Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi a büdös franc a tiniknél...

Mi a büdös franc a tiniknél ez a "vagdosás", honnan terjedt el?

Figyelt kérdés
Egyre több kérdésben és hozzászólásban találkozok ezzel. Értem én, hogy a lelki fájdalmakat tompítják a fizikai fájdalommal, de úgy tűnik, mintha már divat lenne. Én nem tudom ezt hova tenni.
2014. dec. 3. 17:53
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Véletlenül nulláztalak le 10es, bocsi! Mindenkinek zöld kezet adok. Nekem nagyon morbid ez az egész.
2014. dec. 3. 18:24
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Nézzétek! én nem tudom tényleg amai tiniknél mia menő meg a divat én 33 éves vagyok, nő. Amikor mi voltunk 15 évesek, emlékszem, hogy akkor is voltak nem egy problémás osztálytásam. Ott komoly családi gondok voltak! (pl. valakinek zártosztályon volt az anyja, az apja meg alkoholista volt és velre a lányát is, meg volt ahol szintén alkoholista szülők és még szegénység is társult mellé és sorolhatnám mik voltak.) Ment az osztályban kábítószerezés, alkoholizálás, minden hülyeség, de senki nem vagdosta magát, nagyon ritka volt az iskolából akiről lehetett ilyet, vagy olyat hallani, hogy átszúrta a kezét zieresztűvel. Nálunk két lány volt akik begyógyszerezték magukat, abból egy a suliban, neki volt az anyja zárton az apja meg alkesz. A másik lány meg azért, mert majdnem kirúgták hülyesége miatt az iskolából, de ennyi. Nem volt ez sűrű és ezen is mindenki lerökönyödött. Szóval én nem tudom mi ez a vagdosás dolog én sem értem, talán azzal az emo-s stílussal jött be, ami nem is tudom pontosan hány éve jött be, kb. 10? Talán onnan indulhatott ez az egész.
2014. dec. 3. 19:37
 13/16 YunSeo válasza:

Aki a vagdosást az emokkal hozza összefüggesbe, az tenyleg nem tud semmit, mar bocsi. Ezt nem igazan ertik a kivulallok. Igen, rengetegen vagjak magukat divatbol, de akinek lelki problemai vannak, azt itelik el es bantjak emiatt, ergo csak meg rosszabb neki. Hol itt az a bizonyos "tolerancia", amirol mindenki beszel? Ha balakinek jo, akkor jo. Vagy kinovi,vagy nem. Ha a felnottek beleutik az orrukat, csak rosszabb.

Megjegyzem, benne vagyok az ilyen dolgokban rendesen, szoval~

2014. dec. 4. 18:06
 14/16 anonim ***** válasza:
Én nem általánosítottam, hogy minden tini poénból csinálja. Nem kell lenézni a felnőtteket, hogy ők nem tudnak erről semmi, tudok én is róla, hogy a borderline az egy mentális betegség, ők vagdossák magukat, de ritka, nem annyi, mint ahányan csinálják a vagdosást! Az előítéletet meg köszönhetitek azoknak a gyagyás kortársaitoknak, akik csak önsajnáltatásból csinálják, vagy hogy rájuk figyeljenek, mert jó látványos és ijesztő. Holott egy beteg embernek a "tüneteivel" élnek vissza, ami viszont már nem vicces.
2014. dec. 5. 10:01
 15/16 anonim ***** válasza:
Még egy gondolat. Kb. 10 éve jelent meg nem 1 cikk az emo-sokról és ott lehetett erről olvasni, hogy milyen életvitelt, felfogást képviselnek és ők csinálták a vagdosást. Amerikából jött át ez a stílus, meleg fiatalokból álló társaság volt, akik depressziós hozzáállással voltak, vagy vannak az élethez. "Nincs értelme élni, sz.ar az élet, stb" Ez elterjedt egész Európában, csak nálunk már olyan diavatirány lett, hogy nem csak a meleg fiatalok vették fel ezt a dolgot. Minden kornak meg van a saját hülyesége. Volt itt hippikorszak, akkor a fiatalok a füvet szívták, aztán volt skin korszak a rendszerváltás környékén akkor az agresszió volt a nagy dolog, aztán discos, rap korszak a 90-es években, 2000 körül amikor mi voltunk a 20as éveink elején akkor meg a fiatalok a gyógyszer+alkoholt, meg a testpirszinges hülyeséggel álltak elő. Ritka volt a vagdosás, nem is tudtunk ilyenről, az önpusztítás inkább az alkohol+gyógyszerben merült ki. Most meg van az ami. Majd ezt is kinövik, akik csak brahiból csinálják.
2014. dec. 5. 10:10
 16/16 anonim ***** válasza:

18 éves vagyok és depressziós. 4 éve falcolok és 2 alkolommal próbáltam kioltani az életem. Az emberek többsége az utcán elítél, mert ha meleg van én le veszem a pulcsimat. Szüleim se nagyon értik, mit miért teszek, mert ők soha nem találkoztak ilyennel. Ha megyünk valahova, mindig fel kell vennem egy pulcsit, nehogy valaki meglássa, hogy nem vagyok tökéletes és boldog.

Az emberek miért nem tudják elfogadni, hogy egy egészségesnek kinéző, fiatal lánynak nem lehet lelki eredetű problémája?

(Szüleim nem tehetnek semmiről. Amikor megtutták átvittek egy jobb iskolába és később tanácsot kértek egy pszichológustól, mert én nem voltam/vagyok hajlandó megbízni senkiben. A helyzetem javult annyival, hogy elmegyek a kezelésekre, de nem mindig válaszolok a kérdésekre.)

2014. dec. 7. 22:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!