Van valakinek Asperger szindrómás ismerőse, rokona?
most olvasok egy könyvet, Angyalgyár a címe, Stefan Brijs írta...a főhős(ök) ebben a betegségben szenvednek, itt olvastam róla először, érdekes. Magas iq, nem mutat érzelmeket, bizalmatlan, nem ismer, csak végleteket, kitartó, makacs és önálló... eléggé jó kis könyv, ha látod vhol szerintem megnézhetnéd.
most derült ki, én nem is tudom elképzelni, milyen lehet..de akkor biztos csak enyhe, ha eddig nem tudtátok, remélem, nincs nagy baj.
Sajnos egy ideig nem voltam netközelben, de köszönöm a válaszokat. A könyvet meg fogom próbálni beszerezni.
Nincs "nagy baj", csak sok-sok minden érthetővé vált azzal a személlyel kapcsolatban, aki aszpergeres a családomban. Annyira más rugóra járt az agya mindíg, hogy eszméletlen, plusz rettenetesen nehezen tud és tudott kapcsolatot teremteni, érzelmeket kimutatni, sőt egyáltalán a saját érzéseit értelmezni, vagy észrevenni, hogy vannak Neki olyanok. Ez megnehezíti az együttélést a környezet számára. Egyébként nagyon sikeres a munkájában (informatikus), most már mi is kezdünk hozzászokni, hogy van neve a dolognak és eszerint nem róvunk fel dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!