Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ki lehet gyógyulni?

Ki lehet gyógyulni?

Figyelt kérdés

Szorongásom van kb.3 éve,vagy egy évig jártam régebben pszichológushoz,de egy bizonyos dolog miatt meg kellett szakítanunk a terápiát.Most egy másikhoz járok vagy egy hónapja.Vannak pánikszerű tüneteim olyan pár hónapja,és kényszeres cselekvés is alakult ki,az pedig olyan 1 hónapja kb.

23 éves vagyok,van esélyem meggyógyulni,ha én is akarom természetesen.Vagy megbolondulok? Olvastam anno,hogy az elmebaj egyik tünete a kényszeres cselekvés.:( Mindenki támogat engem a környezetemben,és én is szeretnék,sőt akarok is újra egészséges lenni mentálisan.

2014. dec. 1. 00:13
 1/4 anonim ***** válasza:
A te betegségeid, nem elmebetegségek, tehát a megbolondulástól egyáltalán nincs okod félni, amikor ezt nekem magyarázta a pszichiáterem, akkor azért azt is hozzátette, hogy szerinte az is bőven nagy szívás, hogy olyan súlyos pánikbeteg vagyok, akik az utcára is alig bír kilépni :) A lényeg, nem vagy elmebajos, ettől nem kell aggódnod, szerintem meg lehet gyógyulni, bár tény, hogy én sokszor visszaesem, nálam is a pánik, szorongás, kényszerbetegség, fóbia kombó van, de vannak időszakok, amikor évekig is jól vagyok, máskor újra kijön, nem egyszerű és mindent be kell vetni a betegség ellen, mozgás, meditáció, táplálkozás, stb., a gyógyszer pedig sokszor inkább árt, mint használ, pl. most azért vannak megint pánikrohamaim mert megpróbáltam lerakni a gyógyszert.
2014. dec. 1. 00:20
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ!:) Gyógyszert semmiképp sem szeretnék szedni,bár igaz van nálam egy doboz Xanax megnyugtatásképp(csak maga a gondolat már megnyugtat,hogy nálam van).De még egy szemet se vettem be belőle,félek tőle:)

Azt valahol sejtem hogy sajnos 100%-os már sosem leszek,én inkább a megőrüléstől félek,de írtad,hogy ettől nem kell félnem,így kicsit megnyugodtam.:)

Sajnos a haláltól is rettegek,meg hogy a sok szorongástól bajom lesz fizikailag,de próbálok már egy ideje pozitívabb dolgokra gondolni.

2014. dec. 1. 00:38
 3/4 anonim ***** válasza:
Az, hogy félsz a megkattanástól az a pánikbetegség egyik tünete, szóval nem meglepő. Igyekezz minél kiegyensülyozottabban élni, ennél jobbat nem tudok javasolni és sokszor jót tesz ha néhány napra elmész nyaralni, az kiszakít a hétköznapi valóságból.
2014. dec. 1. 11:07
 4/4 A kérdező kommentje:
Akkor jó,megnyugodtam.:)És köszönöm a választ!:)
2014. dec. 1. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!