Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehetséges, hogy ez valamilyen...

Lehetséges, hogy ez valamilyen mentális rendellenesség/betegség?

Figyelt kérdés

Eddig is feledékeny voltam, de most sikerült nagyon kikészítenem magam.

Azt figyeltem meg magamon, az elmúlt 5-6 évben, hogy a mentális frissességem egyre jobban csökken, kevésbé vagyok fogékony pl tanulás terén.

Tizedikes korom óta, egyszerűen nem megy a tanulás, csak ha a fogamat összeszorítva, magamat folyamatosan trenírozom, úgy hogy magamat folyamatosan figyelmeztetem úgymond, hogy most tanulok, figyeljek, ne kalandozzak el akkor tudok tanulni, és csak rövid ideig.

És persze ez nem mindig sikerült/sikerül.

Nagyon hamar elfelejtek adatokat, és komplett velem megtörtént szituációkat is, amikben részt vettem.

Ha barátom rákérdez, hogy emlékszem-e arra amikor.... akkor 90%-ban a nem a válasz, és csak ha részletesen elmondja, hogy hol, mikor, mit kivel, miért csináltunk akkor ugrik be, hogy JA TÉNYLEEG! (és ilyenkor se mindig tiszta a kép)

Korábban azt gondoltam, hogy csak azokat a dolgokat nem jegyzek meg, amik igazából nem érdekelnek, de ez a véleményem mára megváltozott. Számomra fontos dolgokat is elfelejtek. Ha esetleg meg kell jegyeznem egy 6 jegyű számot, akkor ha nem mondogatom magamban folyamatosan, mint valami zakkant, akkor garantált, hogy elfelejtem egy 20másodpercen belül.

A legutóbbi eset amikor elfelejtettem valamit, a következő volt:

Munkahelyen mentem egyik kolerámmal valahova(kiszállítók vagyunk). Megérkeztünk, kipakoltuk a kocsiból a cuccokat, amiket hoztunk, majd indultunk volna a lakáshoz, DE, eltűnt a kocsikulcs. 15 percig kerestük. Az egész kocsit átnéztük, benéztünk a kocsi alá, nem esett-e le, megnéztük az áruk között, kiforgattuk a zsebeinket vagy 3x, és sehol nem volt. Arra emlékszem, hogy megérkeztünk a címre, leparkoltam, majd a következő emlékem, hogy a kocsiból való rámolást befejeztük. De azt, hogy a kettő között mit csináltam, és hova raktam a kulcsot, egyáltalán kivettem-e az autóból, vagy valaki kilopta a hátunk mögött... hát passz. Hát mit mondjak, saját magam előtt is porig égtem, már megint, nem beszélve a kollégáról, aki szerintem innentől komplett elmebetegnek, vagy beszámíthatatlan drogosnak fog nézni. A kulcs persze az ing zsebemben volt, ahova SOHA, de tényleg soha nem rakom, mert fél éve egyszer kiesett a harmadikon lévő teraszról a zsebemből amikor lehajoltam.

Ilyen szituáció, mármint, hogy kiesnek dolgok, naponta többször is van, csak ugye nem mindig olyan fontos dolog, mint a céges autó kulcsa, ezért senkinek ne tűnik, fel. Csak néha nekem, hogy basszus, mi is volt az előbb, most akkor mit is mondtam? Mit mondott a kedves címzett a telefonban, a liftből jobbra, vagy balra?

Senkinek nem kívánom azt az érzést amikor hülyének nézik, ráadásul jogosan. Na az ilyen pillanatokat sohasem felejtem el.

Lehet, hogy a fáradtság miatt van ez, de most komolyan, ha tehetem, 8-10 órát alszom, és ezek után nem tudok végig dolgozni 8-10 órát 2 szünettel? :(

Vérképem rendben van, néha izom görcs szokott a lábamba állni, vagy random izom mozgásom van, pl szem alatt, combomon, de amióta kalcium, és magnézium tablettákat szedek, ezek elmúltak.

Nem drogozom, nem iszom, nem cigizek, nem kávézok. (bár a kávé lehet nem ártana, de úgy figyeltem meg, hogy kb 20-25 perc után már semmit nem hat, ha lehetőségem van, simán elalszom.

Tud valaki olyan betegséget, aminek hasonló tünetei vannak?

2015. jan. 6. 20:07
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha teljesen kivizsgáltak orvosok, akkor mentálisan is át kellett volna vizsgálniuk, esetleg menj vissza az orvosodhoz és kérd meg rá, hogy etéren is ellenőrizzenek le. Itt találgatni, ismeretlenül totál felesleges.
2015. jan. 6. 20:21
 2/2 anonim ***** válasza:
A neten keress teszteteket erre a problémára. Ha azokat meg tudod oldani, akkor egyszerűen figyelmetlen vagy, és egyre ezt erősíted csak magadban is. Mellékesen semmi rendkívülit nem írtál le, amik veled megtörténtek.
2015. jan. 7. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!