Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Akik vagdossák/vágták magukat...

Akik vagdossák/vágták magukat azok mivel csinákták?

Figyelt kérdés
Pengével vagy mivel ? Nem akarom megvágni magam csak érdekel

2015. jan. 10. 20:17
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Először ollóval, aztán pengével. Ollóval nem lehet olyan "tisztán" vágni, mint pengével, sajnos mindkettő megmaradt.

"Eltudom képzelni, milyen "boldogak" lehetnek a hozzátartozóitok mikor szembesülnek azzal, hagy a gyermekük vagdossa magát és aztán aggódhatnak, hogy mikor fogja kinyírni magát ha épp úgy kattan be az agya."

Érdekes, azzal a folyamattal nem szembesültek, ami pl a gyereküket odáig juttatta, hogy megvágja magát....

2015. jan. 11. 09:42
 12/17 anonim ***** válasza:
10%
Hát akkor vagdossátok magatokat, egészségetekre! Majd ha eljön az ideje és párkapcsolatot keresnétek, meglátja egy fiú az biztos hogy ott is hagy a fenébe. Mit gondol az aki ezt meglátja, a hegeket? Azt, hogy tuti nem normális. Nekem volt egy ilyen pasim több mint 10 éve. Nem is voltunk sokáig együtt. Tele volt a karja vágás nyomokkal, hegekkel. Kérdeztem tőle ez mi? Miért? Persze nem akart rá választ adni. Mire gondolhattam volna akkor, egyből, hogy tuti nem komplett, mert az nem normális, hogy valaki vagdossa magát. Erre nem lehet magyarázatot adni, meg az alkeszokhoz, drogosokhoz hasonlítania magát és ezzel el van intézve. Az sem normális dolog, olyan férfi sem kell, aki alkesz vagy kábszeres, mert béna, hogy a problémáit kezelje, főleg a lelki részét. Kinek kell ilyen nyomorék?
2015. jan. 11. 10:22
 13/17 anonim ***** válasza:
0%
Jah meg a szülőkre fogni. Ugyan már! Hány embert ismerek, akik rettenetes körülmények között nőttek fel és egyik sem vágja magát és nem menekült semmi pótszerbe sem! Ez önsajnáltatás. Nem vagdosni kell magad hanem a megoldáson agyalni! de a ti egészségetek, nem az enyém...
2015. jan. 11. 10:25
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

"Érdekes, azzal a folyamattal nem szembesültek, ami pl a gyereküket odáig juttatta, hogy megvágja magát...." 10 pontos válasz.

62%-os, neked meg fogalmad sincs a pszichológiáról, arról, hogy milyen okok állnak a vagdosás lelki hátterében, szerintem senki se próbálja ezt egészségesnek vagy normálisnak beállítani, mert nem az. De ha benned lenne egy minimális tudás vagy legalább minimális empátia, akkor nem írnál ekkora hülyeségeket, és tekintettel tudnál lenni arra, hogy alkati sajátosság, ki mennyit visel el és mivel tud túlélni. Én írtam, hogy pengével és többször varrni kellett. Bár már akkor is jóval 20 fölött voltam, ez már sok évvel ezelőtti történet. A hegek örökre ott lesznek, de képzeld, nekem pl azóta férjem van. Hidd el, mindenki tud olyan párt találni, aki képes szeretni és elfogadni, néhány négyzetcenti hegszövet ellenére. Még jó, hogy nem ebben mérjük az embereket. Nem bánom a vagdosást így évek távlatából sem, mert akkor olyan helyzetben voltam, hogy ha ezzel nem tudom levezetni a feszültséget, megkattanok vagy kinyírom magam. Mellesleg biztos mindenkinél van rosszabb körülmények között élő, de neked fogalmad sincs róla, hogy itt melyik válaszolót milyen körülmények vezettek ahhoz, hogy ilyesmihez nyúljon (senki sem örömében teszi). Úgyhogy hallgass, ha okosat hozzászólni nem tudsz.

2015. jan. 11. 13:48
 15/17 anonim ***** válasza:
0%
Akkor is szánalmas, saját magadat baszogatod ilyennel. Aztán így most mennyivel jobb? Ránézel a hegeidre és előjönnek azok az emlékeid amiért megtetted, óriási. Akkor inkább jobb, ha leissza magát az ember, vagy beszív, mert az legalább jó érzést ad és felold, mint még egy fájdalmat okozni magadnak olyanért a miről mondjuk nem is tehetsz. De a legdurvább, hogy ma már ez egy egyfajta divat, az ilyen önsanyargatás, hogy felfigyeljenek rá, mert ügye ez látványos s egyben, nem csak sajnálatra méltó. Nem látom akkor sem a logikát. A lelki fájdalmat testi fájdalommal nem lehet elnyomni, se fordítva. Ez egy gyagyaság, ezért kerül be néhány ilyen ember a zárt osztályra gondolom, hogy nem poénból...
2015. jan. 11. 14:26
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

A komoly okért való vagdosás egyáltalán nem divat. Csak egyesek divatból elkezdték csinálni, ezért nézik le azokat, akiknek komoly problémájuk van. Ezért vannak olyanok, akik úgy vélekednek, mint a kedves utolsó.

Aki nem divatból csinálja, az nem jókedvéből vág, és nem jó évekkel később a hegeket nézegetni, mert mindig lesz egy olyan aki ennyi alapján elítél, mert fogalma sincs róla hogy hogyan jut el valaki idáig, de ő persze "jobban tudja". Egyetlen jó oldala van: ki lehet szűrni az ilyen egyéneket a környezetünkből:)

Engem arra emlékeztetnek a hegek, hogy túl lehet élni, látom hogy milyen utat jártam be.

2015. jan. 11. 16:40
 17/17 anonim válasza:
100%
Én először körzővel, utána konyhakéssel. A helye nekem is megmaradt sokadik próbálkozásra.
2015. jún. 29. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!