Mi a különbség depresszió és önsajnálat között? Sokan összemossák a kettő, de szerintem két különböző dologról van szó.
Figyelt kérdés
2014. dec. 28. 18:36
1/10 anonim válasza:
Csak a laikusok mossák össze, az orvosok nem. Az önsajnálat nem betegség. De mi innen nem tudjuk eldönteni, kinek van igaza.
2/10 anonim válasza:
Sokan érzik depressziósnak magukat mikor kedvetlenek, letörtek, sajnál(tat)ják magukat stb. Viszont a depresszió egy komoly betegség, ami nem múlik el magától. Nem ugyanaz a kettő, csak a köznyelvben.
3/10 anonim válasza:
Depresszió többféle van. Melyik érdekel:
4/10 A kérdező kommentje:
3-as. A különbség érdekel.
2014. dec. 29. 14:09
5/10 anonim válasza:
A mamán mániákus depressziós volt,életének utólsó 5 évét a szobában töltötte ,és nem azért nem jött ki mert nem tudott volna. Nem volt kedve egyszerűén nem lehetett kizökkenteni.Beszélni se akart nagyon :( . Nem hiszem hogy sajnálta volna magát,kicsit érzéketlen volt.Még az se vidította fel,hogy unokája született. Teljesen üres zsák volt lelkileg.Volt a családomban öngyilkosság is. Remélem én nem örököltem semmi ilyen hajlamot.
6/10 anonim válasza:
A legfőbb különbség az,hogy aki depressziós,az szinte mindig rosszul érzi magát,nemcsak lelki értelemben,hanem az általános közérzete is rossz.Az önsajnálat általában egy bizonyos helyzetre vonatkozik,a depresszió folyamatosan jelen lehet,akár évtizedekig(is).
7/10 id. Géber Péter válasza:
Az önsajnálat semmi más, mint az önimádat és felsőbbrendűségi érzés kifejezésre jutása! Ne képzeld, hogy te vagy az isten!
8/10 A kérdező kommentje:
És mit a különbségről a szaklapok?
2015. jan. 1. 14:49
9/10 anonim válasza:
a depressziós férfiakat fogyatékosnak tartják a lányok, az önsajnálatosokat pedig undorítónak.
10/10 A kérdező kommentje:
Mert bunkók. :D
2015. jan. 4. 11:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!