Akik vagdossák/vágták magukat azok mivel csinákták?
Először ollóval, aztán pengével. Ollóval nem lehet olyan "tisztán" vágni, mint pengével, sajnos mindkettő megmaradt.
"Eltudom képzelni, milyen "boldogak" lehetnek a hozzátartozóitok mikor szembesülnek azzal, hagy a gyermekük vagdossa magát és aztán aggódhatnak, hogy mikor fogja kinyírni magát ha épp úgy kattan be az agya."
Érdekes, azzal a folyamattal nem szembesültek, ami pl a gyereküket odáig juttatta, hogy megvágja magát....
"Érdekes, azzal a folyamattal nem szembesültek, ami pl a gyereküket odáig juttatta, hogy megvágja magát...." 10 pontos válasz.
62%-os, neked meg fogalmad sincs a pszichológiáról, arról, hogy milyen okok állnak a vagdosás lelki hátterében, szerintem senki se próbálja ezt egészségesnek vagy normálisnak beállítani, mert nem az. De ha benned lenne egy minimális tudás vagy legalább minimális empátia, akkor nem írnál ekkora hülyeségeket, és tekintettel tudnál lenni arra, hogy alkati sajátosság, ki mennyit visel el és mivel tud túlélni. Én írtam, hogy pengével és többször varrni kellett. Bár már akkor is jóval 20 fölött voltam, ez már sok évvel ezelőtti történet. A hegek örökre ott lesznek, de képzeld, nekem pl azóta férjem van. Hidd el, mindenki tud olyan párt találni, aki képes szeretni és elfogadni, néhány négyzetcenti hegszövet ellenére. Még jó, hogy nem ebben mérjük az embereket. Nem bánom a vagdosást így évek távlatából sem, mert akkor olyan helyzetben voltam, hogy ha ezzel nem tudom levezetni a feszültséget, megkattanok vagy kinyírom magam. Mellesleg biztos mindenkinél van rosszabb körülmények között élő, de neked fogalmad sincs róla, hogy itt melyik válaszolót milyen körülmények vezettek ahhoz, hogy ilyesmihez nyúljon (senki sem örömében teszi). Úgyhogy hallgass, ha okosat hozzászólni nem tudsz.
A komoly okért való vagdosás egyáltalán nem divat. Csak egyesek divatból elkezdték csinálni, ezért nézik le azokat, akiknek komoly problémájuk van. Ezért vannak olyanok, akik úgy vélekednek, mint a kedves utolsó.
Aki nem divatból csinálja, az nem jókedvéből vág, és nem jó évekkel később a hegeket nézegetni, mert mindig lesz egy olyan aki ennyi alapján elítél, mert fogalma sincs róla hogy hogyan jut el valaki idáig, de ő persze "jobban tudja". Egyetlen jó oldala van: ki lehet szűrni az ilyen egyéneket a környezetünkből:)
Engem arra emlékeztetnek a hegek, hogy túl lehet élni, látom hogy milyen utat jártam be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!