Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Sztem gyógyszerfüggô vagyok,...

Sztem gyógyszerfüggô vagyok, ez oké?

Figyelt kérdés

Kb. 5-6 éve szedek napi 2 mg HelexSR 1 mg 2X, ha nem szedem be , mert pl. éppen nincs nálam, akkor erôs elvonási tüneteim keletkeznek(gyomorgörcs, hányinger,tompultság, rossz hallás/látás stb. stb. stb.)A kérdésem az lenne, h ez járhat bármilyen jell. kockázattal hosszú távon, ill. van vmi módja annak, h úgymond leszokjak errôl a gyógyszerrôl, vagy ez nem ajánlott?

Köszönöm a válaszokat!

2014. dec. 28. 21:19
 1/4 anonim ***** válasza:

Ezt felírták neked és felügyelik a szedést, vagy magadtól kezdted el? 5-6 év alatt semennyit nem emeltél/emeltek az adagon?

Ez már most kockázattal jár, és igen, ajánlott lenne leszokni.

2014. dec. 28. 22:11
 2/4 A kérdező kommentje:
Nem, nem magamtól kezdtem el szedni, pszichiáter szakorvos írta ki annak idején, mellé antidepresszánsokat(Paroxat, Trittico) utóbbiakat viszont csak alakalomszerûen szedem be, mivel ezk kapcsán nem tapasztaltam ilyen addiktív hatást, az alprazolam alapu gyógyszereknél sem tételeztem ezt fel, akkor jöttem rá, amikor egyszer elfogyott, mert nem vtam íratni, gomdoltam egy hétig nem probléma, ha nem szedem, de sajnos olyan drasztikus tüneteket produkált az elhagyásuk, h kénytelen vtam az ügyeletre menni, és ott kiíratni, mert már nem bírtam olyan 5 nap után, annyira durva volt...a felírt dózist, ha jól emlékszem a kezdeti idôszakban módosították egyszer, napi másfélrõl 2 mg-ra, ez azóta nem változott.
2014. dec. 28. 23:10
 3/4 anonim válasza:

Szerintem, ha már feliratnak neked gyógyszert, akkor már nem lehetsz függő-legalább is ebben az esetben nem.

Az, hogy nem szeded be az orvosod által előírt gyógyszert természetesen számíthatsz mellékhatásokra, hiszen ezért írták fel, hogy azokat a görcsöket és egyéb dolgokat a gyógyszer megszüntesse.

Hozzáteszem, hogy nem vagyok orvos és ez csak az én szubjektív megítélésem.

2014. dec. 28. 23:24
 4/4 A kérdező kommentje:
Nem ez a probléma, a probléma az,h amennyiben a Helex-et nem szedem be, mert pl. elfogyott, akkor jelentkeznek ezek a tünetek, de már akkor is, ha pl. egy adagot hagyok ki, ezért gondolom, h függõ vagyok, mert ha úgy vesszük folyamatosan a gyógyszer hatása alatt kell, h legyek, különben rosszul vagyok. Az, h a mellé felírt antidepresszánsokat nem szedem rendszeresen, az más, mert ha pl. nem szedek be Helexet,és rosszúl leszek, akkor hiába veszek be Paroxatot vagy Tritticot, nem leszek tõle jobban...ha ezeket is olyan rendszeresen szedtem vna, mint a Helex-et, akkor lehet,h már azoktól is függô lennék, bár nem tudom, h ezek is olyan addiktív hatásúak-e.
2014. dec. 29. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!