Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Le lehet küzdeni a szociális...

Le lehet küzdeni a szociális fóbiát és a depressziót?

Figyelt kérdés

Négy hónapja elkezdtem járni terápiára egy pszichológushoz, ennek ellenére még depressziósabban érzem magamat, mint előtte.

Gyógyszer kellene ez lehetséges.. Mindenki ellene van. Ti hogyan vélekedtek erről?

Mennyi időnek kell eltelnie, hogy változást észleljek?

Fölöslegesen járok?

2015. jan. 11. 17:28
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Meg nem jottem ra arra, hogyan szuntethetnem meg az elfojtasokat es mikent lepjek tul az engem ert traumakon, serelmeken.
2015. jan. 11. 20:57
 12/19 anonim ***** válasza:

Na hát pont arra való a terápia. Nem tudom, hány éves vagy, de gondold végig: a teljes személyiségfejlődésed "újra lejátszódik". Ehhez pedig idő kell.

Amúgy a kognitív terápia nem is olyan vészes. Én analitikusra járok, az keményebb.

2015. jan. 11. 22:47
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

az első válaszadóval teljesen egyet értek, kivéve 1 dologban.... sajnos a gyógyszert nem csak akkor irják fel amikor ő irta :( nekem depresszóm, pánikbetegsége msé kényszerbetegségem volt egyszerre és a körzeti pszichiáter 4 perc beszélgetés után 1 antidepreszánst irt fel egy nyugtatót és egy altatót, aztán 5 héttel későbbre kaptam időpontot terápiára. Beláttam, hogy ez igy ne jó és magán orvoshoz mentem. Ő le is szedett a gyógyszerről és csak terápiával 1 év alatt már teljesen jól voltam.. már csak pár havonta egyke hozzá, amikor szükségesnek érzem :)

Amugy tényleg meg kell élni a dolgokat és az egész egy személyiség fejlődés. Gyógyszert nem ajánlom mert csak visszatartott engem is.

2015. jan. 12. 02:01
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
A gyógyszert lehetőség szerint kerüld!!! Szorongásoldónak használj természetes módszereket: igyál orbáncfű teát, citromfű teát, ha este nem tudsz elaludni, vegyél be egy Nervenfleget, ez gyógynövény alapú szorongásoldó, DM-ben, Rossmannban lehet kapni fémdobozban. Próbálj relaxálni, ha nagyon szorongsz, vegyél mély levegőket. És főként járj a terápiára, adj időt magadnak, ahogy nem egy pillanat eredménye volt a rosszulléted, úgy jól se egy perc alatt leszel.
2015. jan. 12. 07:16
 15/19 homo ludensz ***** válasza:
Nem vagyok gyógyszerellenes mert ha valaki tényleg ott tart hogy már nincs benne a józan mérlegelés szikrája sem és feltehető hogy minden mindegy alapon akár magában is kárt tehet akkor kell a gyógyszer. Mikor egy kicsit jobbra fordul mentálisan az állapota és a segítő szándékot nem elviselhetetlen teherként fogadja,nos akkor lehet őt magát is bevonva közösen egy egy zárványt (elfolytást) lebontani. Önmagunk szembesülése mindig lehangoló főként ha felhozzuk a tudatalattinkba ledöngölt régi traumákat,sérelmeket vagy rossz döntéseket.Az is lehet hogy teljesen egy más önképet kell magunkról alkotni mint amit idáig hordoztunk. A test és a psziché kényes egyensúlyát vissza kell és lehet is állítani. Hogy ez kinél mennyi idő az az egyéntő függ. Érdemes mivel élni vagy vegetálni az más minőség.
2015. jan. 12. 10:27
 16/19 anonim ***** válasza:

# 13: Elnézésed kérem, valóban egy "ideális" állapotot írtam, de a gyakorlat nem ez. A pszichiáterek valóban rutinszerűen írják a gyógyszert. Én is kaptam annak idején antidepresszánst, mellette terápiáztam. Én is saját döntésemből jöttem le a gyógyszerről, mert nem éreztem hatékonynak, sőt... állandóan vigyorognom kellett tőle, de belül ugyanolyan szarul éreztem magam.

Éppen ezért amikor legközelebb segítségre szorultam, már eleve gyógyszer nélkül akartam, ezért is mentem inkább pszichológushoz, nem pedig pszichiáterhez. Jó döntésnek bizonyult, mert sokkal hatékonyabb magamon dolgozni, mint kívülről várni a segítséget (pl. gyógyszer formájában). Gyógyszer nélkül rá voltam kényszerítve, hogy oldjam meg mielőbb a nyűgjeim és ez sikerült is! :)

2015. jan. 12. 12:02
 17/19 A kérdező kommentje:

Ahogy szóba kerülnek azok a dolgok, amik fájnak, elmegy a hangom.:(

Szerintem a terhére vagyok és nem tud segíteni nekem....

Szégyenlem az érzéseim...

2015. jan. 13. 16:04
 18/19 anonim ***** válasza:
Esetleg nem ártana beszélni erről az érzésről, amiről fentebb írtál...
2015. jan. 13. 19:46
 19/19 anonim válasza:
hány éves vagy én is hasonló cipőben járok, milyen tünetei vannak a fóbiádnak, milyen súlyos?
2015. márc. 4. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!