Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Féltetek az első terápiás...

Féltetek az első terápiás üléseteken?

Figyelt kérdés

Én nagyon izgulok, nem tudom, hogyan fogok tudni beszélni magamról az elején. Nem szeretem kimutatni az érzéseimet.

Támogatást kérnék!

2015. jan. 12. 21:30
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
8-10 az átlag itt Pesten sztem
2015. jan. 13. 21:49
 12/25 A kérdező kommentje:
Én is vidéki vagyok, bár úgy hallottam, máshol drágább és igen, az átlag 8-10, de nem tudom...
2015. jan. 13. 22:39
 13/25 anonim ***** válasza:

egy terápia akkor sikeres, ha a páciens és terapeuta között érzelmeket is tudnak kifejezni, mert a terapeuta egyfajta tükör számodra. rajta keresztül kell hogy valhogy megvilágosodjon benned, hogy valójában mi a problémád. ha ez nincs meg, akkor az egész zátonyra fut.

sosem értettem, ha valaki oda megy, ott miért fél kibeszélni magát, hiszen azért van ott :)

2015. jan. 13. 22:51
 14/25 anonim ***** válasza:
Esetleg mert úgy érzi, hogy nem érdemli meg a segítséget :)
2015. jan. 13. 22:59
 15/25 anonim ***** válasza:
Szia! A terapeutának tudnia kell kezelni az ilyesmi helyzetet, elég tapasztalt hozzá, ne aggódj :) Nem fog erőltetni vagy erőszakoskodni, ha nem mondasz el magadról rögtön mindent. Próbálja majd elnyerni a bizalmad és segíteni. Egyébként az ára szerintem vidéken is kb reális :) Amúgy nem tudom, mi alapján választottátok ki az illetőt, de ha még nem néztél esetleg utána neten, hogy írnak-e róla valami véleményt páciensek, akkor tedd meg :)
2015. jan. 14. 16:20
 16/25 A kérdező kommentje:
Még gyűjtöm az erőt.. :)
2015. jan. 14. 18:46
 17/25 homo ludensz ***** válasza:
Tudod én azt hiszem hogy nem vagyok anyagias s talán szerencsém is van mert TB.-re járok pszichológushoz. 2 hetente megyek az adott időpontra és leülünk egy órácskát beszélgetni. Depressziós/pánikbetegként vagyok diagnosztizálva de én csak egy kis izgalmat éreztem elsőre és inkább kíváncsi voltam a terápia mikéntjére. Kísérővel mentem mivel a közlekedés nagyobb probléma volt akkoriban nálam mint hogy mit kérdez a terapeuta. Javaslom hogy azért a pénzért amit kifizetsz ne te cidrizzél nála mert az az óra csak a tiéd,megvetted. Igyekezz feltárni és kirámolni magadból mindent ami csak kikívánkozik mert ő a szakember és csak azt tudja megjavítani amit közösen feltártok. Tudod a néma gyereknek az anyja.....
2015. jan. 14. 19:16
 18/25 A kérdező kommentje:

Mit értesz azalatt hogy nem vagy anyagias? Tudom mit jelent a szó, csak melyik részére írtad...

Én is így vagyok vele egyébként, hogy ha már pénzért, akkor maximálisan mindent megtenni, ami tőlem telik...

A mi körzetünkben is hallottam ingyenes lehetőségről, de őszintén szólva, abban nem bízom annyira, meg elég hosszú várólistáról is számoltak be nekem..

2015. jan. 14. 20:43
 19/25 homo ludensz ***** válasza:
Az anyagiasságot arra értettem hogy nem sajnálnám a pénzt ha az az egészségemet szolgálja és persze lenne pénzem. Azt viszont örömmel fogadtam mikor a pszichiáter dokinő adott egy címet hogy őket keressem fel. Meg sem fordult a fejemben az a gondolat hogy TB-re nem olyan pszichológust kapok mint aki fizet érte. A klinikai szakpszichológus többet tanul rá talán többet is tud,de a klinikán volt módom megtapasztalni a "törődését" a betegségemmel.Hosszú a várólista azt én is tapasztaltam,mert sok a beteg és kevés a terapeuta.Ezért írtam hogy ha már fizetsz akkor te szorgalmazd hogy minél hatásosabb terápiát kapjál a pénzedért,nincs ebben semmi negatívum mert egyszerű üzlet. Ő eladja a tudását s te egy kis hányadát megveszed.
2015. jan. 15. 09:00
 20/25 A kérdező kommentje:
Értelek így már. :)
2015. jan. 15. 20:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!