Járt már úgy itt valaki, hogy a pszichológus hazazavarta, mert kikelt magából?
Pszichiáternél voltál, nem pszichológusnál és az sztk-s pszichiáternek az a dolga, hogy meghallgat, diagnosztizál és ha úgy látja jónak ad valami bogyót. Ő nem tart terápiát. Legfeljebb kiutalhat neked terápiát, ha dolgozik a keze alatt pszichológus.
És elég érdekes, hogy ennyire tudod, mire gondolt. Én még találkoztam ilyen gondolatolvasóval. Viszont olyannal igen, aki valamilyen oknál fogva ott is mumust látott már a sok rossz tapasztalat miatt, ahol nem volt. Még ha azt is gondolta a szakember, hogy te túlreagálod a saját problémáidat, nem hiszem, hogy ez a szépséged miatt volt. És nem vett téged semmibe, hisz gyógyszert is kaptál. Mi mást akartál tőle? Az ember azért megy pszichiáterhez, mert ő egy orvos és orvosként segíthet és azért megy pszichológushoz, hogy valóban megfejtse a problémák okát. Persze a pszichiáterek is tanulhatnak pszichoterápiát, de az nekik plusz képzés és egyrészt nem mind végzi el, másrészt sztk-ban általában nem a feladatkörük a pszichoterápia. Legfeljebb magánban.
"Nem,mert én nem butuska pszichomókushoz járok hanem egy valódi pszichiáterhez!"
Azért, mert a pszichiáter orvos, nem okosabb, voltam már nagyon rossz pszichiáternél és most egy kiváló pszichológushoz járok. Eleve mással is foglalkozik a kettő, nem lehet őket összemérni sem.
Kérdező, velem volt hasonló. Éppenséggel közölte velem, hogy nem megy a terápia gyógyszer nélkül, annyira kezelhetetlen vagyok és nem tudok bevonódni, ezért elküldött pszichiáehez, de közben persze járhattam hozzá később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!