány vagyok. Na mindegy, olyannyira nem segített semmi, hogy alig jártam oviba.
Általános iskolába már nagyjából fel fogtam, hogy nem csinálhatom azt, mint az oviba. Itt már leültem, nem voltam olyan szégyenlős. De utáltam iskolába járni, itt sem nagyon beszélgettem, csak pár szót, ha keresték a társaságom. Idővel ki is közösítettek, nevettek rajtam, hogy nem beszélgetek meg stb... így ment ez egészen 8. osztályig.
Most középsulis vagyok, 9.-es, már egyáltalán nem vagyok szégyenlős, van néhány barátom, de velük sem vagyok szoros barátságban. Jobban szeretek általában egyedül lenni, inkább csak a tv nézés és a telefonozás érdekel. Ha nem tudok telefonozni, nagyon dühbe tudok gurulni. Könnyen fel lehet idegesíteni, olyankor tépem a hajam, üvöltözöm mindenkivel, ütöm a combom, sírok, sikoltozom... Múltkor egy tincset kitéptem a hajamból, és lemartam az arcom... Utálom, ha megölelnek, nem köszönök ha bemegyek egy boltba, nem szeretek idegen emberekkel beszélgetni, nem tudok sokáig szemkontaktust tartani, utálom, ha találkozok a szomszédokkal, mert akkor köszönni kell... Sokszor nem is köszönök. Nem bunkóságból csinálom ezt, csak egyszerűen frusztrálva érzem magam... Egyedül félek az utcán, az iskolából hazafele jövet úgy érzem, mintha követne valaki..
15/L, köszönöm akinek volt türelme végig olvasni, a válaszokat pedig előre is köszönöm!
Azt még elfelejtettem írni: teljesen normálisnak tartanak a mostani osztálytársaim, de sokszor úgy érzem, mimtha nem normálisnak tartanának. Pedig kedvelnek. Szóval nem értem. Igazából szeretnék megváltozni, mert nagyon kínosan érzem magam, hogy nem tudok egy normális beszélgetést folytatni, egyszerűen megkukulok... Ha ralálkozok egy fiúval, azt mondják fura vagyok... Mert nem beszélek sokat, és az érintést sem bírom. Pl, ha megölelnek, akkor is leállítom, hogy "na jól van már, elég". És teljesen ki vannak akadva, hogy ebbe mi rossz van.
Mit tehetnék ez ellen? Teljesen tönkre fog tenni, így sehol sem tudok majd beilleszkedni...
Én is igy voltam:) ennyire durva dolgaim nem voltak .de énis nehezen baràtkozok.
de el fogadtam magam igy:)
Legyél.nyitotabb es tudod jol uj sulidba senki nem ismeri a multad.!!!!
Hát használd ki!
Az új sulimban teljesen normálisan viselkedek. Kedvelnek az évfolyamtársaim és az osztálytársaim is. De nem tudok sokat beszélni egyikkel sem, kínosan érezem magam. El szoktak hívni bulizni is, meg ilyenek. Viszont engem a bulizás sem érdekel egy kicsit sem. Egy évben egyszer szoktam, az bőven elég.
Még az autizmus egyik enyhébb fokára, az asperger-szindrómára is gyanakszom... Mert ezt az önkínzást, és súlyos idegbetegségemet sem tudom hová tenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!