Szerintetek autista ez a baba?
Figyelt kérdés
Egy ismerosom kislanya egy eves, de nekem sajnos nagyon ugy tunik, hogy autista. Tudom, hogy ebben a korban meg nem allitanak fel diagnozist, de hatha valaki tapasztalt hasonloakat:
-idegen helyen, kornyezeben magas hangon, hiszerikusan sir
-egyedul otthon boldog
-szeret kerekeket tekergetni akar husz, harminc percen at is
-ha egy folyoson 20 lampa van, mindet megnezi
-nem baratkozik senkivel, korabeli babak egyaltalan nem erdeklik
-nem tanithato semmire, nem papazik, tapsol, stb
2014. dec. 18. 16:58
1/10 anonim válasza:
Nem feltétlenül. Lehet, hogy csak a személyisége ilyen. Szerintem ezt orvos tudná megmondani, ha a szülők úgy gondolják, hogy baj van majd úgyis elviszik orvoshoz, ne aggódj.
2/10 anonim válasza:
1 éves könyörgöm, persze, hogy megfigyeli a dolgokat, meg leköti minden apróbb dolog. Miért kell rögtön ilyenekre gondolni? Lehet, hogy kicsit lassabban fejlődik, vagy ilyen lesz a személyisége nem kell mindjárt az ördögöt a falra festeni...
3/10 A kérdező kommentje:
Nem festem az ordogot a falra, es ezt ki is fejtettem, hogy tudom, hogy meg korai ezt diagnosztizaltatni. Arra gondoltam, higy hatha van akinek ismerosek ezek a tunetek, es meg tudjak erositeni avagy cafolni az aggodalmamat.
2014. dec. 18. 17:35
4/10 anonim válasza:
Hát én cáfolom... A kisfiam, aki most 4 éves- egy évesen ugyanezen dolgokat produkálta. Egy kedves rokon szintén lediagnosztizálta autistának, mint Te ezt a kislányt. Most kiscsoportos óvodás, szépen beszél, tele van szeretettel, egy kiegyensúlyozott kisfiú, akinek már több barátja is van az óvodában... Az oviban azt csinálja mindig, amit kell, nincs vele probléma, a foglalkozásokon is mindig részt vesz.
5/10 anonim válasza:
Nekem van egy 5 eves autista kisfiam es bizony ha lett volna mar egeszseges gyerekunk, akkor 10-12 honaposan eszleltuk volna az autizmus jeleit de mivel elso gyerekes szulok voltunk, majdnem 3 volt, mire a haziorvos neven nevezte a dolgot. Ha nem utanoz a baba es nem reagal a hangokra, akkor sajnos autizmussal el. Persze diagnozist nem fog meg kapni de aki egyutt el autistaval az gyorsan meg tudja mondani, mit lat. Regebben linkeltem egy kerdeshez youtubeos videot a korai jelekrol, ha megtalalom elkuldom. Javasolt egy hallasvizsgalat is.
6/10 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszokat. Belinkelned a videot?
2014. dec. 29. 11:03
7/10 anonim válasza:
Persze, hogy majdnem három volt, mire diagnózist kaptatok. Mivel sok tünet három év alatt nem autista gyerekeknél is jelentkezik, ezért nem mondják ki. Három éves kor alatt sok minden elfogadott, ami azután (óvodáskorban) már nem.
8/10 moncsi8205 válasza:
Szerintem is autszisztikus tünetei vannak.Eltelt pár hét történt azóta valami változás?
9/10 A kérdező kommentje:
Szia, nincs valtozas, azota is teljesen kiborul a kislany, ha idegen kornyezetben van. Sok dolgot szeret nyalogatni, csak magaban jatszik, senki massal.
2015. febr. 22. 12:35
10/10 anonim válasza:
Mivel egy éves, még nem igazán lehet mit mondani. Talán másfél évesen el lehetne vinni szakemberhez. Még vehet fel mást irányt a dolog. Az én kisfiamra is furcsán néztek egy évesen, mert fűszálakkal játszott.. Ő sem pápázott még egy évesen. Most 4 éves óvodás, és minden furcsasága eltűnt:) Tehát vehetnek más irányt is a dolgok, csak oda kell figyelni rá, szakember jó, ha megnézi majd másfél éves kora után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!