Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A pszichiáterek többsége...

A pszichiáterek többsége miért nem végez alapos munkát?

Figyelt kérdés

A páciensnek felírnak gyógyszereket, lehetőleg sokat a tüneteire, talán a tünetek el is múlnak - egy időre.

Azonban a probléma gyökere ezzel nem szűnik meg. Az előbb olvastam az oldalon egy kérdést: valaki pszichiáterhez járt, öngyilkossági kísérletei voltak. Ezek megszűntek, de újra rosszul van. Milyen félmunka volt ez az orvos részéről? Ha ő maga nem tudja teljesen meggyógyítani, miért nem ajánl kiegészítő kezelést, pl. pszichológust? Nem egyértelmű, hogy a beteg tisztában legyen ezzel magától. Nem feltétlen tudja a beteg, hogy a pszichológus és pszichiáter között mi a különbség egyáltalán.

Pszichiáterek arra azt válaszolnák, nem az ő dolguk. Pedig ez nem igaz. Minden, ami a betegséggel összefüggésben felmerülhet, azt kezelni kell ill. elirányítani a beteget a megfelelő helyre a teljes gyógyulás érdekében. Pl., a fogorvosok is jobb esetben az egész embert nézik, nem csak a fogait, száját, mert összefüggenek a dolgok. Ha a fogak kezelésével nem szüntethető meg a probléma, mert a test valamely más részén van valami gond, ami a foggal a problémát is előidézi, elküldik megfelelő orvoshoz.

Ráadásul, nem is kell orvosnak lenni ahhoz, hogy valaki tisztán lássa, hogy a pszichiátriai jellegű problémák gyökerét nem lehet csupán gyógyszerek szedésével kezelni.

Továbbá, nagyon veszélyes öngyilkossági kísérletet elkövető embereket csak félig kezelni. Később kiújul a problémája és kit érdekel? Nem, ez nem szakszerű hozzáállás!

2014. dec. 6. 19:50
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Igen, Andi, fizetős volt.

Már elég régen volt, több mint 10 éve. Nem emlékszem, talán 1000 Ft volt egy alkalom. Vagy max. 1500, valahogy így.

2014. dec. 6. 22:26
 12/15 A kérdező kommentje:
De nem is lehetett volna több egyszerre. Hetente kétszer volt rendelési idő, azokon a napokon is max. 2-3 óra hosszat. Sorba ültek a vendégek a váróban, nem is lett volna jó, ha 10 percnél tovább van bent valaki.
2014. dec. 6. 22:29
 13/15 anonim ***** válasza:

SZTK-alapon kb. 8-10 perc jut egy betegre, ez a gyógyszerfelíráshoz elég. A rendelőben tolonganak a betegek, időpntot (arra 10 percre) egy-két hónappal későbbre adnak. Magyarán fel is fordulhatsz addig.

Sajnos csak a magánorvos a megoldás, ami egy óra: 8-10 ezer forint legalább. Ezt kevesen engedhetik meg magunknak. Én is csak a folyószámla-hitelemből tudom finanszírozni..

2014. dec. 7. 13:26
 14/15 A kérdező kommentje:

13. A 8-10 perc alatt is simán el lehetne mondani a betegnek: Önnek lelki okok miatt alakult ki a betegsége, érdemes lenne felkeresnie egy pszichológust, ha teljes gyógyulást akar. Ez pár másodperc.

Teljesen egyértelmű, hogy jórészt a családi háttér és egyéb dolgok miatt alakulnak ki olyan lelki betegségek, amikre végül gyógyszert kell szedni. Csak a pszichiáterek úgy csinálnak, mintha ezt nem tudnák és simán hülyének nézik a beteget. Úgy látszik, könnyebb a receptfelírás miatt kifogyó tollba betétet venni, mint a beszédhez a rágóizmokat dolgoztatni.

2014. dec. 7. 13:49
 15/15 anonim ***** válasza:

Egyrészt nincs időd átfogóan elmondani a problémád.

Másrészt, én megkérdeztem többször is a psziciátert, hogy tudnék-e pszichológushoz menni, közölte, hogy 2-3 hónap a várakozási idő, esetleg csoportterápiát tud ajánlani (azt, köszönöm, nem). Ez természetesen SZTK-s volt.

2014. dec. 7. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!