Szorongást hogyan lehet megszüntetni vagy mérsékelni? Ebbe bele lehet őrülni, a folyamatos feszültségbe?
A kérdésem kicsit összetett és előre is köszönöm annak aki elolvassa és válaszol rá. 20 éves lány vagyok,és folyamatosan szorongok. Ez 3-4 éve kezdődött,sokszor ok nélkül. Ugy érzem ebben az is közrejátszik,hogy édesanyámmal élek és ő is nagyon érzékeny,stresszes,sok dolgot túl is reagál. Ez rám is kihat,ha valami miatt kivételesen nem félek előre (pl vizsga) ,akkor ő már napokkal előtte elkezdi mondani,hogy DE milesz ha megbuksz,MI lesz ha nem sikerül,ezen kivül 15 percenként bejön,hogy tanulok-e,és amugy is én olyan keveset tanulok hogy biztosan megbukok. (sosem buktam még meg egy vizsgán sem,és rengeteget tanulok) Az iskola csak egy példa a sok közül.Én tudom hogy nem akar ő rosszat,csak a javamat. Nem hibáztatom ezért,mert én pedig túlságosan meg szeretnék neki felelni:-( Sokszor úgy jövök haza hogy vajon mivel fogad, (sosem jó semmi amit én csinálok,szerinte rosszul mosok föl,ha csillog villog minden akkor is kényszeresen takarit,ez már betegség nála) tudom hogy szánalmas vagyok egyébként:( Egyébként nagyon szeretem mindent megadott nekem világ életemben,de mostmár egyre többször borulok ki idegileg ettől a feszültségtől amit ő gerjeszt itthon.
Elköltözni egyenlőre nincsen lehetőségem.Anyukámmal erről nem lehet beszélni (már próbáltam többször is) Szóval a segitségeteket kérném,hogy tudnám elengedni a fülem mellett,vagy nem ennyire komolyan venni ezeket a dolgokat?
Szia!
Egyáltalán nem vagy szánalmas!
Nagyon nagy rajtad a nyomás, és nem tudod hogy kezelni. Az otthoni légkörbe nagyon feszengsz amire még rájön egy pánikbetegség is, amit tényleg nagyon nehezen tudsz elviselni. Elhagyni a füled mögött?-sztem ez nem fog menni (már bocs) de aki ennyire érzékeny hiába fogja megfogadni hogy na most nem fog érdekelni akkor is fog hisz benend fog maradni és csak rágódni fogsz rajta.
Mi lenne ha anyukáddal megbeszélnéd, hogy mennek a vizsgáid (hisz tanulsz) és hogy ne kérdezősködjön a suliról mert így csak szorongsz, és biztos menni fog stb.. nagyon nagy benned a megfelelési kényszer, ennyire nem kell, még anyukádnak se, próbálj a lehető legtöbbet kihozni magadból, de ne görcsölj rajta. Sportolj, táncolj, menj el a barátaiddal szórakozni, moziba stb..
és ha szükséges szedj szorongásoldót (macskagyökért, sedatív pc) ezek vény nélkül kaphatóak
ha meg úgy érzed nagyon nem bírod tovább, menj el pszihológushoz, és ha szükséges ő fog felírni erősebb gyógyszert hogy megbírkozz a környezeteddel és persze magaddal is:D
17/L (szociális fóbiás, és hidd el nagyon megértelek):P:)
Lehet, hogy itt az ideje, hogy felnőj!
Nem hibáztatod anyádat? Akkor kit hibáztatsz? remélem nem magadat! Szerintem a te korodban legyenek önálló döntéseid és biztosan megállod a helyed a suliban ellenőrzés nélkül is. Javaslom, hogy harcold ki az önállóságodat, mielöbb költözz el és akkor elmúlik a szorongásod.
2. és 3. válaszolóval egyet értek.
Túlzott megfelelni vágyás nem jó, magadban kell először tisztázod, hogy amit csinálsz magadnak csinálod és a saját kitűzött céljaidnak próbálj megfelelni, ne másoknak, mert az visszaüt. Én is azt mondom h nőj fel és önállóság hajrá:P
Amúgy pánikbetegség népbetegség, kb minden harmadik, negyedik nagyvárosban élő felnőtt küszködik ezzel. Szorongásra a rendszeres sport nagyon jó, csökkenti rendkívüli mértékben
Velem is történt hasonló.
Odaág hajszoltak, hogy egy pszihiátriai teszt szerint eljutottam a skrizofénia határáig.
Vágül már fetrengtem a földön és katatón állapotban bőgtem mint egy kisgyerek.
Na kábé az volt az a pont amikor elegem lett a lelkiterrorból. Egyetlen célommá az önnálosodás vált. Két hetembe kerűlt. S bár vannak gigszerek, de azért mégsem olyan szörnyű a világ mint amilyennek elmondták. Jó, mondjuk engem ki se engedtek a lakásból engedély nélkül. 22 éves létemre.
Jelenleg a képesség vizsgálatokon és prszihiátriai teszteken rendszerint minimum átlagos vagy a felett teljesítek. Kevés apróságtól eltekintve. Azzokból sincsen már sok hátra.
És csupán elköltöztem és odafigyelek magamra.
Az olvasás sokat segít, ha megfelelő könyveket forgatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!