Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Xanax és sör. Mi a legrosszabb...

Xanax és sör. Mi a legrosszabb amit történhet?

Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm aki rendszeresen 3-4 sörre bevesz 4-5 0,5 miligrammos Xanaxot. Azt mondja így nem rúgik be, csak ellazítja, én mégis aggódom érte. Mennyire kockázatos ez a dolog? Esetleg személyes tapasztalatok, élmények valakinek?

2014. dec. 9. 21:14
 1/8 anonim ***** válasza:

Nagyon kockázatos. Már a 3-4 sör is az önmagában, a xanax meg rászokást okoz. Ilyen értelemben kábítószer. Nem tudom, milyen ismerősöd, én otthagynám.

Különben pl pánikbetegnek a pszichiáter 1 db. 0,5 ös xanit ír fel egy napra. De hogy sörrel 4-et, ez agyament dolog.

2014. dec. 9. 21:47
 2/8 anonim ***** válasza:
Az ismerősöd nem lesz hosszú életű.
2014. dec. 9. 22:16
 3/8 anonim ***** válasza:
50%

Az ismerősöd szereti jól érezni magát. Saját tapasztalat, és ha nem csinál nagy rendszert belőle, nem fog felfordulni tőle, meg az agya sem épül le.

Ha rendszert csinál belőle, és egyre súlyosabb lesz, mondjuk keményebb gyógyszerekre vált és töményezik rá, mittudomén, az már más dolog. Van egy ismerősöm, akinek az anyja ezt csinálta, de évtizedekig, és végül folyton összeszärta a lakást és aztán kiesett az ablakon. :DD Így halt meg. Szóval az már nem egészséges, de pár sört néha én is legurítok néhány szem kettes rivotrillal. Aztán jól érzem magam és másnapra kialszom. Élek és még okos is vagyok. Mondjuk én ezt olyan 2-3 hetente csinálom meg, nem szokom rá, meg semmi, azt hiszem, ennél rendszeresebben már kellemetlen lenne a dolog. De ezt érzem is.

2014. dec. 10. 00:24
 4/8 anonim ***** válasza:
83%

Amit fizikailag csinálhat, hogy letolja a vérnyomást, az emberfüggő hogy kinek mennyire. Az alkoholt gyógyszerrel keverni inkább azért veszélyes, mert mindkettő a reflexeidet is lelassítja, az alkoholtól a tested védekezései nem olyanok, pl hidegben nem kezd el több energiát a "fűtésbe" tenni (ezért fagynak meg a hajléktalanok), vagy ha nagyon lelassul a vérkeringésed, nem kezdi visszapörgetni, szóval eltunyul a védekezésed, a testműködésed kiegyensúlyozása nem olyan lesz.

Na de ez csak a testi része. Az érdekesebb, hogy miért, milyen élethelyzetben csinálja ezt az ismerősöd. Ha normálisan kezeli az életét, és ez csak egy plusz élmény vagy kikapcsolás, akkor nincs baj. Ha mindig akkor csinálja, amikor szorong, vagy ha magányos, ha mindig rossz élményt akar ezzel elnyomni, vagy "jutalmazza" magát ezzel, akkor már lehet baj, mert mindig jönnek majd hullámvölgyek, és minél többön van túl, annál inkább neki kijárónak fogja érezni, hogy így kárpótolja magát.

2014. dec. 10. 01:20
 5/8 anonim ***** válasza:
Egyik ismerősöm így halt meg,3 évig ezt csinálta.35 éves volt.
2014. dec. 10. 07:42
 6/8 anonim ***** válasza:

A Xanax (másik gyártónál Frontin, de egy az egyben ugyanaz a hatóanyag) önmagában sem ártalmatlan,nem hogy gyógyszerrel keverve.

4-5 db. 0,5 mg-os tabletta pedig szintén már alkohol nélkül sem kevés.Ez így nagyon veszélyes! Mindenképpen beszélgess ezzel az ismerősöddel,hogy mit szeretne pótolni az életéből ezzel mert ez így nem játék.

Én sajnos, bár nem mindennap, de szedem ezt a gyógyszert (orvosi felügyelettel, anélkül végképp nem ajánlott), de eszem ágában nincs alkohollal keverni.Olyan napokon mikor beveszem, a baráti sörözéseken is inkább teát kérek.Mindenki megérti, de ha nem értenék meg,akkor sem csinálnám ezt magammal.Akkor sem rendelnék mellé alkoholos italt.

Nagyon fontos lenne egy támogató beszélgetés ezzel az ismerősöddel.

2014. dec. 12. 19:56
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igen, el kell beszélgetnem vele, mert úgy látom, (majdnem) napi szinten nyomatja. A múltkor már annyira elszédült (pedig akkor nem is vett be épp semmit) hogy meg kellett támaszkodnia, majdnem elájult.

2014. dec. 14. 13:24
 8/8 Joezy válasza:
Xanax/Frontin,sztem az a leghelyesebb ha elbeszélgetsz vele,ha pedig nem ért meg akkor kerüld el,de nagyon.Ezek a "gyógyszerek" nem csak akkor veszélyesek ha iszol rájuk...az alprazolam és társai ellazítanak,megnyugtatnak,cserébe befúrják magukat az elmédbe és olyan mentális romlást idéz elő amit nagyon nehéz leküzdeni. (már heti 1-2 0.5mg-os tabletta is) Ön és közveszélyesekké válnak egyes fogyasztók,ha alkoholt fogyasztanak.Teljesen kifordulnak önmagukból,az önkontroll zéróra csökken, ha elszáll az agy,az öngyilkossági hajlam megsokszorozódik,de sajnos nagyon sokszor a családi gyilkosságok mögött is ez áll.Hangsúlyozom,nem feltétlen csak azoknál áll ez fent,akik a gyógyszer beszedése után isznak,napokkal a gyógyszer bevétele után is,attól függetlenül,hogy mentes a szervezeted tőle(még1x, az elmédre nagyon rossz hatással van és ebből max annyit érzel a beszedése után hogy másnap kissé tompább vagy és nem fog az agyad). Akinek lelki problémái vannak,az se szedje tovább,inkább küzdjön és higgyen...
2015. jan. 14. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!