Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Vágom magam. Néha hányatom...

Vágom magam. Néha hányatom magam. Mi ez az egész? 17/L

Figyelt kérdés

Vágom a karom és a combjaim.

Néha, úgy heti kétszer tele eszem magam, majd kihányom.

Sokat gondolok az öngyilkosságra (okait nem ecsetelném).

Barátaim nincsenek. Kapcsolatom nem volt.

Súlyos pszichológiai gondok ezek? Elmebeteg vagyok?

Mit tegyek?

2015. jan. 8. 16:44
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Fordulj pszichológushoz, tök komolyan mondom. Beszélj kettesben, nyugodtan egy felnőttel akiben bízol és kérd a segítségét. Ha ez nem valamelyik szülőd akkor lehet tanár vagy bárki akit ismersz és szeretitek egymást.

Ez így nem mehet sokáig, ne légy bolond, neked is csak egy életed van!

2015. jan. 8. 16:55
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

depresszió

pszichológushoz kellene járnod (ne vedd kötekedésnek) de komolyan, aki vagdossa magát, meg öngyilkosságra gondol annak sajnos erre van szükség. Keresd fel a sulid pszichológusát.

Biztosan van okod rá, de keress valakit akinek elmondhatod és segíthet

2015. jan. 8. 16:56
 3/8 anonim válasza:
45%

17 éves lányként olyan buta vagy, szerintem nincs okod vagdosni magad, és hánytatni se.

Ha akarsz velem beszélgethetsz, csak felejtsd el ezeket a hülyeségeket :D Néha nekem is támadnak gondolataim, de megmaradnak gondolati szinten.

20/f

2015. jan. 8. 18:23
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom valamiféle testképeddel történő elégedetlenség. Pszichológust, pszichoterapeutát keress.
2015. jan. 8. 19:35
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Mármint előzőt úgy értettem, hogy önmagaddal elégedetlen vagy és ilyen módon bünteted magad, fordulj segítségért.
2015. jan. 8. 19:35
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy elmebeteg!!! Ha rosszul érzed magad, annak oka van, és az okok megszüntetésével vagy a hozzáállásod megváltoztatásával jobban lehetsz. Kérj segítséget! Ha egyedül nem megy, az nem a gyengeség jele, segítséget kérni bátor dolog, tedd ezt meg magadért!

Mikor érzed, hogy jönne a falási roham vagy az öngyilkosság eszedbe jut, mielőtt kárt tennél magadban, hívd fel az Ifjúsági Lelki Elsősegélyt a 137-00 ingyenes számon. Eléred hétfőtől szombatig 9-21 óra között Telekom és T-mobile számról, utcai telefonfülkéből is. Ahogy a nevében is benne van, ez csak elsősegély, de éppen akkor segíthet, hogy kicsit jobban legyél. Aztán hosszútávon el kell menned szakemberhez. Pszichológushoz. Első körben meg kellene próbálni gyógyszer nélkül jobban lenni. Keress a környezetedben egy felnőttet, akiben megbízol, aki segíthet (anya, apa, tanár, nagynéni, szomszéd, bárki). Ő segíthet elindulni a segítségkérés útján. Ha nincs ilyen, akkor az iskolai szociális munkás, iskolapszichológus segíthet, ha nincs ilyen, akkor a gyerekjóléti szolgálatnál tudsz segítséget kérni, és ott van pszichológus.

2015. jan. 9. 11:03
 7/8 anonim válasza:
Nos... Ezt egy orvos (pszichologus, pszichiater) tudna megallapitani... Szintem ez depresszio, es eveszavar... En vtam orvosnal (de az evesi "szokasaimrol" nem szoltam) es hangulat-ingadozast allapitottak meg nalam. Nem vagy elmebeteg!:D
2015. jan. 14. 15:38
 8/8 anonim ***** válasza:
16/ L vagyok. Én már nagyon sok mindenen keresztül mentem. Én is csináltam néha még csinálom ezeket. Ha van kedved beszélgethetünk. Megpróbálok segíteni.
2015. jan. 25. 00:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!