Hol tudok más szenvedélybetegekkel (tisztaságmánia) megismerkedni?
Figyelt kérdés
Nincsenek barátaim és jó lenne hasonló gonddal küzdő embereket megismerni! Nekem pánikbetegségem és tisztasági mániám van (örökös kézmosás stb. ). Tudnátok segíteni?
20/L
2010. febr. 3. 17:42
1/21 anonim válasza:
Neten nem találsz ilyesmi fórumot? Vagy esetleg pszichológus lehet tud neked mondani valamit, hol vannak ilyen összejövetelek pl.
2/21 A kérdező kommentje:
Hát... keresgettem, de igazából azt se tudtam hogy keressek rá vagy mit keressek pontosan...
2010. febr. 3. 18:08
3/21 anonim válasza:
Nem szenvedélybetegség, hanem kényszerbetegség:) Vszínűleg azért nem találtál. A szenvedélybetegség az alkohol-, drogfüggőség pl:)
4/21 anonim válasza:
Hogy van ez nálad? Hogyan jelentkezik a pánik? Milyenek a családi körülményeid? Aludni jól tudsz? Vagy vannak rémálmaid?
5/21 anonim válasza:
Kenyszerbetegsegbe pl tisztesag mania,stb akkor menekulunk,ha tisztazatlan,megoldhatatlannak tuno elethelyzeteink vannak. Panikbetegseg-onbizalom,onismeret hiany+kulso tenyezok. Ezek nem oldodnak meg maguktol,sot... Pszichologiaval hogy allsz?
6/21 A kérdező kommentje:
Hát elég sok kérdést tettetek fel. :) Igazából családi problémáim vannak. Most 20 éves vagyok, van egy húgom és egy öcsém. Ha valami van, általában én viszem el a balhét... De mostanában egyre jobban azt érzem, hogy gyűlölnek a szüleim... Vasárnap nem tudok velük enni, mert beszólnak valamit és én ilyenkor általában felmegyek a szobámba, aztán ha végeztek (erre én már majdnem éhen halok) lemegyek és mint egy kutya eszek a maradékból. Próbálok félre vonulni, nem találkozni velük, kerülni a konfliktusokat, nem meghallani ami rosszat rólam mondanak. De belül iszonyatosan fáj, mert vágyom a szeretetükre. Nincsenek barátaim csak a párom van. Kb. 1 éve durvult el ennyire a helyzet, hogy tisztaságmániás is lettem. A pánikbetegségem 16 éves korom óta van. Akkor kb. fél évig nem tudtam suliba járni, mert nem bírtam emberek közé menni. Aztán voltam pszichológusnál. Azt mondta szüleim miatt van az egész meg amiatt, hogy nem foglalkozom eleget magammal. Úgy érzem szüleim kis korom óta olyan dolgokat várnak el tőlem amik nem reálisak. Mikor volt problémám 16 évesen akkor sem tudtam velük megbeszélni, mert nem is próbáltak megérteni. Aztán szépen lassan saját akaratomból újra tudtam suliba menni, de nem oldódott meg a problémám csak elfogadtam, hogy nekem már mindig rosszul kell lennem. Mai napig szorongva ülök a főiskolai óráimon, amikor egyáltalán be tudok menni rájuk... Ha akkor amikor elkezdődik kapok támogatást és tovább kezelnek ez az egész nem fajul el. Sok szomorú dolog történt velem azóta (megaláztatás, csalódás, sok haláleset is...). Jó lenne, ha lenne valaki mellettem aki tudja min mentem/megyek keresztül. Rossz, hogy mindig a párom nyakába zúdítom az összes gondot. Jó lenne valaki a saját nememből :D akivel megoszthatnám a dolgaimat és segíthetnénk egymásnak. Vagy csak tudni, hogy nem vagyok egyedül. Fura, most, ahogy írom, hogy barát kell, kicsit meg is ijedtem. Szóval ennyire el vagyok szokva az emberektől. :( Szánalmasnak érzem magam néha... Félek, hogy nem fog javulni a helyzet...
2010. febr. 5. 22:35
7/21 A kérdező kommentje:
(Amúgy az alvásom jó, vagyis úgy érzem. Rémálmaim nincsenek, csak gyakran van úgy, hogy felkelek és azt érzem nem aludtam semmit. Gondolom azért mert még álmomban is jár az agyam és ideges vagyok...)
2010. febr. 5. 23:07
8/21 anonim válasza:
Én nagyon megtudlak érteni,mert teljesen hasonló helyzetben vagyok!És őszintén sajnállak is,mert legalább nekem 39évesen kelett igazán szembe néznem a pánik betegséggel(bár volt már néhány pánik rohamom 18 évesen amikor az anyukám rákban meghalt).Nem találtam én sem rendesen működő fórumot ahova hasonló gondokkal küszködők járnak.Majd még írok de most sajnos mennem kel.
9/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Várom, hogy írj!
2010. febr. 6. 12:27
10/21 anonim válasza:
A 11:08-as vagyok újra.Kalapot emelek és mélyen meghajolok előtted,hogy ijen állapotban képes vagy főiskolába járni,ehhez nagyon nagy akarat erőre van szükség!!!Nekem tavaly márciusban kezdődött egy igen komoly rohammal.Mivel nem volt teljesen biztos,hogy ez pánik így kezdetét vette egy kivizsgálás.Egy hónappal később kisfiammal pestre(tőlünk 40km-re)mentem és ismét negyan rosszul lettem,vissza már nem is tudtam jönni a busszal.Ott elvánszorogtam egy korházba, de nem találtak semmi mérhető bajom,így nyomban ki is raktak.A telefonom levolt merülve,telefon számok nem jutottak az eszembe,kész tortúra volt így segítséget kérni,de sikerült hazajutnom(az akkor 5éves kisfiammal együtt).Nem jártam még szakembernél,frontint szoktam bevenni,de csak ritkán és keveset.De az életemet fenekestül felforgatta az biztos.Fél évig nem tudtam buszra szálni,de azóta is nagyon félve utazok.Nem alszom jól(csak ha valamit beveszek)fáradtan ébredek,nincsenek barátnőim,teszem a minden napi teendőimet mint egy robot.Én régebben végig néztem már két számomra kedves embert akik ebből sikerült kijöjjenek,de mind kettő külső segítséggel.Egyik a kereszt lányom akkor azt hiszem 19volt.Olyan mélyre került,hogy a szobájából már nem tudott kijönni.Anyukája ott hagyta a munka helyét,vele volt mindig,5 év alatt jött ki belőlle,most teljesen jól van,lett egy élet társa,vidám,újra a régi!!!A másik a barátnőm volt,aki a férje miatt került bele,sokat szenvedett nem sokan értettük meg őt,segítséget nem fogadott el.Egyszer találkozott egy férfival,szárnyalt attól a perctől,azóta is együtt vannak,nagyon boldog,még szedi a gyógyszereit,de már újra a régi :)) Én is nagyon egyedül vagyok a gondommal meg egyébbként is.Van egy majdnem 16éves lányom és a már említett 6 éves kisfiam.A fiacskám súlyosan asztmás,kruppos most itthon vagyok vele.A férjem nem mondhatnám,hogy megérti ,tolerálja ha nem vagyok jó passzban.Nagyon magányos vagyok :(( Úgy döntöttem,hogy mivel úgy sem számíthatok rá,meg aztán vannak még más előzményei is a dolognak,elengedem a férjem.Külön költözünk hamarosan.Nagy rajtam a nyomás,mert fogalmam sincs hogyan fogom győzni mind anyagilag,mind fizikailag a két gyerekkel egyedül.De ez a társas magány sem jobb szerintem.Szeretném újra felépíteni önmagam,nem tudom,hogy fog-e menni egyedül.Nagyon sokat tudnék még írni és remélem lesz is rá alkalmam még.Írj te is a barátodról ,milyen a kapcsolatotok,hogyan zajlanak a magányos hétköznapjaid,a betegségedről,bármiről!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!