Van itt olyan aki azért iszik alkoholt mert lelkileg rosszul érzi magát?
És te is úgy érzed, h egyre inkább alkolohoz nyúlnál?
Én igen ramatyul érzem magam, ha tehetném lenne rá pénzem folyton csak innék. Valamiért jobban érzem magam töle, nem szorongok, lazább vagyok, jobb így.
Igen. De erre bárki tapasztaltabb előre figyelmeztethet, az alkohol nagyon könnyen okoz függőséget.
Szerencsére én olyan rosszul bírom, hogy ha iszom utána pár napra elmegy a kedvem tőle, kivéve mikor nem.
Illetve szerencsére még érzek annyi kötelességtudatot (majdnem minden nap önvédelmi edzés, ott sem gyakorolni sem megtartani nem jó ittasan) hogy valamelyest visszafogom. Illetve még eljátszom, hogy van értelme lediplomázni, és emiatt is visszafogom általában tanulás közben az ivást.
Ez nem jelenti azt, hogy reggeli laborgyakorlaton sosem voltam még beállva..
De voltaképp jah, az élet szebb ha az alkoholtól kevésbé látjuk milyen. De ez csak egy illúzió sajnos.
Valamilyen módon az alkohol tényleg örömet okoz, de ez kb. olyan lehet mint bármely más drog, élvezeti cikk.
Valójában viszont nem tesz semmit jobbá, csak ideiglenesen eltereli a figyelmet. Mondjuk engem ideiglenesen hozott rosszabb lelki állapotba is, kevésbé tudtam uralni az érzelmeimet, és pont a bánatosságom szabadult el. Úgyhogy kétélűnek nevezném.
Nekem is rosszabb a hangulatom tőle. De már amúgy is rosszul érzem magam. Elegem van az életemből.
Nem szoktam inni, csak néha egy-egy sört.
De már nagyon elkeseredtem, sokat ittam most, többet mint szoktam, és valamiért ez az egyetlen támaszom... Rosszabb a kedvem, de lazább vagyok, és kevésbé érdekel más....
Valamiért azt érzem, h még innom kell... Inni akarok mert már úgy sem számít semmi, legszívesebben meghalnék.
Hasonló.. Tudati szinten én is tisztában vagyok vele, hogy a maradék pénzemet és időmet ivással kellene tölteni, aztán feladni az egész nyomasztó életet a fenébe.
Csak még nem vagyok annyira tudatos, hogy így is cselekedjek. Még él bennem némi szerencsétlen remény, leginkább arra, hogy összehozhatok egy jó munkát diplomával ahol sokkal többet ihatok majd, mert lesz pénzem.
Meg van még néhány hasonlóan értelmetlen vágyam.. sajna. Majd elmúlnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!