Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A floxet gyógyszer hizlal?

Hosszúhajú kérdése:

A floxet gyógyszer hizlal?

Figyelt kérdés
Le kellett cserélnem két pszichés gyógyszerem, mert nem akarok megint hízni. Van egy pár, amiről már van tapasztalatom, de a floxetről nincs. Vélemények?

2015. jan. 21. 01:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
2%

Nem. A zabálás, az hizlal. Mozogjál és ne edd magad torkig minden áldott alkalommal. Nem a levegőtől hízol, hanem a kalóriáktól.

A gyógyszeredet meg szedd rendesen, ne állj le vele ilyen mondvacsinált okokkal.

2015. jan. 21. 02:33
 2/11 A kérdező kommentje:

Kösz a választ, de az biztos hogy te nem szeded.

valaki más?

2015. jan. 21. 02:36
 3/11 anonim ***** válasza:
94%

Szia!

Én se szedtem, viszont most a neten körbe olvastam hogy hol mit írnak. A gyógyszer tájékozatójában benne van, hogy: "A Floxet-et a pszichoterápia kiegészítéseként használják a falási rohamok és hashajtási tevékenység csökkentésére (Bulimia nervosa)"

Szerintem ez már jó jel. Olvastam olyan véleményeket, ahol a betegek azt panaszolták, hogy híztak tőle és ezért leálltak vele, de nem olyan sokat és ugye nem tudhatjuk hogy mennyire volt ez köszönhető a gyógyszernek és mennyire az aktuális életmódjuknak (és ezzel senkit sem akarok bántani, csak tény és kész, itt nem csak a gyógyszer számít).

Viszont találtam orvosi véleményt is róla, a legjobb leírást be is másolom:

"Amugy a Floxet egyy ssri tipusu antidepresszans, ami mind depresszios mind szorongasos mind kenyszeres tunetekre jol hat. Nem okoz hizast annyira mint a többi szer. Eleg jol bevalt, hatekony szer. en kedvelem, ha lehet ilyet mondani."

Valószínűleg a te dokid is ezt a véleményt vallja és ezért kaptad ezt a szert. De vedd figyelembe, hogy ilyenkor mindig százalékokkal, valószínűséggel számolnak, tehát kizárásos alapon minden gyógyszernél van olyan beteg, aki valamelyik kellemetlen melléktünetet produkálja emiatt. Szerintem ne görcsölj emiatt, mert a végén még beképzeled magadnak és azzal csak ártasz. Szedd, figyeld meg, hogy mi történik és ha neked kedvezőtlenül alakul a helyzet akkor irány vissza a dokihoz és mondd el neki.

Amúgy ha egy gyógyszerről akarsz véleményeket olvasni, google a jó barátod :)

2015. jan. 21. 11:47
 4/11 anonim ***** válasza:
73%
Volt olyan, amitől én is híztam, de a floxettől konkrétan fogytam. Nem sokat, de valamennyit igen.
2015. jan. 21. 16:03
 5/11 A kérdező kommentje:

3-4 köszi a hozzászólást! 3. neked külön köszi a részletezést!

Az igazság az, hogy van vele tapasztalatom, csak nem akartam befolyásolni a válaszokat.

Sokszor szedtem hizlaló gyógyszert, 20 év alatt, kényszerre meg depire, de mikor abbahagytam, rá pár hónapra kiürült, és mindig hirtelen lefogytam. Most is kiiktattam két hizlaló gyógyszerem, és valóban azóta kevesebb ment fel, 2 kiló. De így most is van 6-8 kiló feleslegem. És ez gondolkodtatott el, máskor ilyenkor ugyanezzel az életvitellel, hirtelen fogyás szokott jönni, most nem.

Dokim azt mondja nem hizlal, de valóban én is olvastam ilyet-ilyet fórumokon valaki hízott, valaki fogyott tőle.

nem tudok az átlagnál többet enni, mert rosszul leszek tőle, hányingerem lesz.

1-esnek hozzátenném pluszba, hogy modellalkatom volt, ( 82 - 60 - 89 ) és a 7 év klasszikus balettet is a hízás miatt hagytam abba. és ráadásként, hogy máskor meggondolja ír-e olyan helyen, amihez gőze sincs elárulom, hogy egyszer majdnem az intenzíven kötöttem ki, mert 3 hétig egyáltalán semmit nem ettem. - szépen lement 1 kiló! Ha még ez sem győzi meg, adaléknak azt is hozzáteszem, hogy úgy fogytam a hizlaló gyógyszerek abbahagyása után régen, hogy egész nap otthon döglöttem és a kisujjamat se mozdítottam meg.

2015. jan. 21. 17:28
 6/11 anonim ***** válasza:
13%
A gyógyszer nem hizlal, csak ha két libamellel veszed be. Itt pedig senki sem ijed meg attól, hogy te a múltkor majdnem az intenzíven kötöttél ki. Nem is értem, hogy ez mit jelent. Én majdnem nyertem egy lottó ötöst.
2015. jan. 22. 13:03
 7/11 A kérdező kommentje:
nagyon kisfiú lehetsz még, ha ne érted. azért kötöttem majdnem ott ki, mert nem ettem. jé, de érdekes, ha három hétig nem eszik az ember, akkor összeesik?
2015. jan. 22. 14:05
 8/11 anonim ***** válasza:
29%
Akkor legközelebb nem leszel hülye és eszel.
2015. jan. 22. 16:02
 9/11 anonim ***** válasza:
0%

Amúgy az még oké, hogy a skizofrének híznak a durva antipszichotikumoktól, de ne már, hogy egy antidepi miatt (és gondolom, rossz kajálás, kevés mozgás) híztál pár kilót, és emiatt nyígsz. Ha gyógyszer nélkül visszafogytál a tespedés ellenére, akkor gyógyszer mellett ne tespedj, és nem fogsz hízni. Logikus, nem?

Mellesleg egy intenzív koplalás nem egyenlő a tudatos étkezéssel, fogyni se fogsz tőle, mint tapasztaltad is, csak jól tönkreteszed a szervezetedet. Egyél ésszel, olvass utána, de ne a femina-jellegű oldalakon.

2015. jan. 22. 16:07
 10/11 A kérdező kommentje:

rátapintottál a lényegre. A depi mellett volt skizoaffektív zavarom és borderline személyiségzavarra 20 éve szedek gyógyszert - merthogy abból is szépen kijutott. És azért 20 év kemény napi 10 kapszula elhiheted, hogy hatásos.

A magas haladó szinten végzett heti háromszori balettedzést pedig nem nevezném tespedésnek. Biztos vagyok benne, hogy az életben nem vettél be még egy darab xanaxot sem, a kérdés nem neked szólt. Én sem írok olyan helyre amiről tapasztalatom sincs. Nem olyan egyszerű, hogy, ha diétázik az ember, akkor eltünteti a hormonokat. Te olvass utána, hogy a hormonok pl szerotonin hogyan épül be a szervezetbe, és mennyire befolyásolják a teljes kiőrlésű lisztek, vagy a saláták. - pláne 20 év tablettaszedéssel.

2015. jan. 22. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!