A pszichiáterek többsége miért nem végez alapos munkát?
A páciensnek felírnak gyógyszereket, lehetőleg sokat a tüneteire, talán a tünetek el is múlnak - egy időre.
Azonban a probléma gyökere ezzel nem szűnik meg. Az előbb olvastam az oldalon egy kérdést: valaki pszichiáterhez járt, öngyilkossági kísérletei voltak. Ezek megszűntek, de újra rosszul van. Milyen félmunka volt ez az orvos részéről? Ha ő maga nem tudja teljesen meggyógyítani, miért nem ajánl kiegészítő kezelést, pl. pszichológust? Nem egyértelmű, hogy a beteg tisztában legyen ezzel magától. Nem feltétlen tudja a beteg, hogy a pszichológus és pszichiáter között mi a különbség egyáltalán.
Pszichiáterek arra azt válaszolnák, nem az ő dolguk. Pedig ez nem igaz. Minden, ami a betegséggel összefüggésben felmerülhet, azt kezelni kell ill. elirányítani a beteget a megfelelő helyre a teljes gyógyulás érdekében. Pl., a fogorvosok is jobb esetben az egész embert nézik, nem csak a fogait, száját, mert összefüggenek a dolgok. Ha a fogak kezelésével nem szüntethető meg a probléma, mert a test valamely más részén van valami gond, ami a foggal a problémát is előidézi, elküldik megfelelő orvoshoz.
Ráadásul, nem is kell orvosnak lenni ahhoz, hogy valaki tisztán lássa, hogy a pszichiátriai jellegű problémák gyökerét nem lehet csupán gyógyszerek szedésével kezelni.
Továbbá, nagyon veszélyes öngyilkossági kísérletet elkövető embereket csak félig kezelni. Később kiújul a problémája és kit érdekel? Nem, ez nem szakszerű hozzáállás!
Igen, Andi, fizetős volt.
Már elég régen volt, több mint 10 éve. Nem emlékszem, talán 1000 Ft volt egy alkalom. Vagy max. 1500, valahogy így.
SZTK-alapon kb. 8-10 perc jut egy betegre, ez a gyógyszerfelíráshoz elég. A rendelőben tolonganak a betegek, időpntot (arra 10 percre) egy-két hónappal későbbre adnak. Magyarán fel is fordulhatsz addig.
Sajnos csak a magánorvos a megoldás, ami egy óra: 8-10 ezer forint legalább. Ezt kevesen engedhetik meg magunknak. Én is csak a folyószámla-hitelemből tudom finanszírozni..
13. A 8-10 perc alatt is simán el lehetne mondani a betegnek: Önnek lelki okok miatt alakult ki a betegsége, érdemes lenne felkeresnie egy pszichológust, ha teljes gyógyulást akar. Ez pár másodperc.
Teljesen egyértelmű, hogy jórészt a családi háttér és egyéb dolgok miatt alakulnak ki olyan lelki betegségek, amikre végül gyógyszert kell szedni. Csak a pszichiáterek úgy csinálnak, mintha ezt nem tudnák és simán hülyének nézik a beteget. Úgy látszik, könnyebb a receptfelírás miatt kifogyó tollba betétet venni, mint a beszédhez a rágóizmokat dolgoztatni.
Egyrészt nincs időd átfogóan elmondani a problémád.
Másrészt, én megkérdeztem többször is a psziciátert, hogy tudnék-e pszichológushoz menni, közölte, hogy 2-3 hónap a várakozási idő, esetleg csoportterápiát tud ajánlani (azt, köszönöm, nem). Ez természetesen SZTK-s volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!