Kérhetek a pszichiáteremtől olyan papírt, amivel igazolná, hogy képtelen vagyok dolgozni?
A helyzet az, hogy 23 éves vagyok. Eredetileg vendéglátós a szakmám. 6 hónapig bírtam benne dolgozni, aztán előjöttek a fóbiáim. Bipoláris, antiszociális zavarban szenvedek és fóbiám is van az emberektől. Ha már a házból ki kell mozdulnom akár csak a boltba, akkor már rosszul vagyok, olyan gyomoridegem van, szinte rázkódik belül mindenem. Segélyt kaptam évek óta, amikoris 2013-ban töröltek a rendszerből, mert nem voltam hajlandó utcaseprőnek beállni. A fóbiám mellé még az is előjönne ott, hogy ilyen megaláztatásban részesüljek, hogy a cigányokkal, alkoholistákkal együtt kiálljak az út szélére. Megvonták tőlem a segélyt. Újra beregisztráltam, most fog letelni az 1 év, újra igényelhetem a segélyt. Igenám, de ha megkapom és rá 1 hónapra behívnak megint és meg megtagadom, akkor kezdődik az egész elölről. Nem sok pénz az, de jobb mint a semmi. Tudom ez így nem mehet tovább, nem élhetem le így az életem. De sajnos a magyar egészségügy, hogy szarik a fejedre. Én vagyok az, aki tényleg megakarja tudni, hogy mi bajom van, nem csak ezzel a nemtörődöm hozzáállással ráírnak valamit a papírra és írnak fel gyógyszert és nem küldenek sehova, pszichológushoz, vagy pszichoterápiára.
De visszatérve, a pszichiáter kitud állítani egy olyan papírt, hogy nem vagyok munkaalkalmas a problémáimból adódóan? Így is tolom befelé a frontint, hogy a tescoba eltudjak menni, de nem még ha ilyen aljanéppel kellene együtt dolgoznom.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!