Pszichiáterek, ti miből szoktátok észrevenni, ha a saját, vagy a kollégáitok diagnózisa téves (és félrekezeltek valakit)?
Azért kérdezem, mert érdekel.
Nem vagyok pszichiáter.
De végül is más, pszichiátrián dolgozó szakember tapasztalata is érdekel, hogy szoktak rájönni, hogy tévednek. és mit tesznek olyankor.
Ha téged nem érint ez a kérdéskör akkor nem értem miért teszel fel ilyen kérdést? Ennyire unatkozol?
Már a kérdés megfogalmazása is kusza és zavaros számomra
emiatt is kérdeztem rá a kollégékra is, meg aztán kommentben a többi dolgozó tapasztalataira is. de lehet újra fel kéne tenni a kérdést, hogy eleve benne lenne a kérdésben a többi munkatárs észrevétele is.
Meg még az is lehet sajnos, hogy észre sem veszik, ha tévednek...
A többi területen dolgozó orvosok gyakrabban korrigálják a tévedésüket (vagy kollégájuk tévedését), bár azoknál sem elégszer, az igaz.
ja meg nem arra gondoltam, h csak arra gondolnak, h a gyógyszer nem megfelelő (pl. egyik antidepresszáns nem használ..kipróbál egy másikat..), hanem úgy alapjaiban tévedtek.
Szerintem amiatt is jönnek rá nehezebben, ha tévednek, mert pl. a gyógyszerek eleve a viselkedést esetleg a gondolkodást...stb is befolyásolhatják, és a gyógyszer mellékhatásaira úgy gondolhatnak, mint a beteg tüneteire... Meg eleve nem adnak annyira egy pszichiátriai beteg szavára.
Egy csomó nehézség van a pszichiátriai osztályokon arra, hogy kiderüljön, ha tévedtek. meg eleve a diagnosztizálás is problémásabb.
Ezek miatt érdekelne jobban, hogy mit csinálnak, ha észreveszik, hogy nagyon tévednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!