Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Reális a félelmem, vagy csak...

Reális a félelmem, vagy csak a szorongás teszi ezt velem?

Figyelt kérdés

Volt egy kapcsolatom, már szétmentünk, most van új párom már hónapok óta.

Namár most én betegesen félek a hiv/aids-től. Folyamatosan szorított picit a mellkasom, féltem.

Elmentem egy tesztre (a mostani párom negatív, szokott vért adni, 2 hónapja volt utoljára, mikor összejöttünk), ez olyan teszt volt, hogy direkt a vírust nézték, nem az antitesteket.

Mellette csináltak antitesteset is.

Mindkettő negatív lett, elmentünk vérplazmát adni, ott sem találtak semmit.

A páromnak viszont valamitől nagy csalánkiütései lettek (ez 3 héttel ezelőtt kezdődött), mármint az orvos neki azt mondta. Olyan, hogy kis búb, majd fokozatosan kiterebélyesedik, és a széle viszket.

Én nagyon megijedtem, és folyamatosan csak arra tudok gondolni, hogy "mi van ha mégis az vagyok" stb. Az egyik orvos nála allergiára tippelt (én az ételallergiánál olvastam effélét), szed gyógyszert, meg kenőcsöt.

Félek. A teszt negatív, de mégis félek.

Vajon reális a félelmem, és tényleg ez az egyik tünete a hiv-nek, vagy csak a szorongás "játszik" velem?

Mit tanácsoltok?

Van okom a rettegésre?

Előre is köszönöm a válaszokat!

23/L

2014. dec. 6. 16:16
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Amúgy a csalánkiütés az leginkább allergia?
2014. dec. 8. 13:49
 12/18 anonim ***** válasza:

A félelmek, fóbiák nagyon gonosz dolgok. Ismerd meg a mechanizmusukat:

https://www.youtube.com/watch?v=vzGIQczkwwo

2014. dec. 8. 15:02
 13/18 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy a félelmet hogyan lehet kordában tartani, de mindig attól félek (mostanság) hogy mi van, ha kiderül, h mégsem allergia.

A páromra megint jött 2-3 csalánkiütés, meg fájlalja a hátát néha.

2014. dec. 9. 17:05
 14/18 anonim ***** válasza:
keress fel egy szakembert, a félelmeiddel csak bevonzod a betegségeket. Az aids szexuális úton terjed, szóval ha eddig mindkettőtöknek negatív volt, és nem jártok félre, akkor nem tudjátok elkapni.
2014. dec. 9. 18:41
 15/18 anonim ***** válasza:
2015ben kitör a világháború. 3 milliárd ember fog meghalni. Ezért nem kell semmitől sem félni
2014. dec. 9. 18:43
 16/18 A kérdező kommentje:
Nem akarom bevonzani, remélem nem is fogom!
2014. dec. 9. 19:07
 17/18 A kérdező kommentje:
nem mentem félre, a teszt negatív
2014. dec. 9. 19:08
 18/18 anonim ***** válasza:
nekem azt mondta az orvos hogy kb 5 éve bennem van avirus mikor AIDS-es lettem és még sem voltak kiütésem csak a gyogyszeres kezelés után övsömör de az is párnap alatt el múlt.Meg azot már az aids stádium is :D :D
2014. dec. 13. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!