Kérhetek a pszichiáteremtől olyan papírt, amivel igazolná, hogy képtelen vagyok dolgozni?
A helyzet az, hogy 23 éves vagyok. Eredetileg vendéglátós a szakmám. 6 hónapig bírtam benne dolgozni, aztán előjöttek a fóbiáim. Bipoláris, antiszociális zavarban szenvedek és fóbiám is van az emberektől. Ha már a házból ki kell mozdulnom akár csak a boltba, akkor már rosszul vagyok, olyan gyomoridegem van, szinte rázkódik belül mindenem. Segélyt kaptam évek óta, amikoris 2013-ban töröltek a rendszerből, mert nem voltam hajlandó utcaseprőnek beállni. A fóbiám mellé még az is előjönne ott, hogy ilyen megaláztatásban részesüljek, hogy a cigányokkal, alkoholistákkal együtt kiálljak az út szélére. Megvonták tőlem a segélyt. Újra beregisztráltam, most fog letelni az 1 év, újra igényelhetem a segélyt. Igenám, de ha megkapom és rá 1 hónapra behívnak megint és meg megtagadom, akkor kezdődik az egész elölről. Nem sok pénz az, de jobb mint a semmi. Tudom ez így nem mehet tovább, nem élhetem le így az életem. De sajnos a magyar egészségügy, hogy szarik a fejedre. Én vagyok az, aki tényleg megakarja tudni, hogy mi bajom van, nem csak ezzel a nemtörődöm hozzáállással ráírnak valamit a papírra és írnak fel gyógyszert és nem küldenek sehova, pszichológushoz, vagy pszichoterápiára.
De visszatérve, a pszichiáter kitud állítani egy olyan papírt, hogy nem vagyok munkaalkalmas a problémáimból adódóan? Így is tolom befelé a frontint, hogy a tescoba eltudjak menni, de nem még ha ilyen aljanéppel kellene együtt dolgoznom.
Ahhoz, hogy "felmentsenek" a munkakötelezettség alól, nem elég egy tetszöleges orvos igazolása, ehhez csak a megfelelö bizottság vizsgálata érvényes.
Mellesleg kizártnak tartom, hogy kaphass ilyet. Ha meg nem akarsz dolgozni, mert az neked "megalázó", akkor ne is várj semmiféle segélyt.
Nem értitek látom, miről van szó. Az én családom nem egy lecsúszott család. Egyedüli gyerek vagyok, és ők támogatnak engem mindenben. Szerencsére, hogy ilyen szüleim vannak. De mikor említettem anyumnak, hogy közölték velem az önkormányzaton, hogy jövőhéttől utcaseprés....még ő is azt mondta, hogy na azt már nem, meg ne tudja, hogy elvállalom. Neki is szégyen lenne, hát még nekem. Az én önbecsülésem így is zeró. És most nem akarok azzal érvelni, hogy jól nézek ki, azok meg, akiken végignéztem, mikor behívattak tavaly minket, látni lehetett, hogy mind csőcselék, mind piás, fogatlan, ápolatlan, lecsúszott ember. Hogy néznék ki közöttük. És nem lenézésképpen mondom. Én aztán nem nézek le senkit. Legjobban őszintén szólva saját magamat, hogy vannak ezek a pszichés problémáim. De ha beválallnám, ott is emberek között kellene lennem, most tekintsünk el attól, milyen emberek között, a fóbiám ott is előjön. Akinek nincs ilyen problémája, az nem tudja, milyen az, hogy ha már másnap tudja, hogy jelenése van a kórházban, vagy munkaügyön, vagy bárhol, már előző este gyomoridege van, hogy jajj istenem, mi lesz holnap. Eddig meg 3 pszichiáternél voltam, és mindegyik csak annyit mondott, hogy ó csak depressziós vagyok. A fenéket, ismerem a depressziót is milyen az, tény, hogy az is megvan nekem, de vannak annál súlyosabb gondjaim. Viszont ilyen, hogy leszázalékolás, nyugdíj....ilyen fiatalon??????
Én nem akarom feladni, megpróbálnék erőt venni magamon, elmenni egy jó pszichiáterhez, aki tényleg segítene, esetleg pszichoterápiára küldene, és én vinni akarom valamire az életbe. De amennyi rossz dolog az utóbbi pár hónapban is ért, most még nekem ez nem megy, mert teljesen magam alatt vagyok, öngyilkossági gondolataim vannak. Viszont nem akarom feladni. A vendéglátás meg a szakmám, és tény, hogy az kilőve nálam, mikor remegő gyomorral és kézzel mentem ki minden vendéghez. Ha hozzám szóltak is görcsbe rándult a gyomrom. Keresnem kell más munkát. De a tanfolyamra járáshoz is buszra kell ülni. Ott megint előjön a fóbiám. Először ezzel kellene valamit kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!