Le lehet küzdeni a szociális fóbiát és a depressziót?
Négy hónapja elkezdtem járni terápiára egy pszichológushoz, ennek ellenére még depressziósabban érzem magamat, mint előtte.
Gyógyszer kellene ez lehetséges.. Mindenki ellene van. Ti hogyan vélekedtek erről?
Mennyi időnek kell eltelnie, hogy változást észleljek?
Fölöslegesen járok?
Na hát pont arra való a terápia. Nem tudom, hány éves vagy, de gondold végig: a teljes személyiségfejlődésed "újra lejátszódik". Ehhez pedig idő kell.
Amúgy a kognitív terápia nem is olyan vészes. Én analitikusra járok, az keményebb.
az első válaszadóval teljesen egyet értek, kivéve 1 dologban.... sajnos a gyógyszert nem csak akkor irják fel amikor ő irta :( nekem depresszóm, pánikbetegsége msé kényszerbetegségem volt egyszerre és a körzeti pszichiáter 4 perc beszélgetés után 1 antidepreszánst irt fel egy nyugtatót és egy altatót, aztán 5 héttel későbbre kaptam időpontot terápiára. Beláttam, hogy ez igy ne jó és magán orvoshoz mentem. Ő le is szedett a gyógyszerről és csak terápiával 1 év alatt már teljesen jól voltam.. már csak pár havonta egyke hozzá, amikor szükségesnek érzem :)
Amugy tényleg meg kell élni a dolgokat és az egész egy személyiség fejlődés. Gyógyszert nem ajánlom mert csak visszatartott engem is.
# 13: Elnézésed kérem, valóban egy "ideális" állapotot írtam, de a gyakorlat nem ez. A pszichiáterek valóban rutinszerűen írják a gyógyszert. Én is kaptam annak idején antidepresszánst, mellette terápiáztam. Én is saját döntésemből jöttem le a gyógyszerről, mert nem éreztem hatékonynak, sőt... állandóan vigyorognom kellett tőle, de belül ugyanolyan szarul éreztem magam.
Éppen ezért amikor legközelebb segítségre szorultam, már eleve gyógyszer nélkül akartam, ezért is mentem inkább pszichológushoz, nem pedig pszichiáterhez. Jó döntésnek bizonyult, mert sokkal hatékonyabb magamon dolgozni, mint kívülről várni a segítséget (pl. gyógyszer formájában). Gyógyszer nélkül rá voltam kényszerítve, hogy oldjam meg mielőbb a nyűgjeim és ez sikerült is! :)
Ahogy szóba kerülnek azok a dolgok, amik fájnak, elmegy a hangom.:(
Szerintem a terhére vagyok és nem tud segíteni nekem....
Szégyenlem az érzéseim...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!