Rivotril mellett, szükség van Seroquel, Ripedon, Depakine Chrono együttes szedésére is. Nem túlzás ez?
Ok, nincsenek skizoid tünetei a tesómnak, de hogy is lehetne mikor egész nap ki van ütve!
A Seroquel bōl 1000mg naponta. Miért nem elég csak 500?
Egy hónapig volt pszichiátrián, és bent talán ō volt a legjobban eleinte.
Én sem vagyok orvos, de az állami egészségügyben sajnos elég gyakori, hogy - finoman szólva - nem a páciens gyógyszerigényéhez igazítják a gyógyszerek dózisát. Ennyi antipszichotikum, ilyen mennyiségben bárkit napokra kiüt, nem írod, hogy pontosan mire írták föl neki, de feltételezem valamilyen skizofréniához hasonló betegségre, legalábbis a "nincsenek skizoid tünetei" erre utalnak.
Ugyanakkor érdemes lenne a magánpraxisban is próbát tenni, egy személyre szabottabb gyógyszermennyiség egészen biztosan nem ártana, mert ennyi drogtól tényleg alkalmatlanná válik az ember bármilyen tevékenység elvégzésére.
Kedves kérdező!
Az öcséd nem influenzás, hanem nagyon komoly beteg. Ne buzeráld a gyógyszerét, mert nem értesz hozzá. Meg itt egyikünk sem. Úgyhogy hagyd az orvosra a gyógyszerezést, vagy nagyot ártasz a tesódnak.
Én csalódtam a pszichiátriában, pedig én magánhoz jártam alkalmanként kilencezerért + egyéb pénzekért mint pl gyógyszerfelírás. Azért mentem az illetőhöz mert sok jót mondtak róla mások.
Az nekem nem sokat segített, hogy megcsináltatta az MMPI-t(amit ráadásul nem is ember értékel ki már hanem számítógép), és felírt olyan gyógyszereket amiknek a mellékhatása rosszabb volt mint a hasznos hatása. Sorban "kísérletezett" rajtam a gyógyszerekkel, egyik rosszabb mint a másik. Ki tud élni úgy, hogy állandóan álmos, fáj a feje, nullázódik a libidója, szédeleg mint egy részeg? Hogy lehet így egy munkahelyet megtartani? Sehogy. Rájöttem hogy ezzel voltaképpen csak kiütik a beteget, hogy ne jöjjenek elő a betegség tünetei. Gyakorlatilag megölik a beteget hogy megmentsék, mert ez az egész pszichiátria úgy humbug ahogy van, nem jobb mint az ezotéria.
A lítium egy hangulatszabályozó gyógyszer, általában bipoláris depresszióra adják, bár már elég elavult szernek számít, de van, akinél beválik.
Egy gond van vele, hogy a terápiás és a toxikus dózis között elég kicsi a különbség, ezért rendszeres vérkép-ellenőrzésre van szükség a szedése mellett, mert akár bajt is okozhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!