Reális a félelmem, vagy csak a szorongás teszi ezt velem?
Volt egy kapcsolatom, már szétmentünk, most van új párom már hónapok óta.
Namár most én betegesen félek a hiv/aids-től. Folyamatosan szorított picit a mellkasom, féltem.
Elmentem egy tesztre (a mostani párom negatív, szokott vért adni, 2 hónapja volt utoljára, mikor összejöttünk), ez olyan teszt volt, hogy direkt a vírust nézték, nem az antitesteket.
Mellette csináltak antitesteset is.
Mindkettő negatív lett, elmentünk vérplazmát adni, ott sem találtak semmit.
A páromnak viszont valamitől nagy csalánkiütései lettek (ez 3 héttel ezelőtt kezdődött), mármint az orvos neki azt mondta. Olyan, hogy kis búb, majd fokozatosan kiterebélyesedik, és a széle viszket.
Én nagyon megijedtem, és folyamatosan csak arra tudok gondolni, hogy "mi van ha mégis az vagyok" stb. Az egyik orvos nála allergiára tippelt (én az ételallergiánál olvastam effélét), szed gyógyszert, meg kenőcsöt.
Félek. A teszt negatív, de mégis félek.
Vajon reális a félelmem, és tényleg ez az egyik tünete a hiv-nek, vagy csak a szorongás "játszik" velem?
Mit tanácsoltok?
Van okom a rettegésre?
Előre is köszönöm a válaszokat!
23/L
A félelmek, fóbiák nagyon gonosz dolgok. Ismerd meg a mechanizmusukat:
Nem tudom, hogy a félelmet hogyan lehet kordában tartani, de mindig attól félek (mostanság) hogy mi van, ha kiderül, h mégsem allergia.
A páromra megint jött 2-3 csalánkiütés, meg fájlalja a hátát néha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!