Ki járt közületek pszichoterápiára? Magán-vagy szakrendelésen?
Az érdekelne hogy milyen élmény volt, nem bántátok-e meg? Mi történt ott veletek, érdemes volt-e elmenni?
Aki szakrendelésen volt, az hogy zajlott? Visszanézhető mondjuk munkáltató által, hogy valaki ilyen terápián vett részt?
Normális, a témában jártas vàlaszolók írjanak!
Köszi.
Terápia sokféle van. Melyikre gondolsz?
-beszélgetés (nem igazi terápia)
-pszichoanalízis
--művészet terápiák (sokféle)
-kognitív terápia
-hipnoterápia
-transzperszonális terápia
-integratív terápia
Szakrendelés, a pszichiátriai gondozóban dolgozó pszichológushoz járok. Úgy tudom hivatalosan úgy intézik hogy a pszichiáter keze alatt dolgozik, szóval az láthatná amiket ír, akinek joga van a pszichiátriai adataim megtekintéséhez, de ehhez nem hiszem hogy bármilyen munkáltatónak joga volna.
Maga a szakember a legjobb akivel eddig találkoztam (és összefutottam már jó néhánnyal) abszolút törődik velem, érdeklem őt. Hozzáértő. Etikus, még a pszichiáternek se ad tovább mindent ahogy tapasztalom. Jó gondolatai vannak és abszolút az én tempóban dolgozunk. Érzem, hogy segít, hogy hozzá járok.
És mi a módja a szakrendelésre való bejutáshoz? Fel lehet keresni az adott intézményben dolgozó pszichológust személyesen, közvetlenül?
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Közülem sosem. A lábam közül sem. Egyébként meg, komolyra ford., ne bízz teljesen senkiben. Vannak erkölcstelen, a titoktartást nem respektáló pszichomókusok is, és léteznek kutakodó munkáltatók is - ezt nagyon komolyan mondom.
Pedagógus vagyok, ismerek élőben pár pszichológust a szakmámmal közvetett összefüggésben.
Pl a munkáltatók meg általában net hálózaton át pofátlankodnak kutatni. Na jó, részben muszáj nekik, de kérem, tegyék kizárólag robot szoftverekkel! Anno munkahelyemen engem is köteleztek arra, h ellenőrizzem a net használatát a többieknek, mégis mit csinálnak. Én meg b*sztam ellenőrizni, mert NEKEM nincs hozzá gyomrom, nem úgy mint egyeseknek... Oldják meg (ro)bot programokkal a szűrést! Hogy' jövök én ahhoz ,h felnőtt nethasználók net tevékenységét ellenőrizzem, csak mert a főnököm anno arra kért engem...! És mindezt titokban kell tennie egyes alkalmazottaknak, sajnos... Vagy önszántából utolsó paraszt.
Nem kiskorú a nagykorú... Egészen más, ha pl a szülő ellenőrzi NYÍLTAN a gyereke netezését, mert ugye utólag "eméssze meg" szegény 7 éves, ha három kattintással "előgyütt" a gyilokpronó (a mamája meg sehol)... :S
Sajnos ilyen a net világa... A szűrőprogram nem 100%, és ez GYERMEK netező esetén problémás, oda már kell felnőtt, NYÍLT felügyelet is.
Aztán jönnek a szándékos félreértések, meg félreértelmezések, hogy pl egy nudista ahogy' merészel nudista lenni, mert az egyben azt is jelenti ,hogy... és itt jön a belemagyarázás (kiragadott példa)...
"Aki más, mint én, az tuti erkölcstelen, rosszindulatú, és bánt másokat..." (Pláne ha épp fordítva van... :S na ja... sok okoska, rendes ember...)
Azt is "imádom", amikor a nevemben hívnak le oldalakat, v küldenek a nevemben olykor emailt... :S NA ENNYIRE MEGBÍZHATÓAK A SZAKEMBEREK, kedves kérdező. Legyen az pszichológus, vagy műszaki ember, "megbízott, "megbízó", satöbbi.
Egyesek (sokak) nem bírják ki, hogy ne b*szkurálódjanak másokkal állandó jelleggel.
Visszatérve konkrétan hozzád, kedves kérdező:
Azért írtam le mindezt, nehogy utólag siránkozz, h kibeszélt téged a pszichológus, esetleg netán még csavart is egyet-kettőt a mondandódon, és úgy adta tovább... A hatalom meg hatalom... korrupt, mint a sz.ar!
Persze kell az élethez némi kockázat, csak ne vakon! A vakszerencse nem megoldás, a vakhit se, az életben! Óvatosan, kinek mit árulsz el magadról, akár szakember, akár nem szakember!
Az lehet, hogy segítene, de nem tudom tud-e pszichológushoz beutalót adni. Viszont a pszichiátriai szakrendelésen meg alapvetően az a jellemző, hogy érkezhetsz beutalóval, viszont nem szükséges. Én is közvetlenül odamentem, beutaló nélkül.
Kérdezd meg a háziorvost. Talán még tud ajánlani más helyet is ahol van TB-s pszichológus. Olykor előfordul egyéb intézményekben is. Azok főleg a fiatalabb korosztályok számára elérhetőek azt hiszem, de magabiztosan konkrétumot nem tudnék mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!