Sztem gyógyszerfüggô vagyok, ez oké?
Kb. 5-6 éve szedek napi 2 mg HelexSR 1 mg 2X, ha nem szedem be , mert pl. éppen nincs nálam, akkor erôs elvonási tüneteim keletkeznek(gyomorgörcs, hányinger,tompultság, rossz hallás/látás stb. stb. stb.)A kérdésem az lenne, h ez járhat bármilyen jell. kockázattal hosszú távon, ill. van vmi módja annak, h úgymond leszokjak errôl a gyógyszerrôl, vagy ez nem ajánlott?
Köszönöm a válaszokat!
Ezt felírták neked és felügyelik a szedést, vagy magadtól kezdted el? 5-6 év alatt semennyit nem emeltél/emeltek az adagon?
Ez már most kockázattal jár, és igen, ajánlott lenne leszokni.
Szerintem, ha már feliratnak neked gyógyszert, akkor már nem lehetsz függő-legalább is ebben az esetben nem.
Az, hogy nem szeded be az orvosod által előírt gyógyszert természetesen számíthatsz mellékhatásokra, hiszen ezért írták fel, hogy azokat a görcsöket és egyéb dolgokat a gyógyszer megszüntesse.
Hozzáteszem, hogy nem vagyok orvos és ez csak az én szubjektív megítélésem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!