Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Rivotril mellett, szükség van...

Rivotril mellett, szükség van Seroquel, Ripedon, Depakine Chrono együttes szedésére is. Nem túlzás ez?

Figyelt kérdés

Ok, nincsenek skizoid tünetei a tesómnak, de hogy is lehetne mikor egész nap ki van ütve!

A Seroquel bōl 1000mg naponta. Miért nem elég csak 500?

Egy hónapig volt pszichiátrián, és bent talán ō volt a legjobban eleinte.

2015. jan. 13. 17:41
1 2 3
 11/26 anonim válasza:
100%

Én sem vagyok orvos, de az állami egészségügyben sajnos elég gyakori, hogy - finoman szólva - nem a páciens gyógyszerigényéhez igazítják a gyógyszerek dózisát. Ennyi antipszichotikum, ilyen mennyiségben bárkit napokra kiüt, nem írod, hogy pontosan mire írták föl neki, de feltételezem valamilyen skizofréniához hasonló betegségre, legalábbis a "nincsenek skizoid tünetei" erre utalnak.

Ugyanakkor érdemes lenne a magánpraxisban is próbát tenni, egy személyre szabottabb gyógyszermennyiség egészen biztosan nem ártana, mert ennyi drogtól tényleg alkalmatlanná válik az ember bármilyen tevékenység elvégzésére.

2015. jan. 13. 21:00
 12/26 anonim ***** válasza:
65%

Kedves kérdező!

Az öcséd nem influenzás, hanem nagyon komoly beteg. Ne buzeráld a gyógyszerét, mert nem értesz hozzá. Meg itt egyikünk sem. Úgyhogy hagyd az orvosra a gyógyszerezést, vagy nagyot ártasz a tesódnak.

2015. jan. 13. 22:33
 13/26 anonim ***** válasza:
Ha meg az orvos árt, az úgysem az ő felelőssége úgyhogy mindegy is.
2015. jan. 13. 22:34
 14/26 anonim ***** válasza:
16%

Én csalódtam a pszichiátriában, pedig én magánhoz jártam alkalmanként kilencezerért + egyéb pénzekért mint pl gyógyszerfelírás. Azért mentem az illetőhöz mert sok jót mondtak róla mások.

Az nekem nem sokat segített, hogy megcsináltatta az MMPI-t(amit ráadásul nem is ember értékel ki már hanem számítógép), és felírt olyan gyógyszereket amiknek a mellékhatása rosszabb volt mint a hasznos hatása. Sorban "kísérletezett" rajtam a gyógyszerekkel, egyik rosszabb mint a másik. Ki tud élni úgy, hogy állandóan álmos, fáj a feje, nullázódik a libidója, szédeleg mint egy részeg? Hogy lehet így egy munkahelyet megtartani? Sehogy. Rájöttem hogy ezzel voltaképpen csak kiütik a beteget, hogy ne jöjjenek elő a betegség tünetei. Gyakorlatilag megölik a beteget hogy megmentsék, mert ez az egész pszichiátria úgy humbug ahogy van, nem jobb mint az ezotéria.

2015. jan. 14. 10:47
 15/26 A kérdező kommentje:
Nos. Az õcsèm 3 éve lett rosszul, összeroppant a lelke a súly alatt. Ezt úgy képzeljetek, hogy egyik este katatón állapotban találtam rá a szobályában, olyan volt a tekintete mint akibōl elszállt a lélek, és mozdulatlan volt. Én halálra rémültem, majd mikor sikerült felráznom már nem a régi testvérem ébredt, hanem egy iszonyatos kíntól ordító, ember aki mintha egyik személyiségbōl a másikba ugrált volna, közben hallucinált, félfebeszélt már ha épp tudottmert a teste görcsben volt, szemei fennakadtak, néha a nyelve is csak lógott. Azonnal hívtam a mentõket, azt gondoltam agyvèrzèse van. Nem is a pszichiátriára vitték egybōl. De másnap már a szubintenzív volt teljesen kiütve, lassan ébredt, Viszont 3 hét alatt jól lett hazaengedték. Az elsö hétbōl, és a rohamáról semmi emléke nem maradt. Azóta sajnos vuszzaesō. Másodjára azért jerült be mert nem leált a gyógyszerével ami frontin+cymbalta volt. Megint egészen rendberakták, csak több gyógyzzerrel került haza. Eltelt fél év a mellèkhatások mmiatt, hízás, remegés, elesés csökentették a gyógyszert meg váltottak is. Azthiszem amitrex volt, Sajnos ez többkárt okozott mint hasznot ugyanis személyiségzavart, skizoid tünetek jöttek elö mániás napokkal, plusz a testi mellèkhatások sem lettek jobbak. Újra Kórház lett belōle, a rendōrōk vitték be mert nem volt ura a cseleledeteinek, közmegbotránkoztatásért, garázdaságért ügy is lett belōle. Mondanom sem kell ezek a dolgok mégnagyobb sebet vágtak a lelkébe. Ekkor három hónapot volt bent, majd mmikor megint "meggyógyult" rivotril, convulex, és egy nagyon drága antipszicho volt az "eledele". Ekkor már Skizofreni simplex volt a diag. Megtörve,velem együtt most decemberig húzta ki, mert újra elōjōttek a bizarr viselkedések. Sajnos még szeptemberben a helyi szakrendelésen lecserélték a drága gyógyszert, valózzínū bizonyos érdekek miatt Amitrexre. Tehát rivotril, amitrex, convulex volt az utolsó kombináció, de kudarcot valott. Karácsony elōtt került be negyedszer és tegnap jöhetett haza immár ezzel a birzasztó gyógyszer mennyiséggel. Napi 12 órát alszik, reggel fél óra mire magához tèr, rendesen beszélni tud. Nappal is húzza az ágy de próbál menni, tevékenykedni. Ami csoda hogy a gondolkodása tiszta ezek után, persze dolgozni nem tud már, szoc segélyre rakták, a társadalom szinte kilökte magából ami csak ront a helyzeten.
2015. jan. 14. 20:47
 16/26 anonim ***** válasza:
91%
Nagyon sajnálom, szomorú történet. Az orvosoknak pedig nem könnyű eset, gondolom ezért kísérleteznek a különféle gyógyszerekkel.
2015. jan. 14. 21:15
 17/26 anonim ***** válasza:
Te jó ég...sajnálom! :( Ez tényleg nagyon sok! Én 2 mg Rivot + 30mg Mirtazapint + 20 mg Olanzapint szedek, és már ezt soknak érzem...-_-
2015. jan. 15. 21:07
 18/26 A kérdező kommentje:
Most leltem egy olyan dologra hogy Lítium. Olyan tünetekre jó mint ami ateomnak van. Az orvosok miért nem probálták ki rajta legalább?
2015. jan. 15. 22:47
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

A lítium egy hangulatszabályozó gyógyszer, általában bipoláris depresszióra adják, bár már elég elavult szernek számít, de van, akinél beválik.

Egy gond van vele, hogy a terápiás és a toxikus dózis között elég kicsi a különbség, ezért rendszeres vérkép-ellenőrzésre van szükség a szedése mellett, mert akár bajt is okozhat.

2015. jan. 16. 08:43
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Arról nem is beszélve, hogy számos kórkép Li-rezisztens. Ha a te tesódnak ilyen súlyos tünetei vannak, akkor egy hangulatstabilizáló nem fog rajta segíteni... A történetet végigolvasva őszintén sajnálom, kitartást kívánok nektek. Tudom, hogy szörnyű dolog így látni őt, és hogy bármit megtennétek azért, hogy ne ez legyen, de az a benyomásom, hogy ilyen háttérrel ez a gyógyszermennyiség már nem tűnik olyan soknak...
2015. jan. 16. 11:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!