Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » NAGYON FONTOS! Frontinról...

NAGYON FONTOS! Frontinról vélemények?

Figyelt kérdés

2014. nov. 27. 17:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szerintem semmit nem ér,mintha cukorkát ennél.
2014. nov. 27. 18:34
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Van akinek jobban használ, van akinek kevésbé. Hosszútávon állandóan szedni nagyon rossz ötlet mert függőség alakulhat ki, plusz hozzászoksz és ezáltal muszáj jobban és jobban növelni az adagot, hogy bármilyen hatása legyen.
2014. nov. 27. 18:37
 3/11 anonim ***** válasza:
Állítólag nagyon jó hatású, de iszonyatosan rá lehet szokni, ezért sokan nem is ajánlják!
2014. nov. 27. 18:45
 4/11 anonim ***** válasza:
Engem olyan szinten lenyugtatott, hogy munka közben is elaludtam, szóval ez ember és adagolásfüggő. Nehéz lejönni róla, csak akkor szedd, ha orvos komolyan ajánlja és minél hamarabb le kell csökkenteni az adagot.
2014. nov. 28. 05:58
 5/11 anonim ***** válasza:
Jó szer. A legkisebb hatásos adagot szedd. Ha csak klasszikus idegességed van, nem is ajánlanám, mert akkor már a 0,25 is fejbevághat, mondjuk nem is erre való.
2014. nov. 30. 13:51
 6/11 anonim válasza:
Szükség esetén írt a doktor 0,25 mg-osból, de szerinte inkább ne szedjem, mert rászokok. Szociális fóbiára. Mellette szedek antidepresszánst. Egy szem ebből (Frontin) semmit nem ér. Ha 2 szemet beveszek, akkor kb. 20 perc múlva érzek némi nyugalmat, de csak, ha éhgyomorra veszem be. Nem tart sokáig. 3 szemet már megérzek, de más még nem veszi észre. Nem mondanám, hogy sokat segít. Inkább pszichésen, de fizikailag nem nagyon. Ugyanúgy szorongok, ver a szívem, melegem lesz, ha emberek közé kell menni. Igaz, így legalább el merek indulni. 3 szem után beszédesebb leszek, de ez csak saját társaságra igaz. Na és jobban elkezdek elmélkedni. Hasonló ahhoz, mintha meginnék egy kis alkoholt, de nekem az alkohol hatásilag sokkal jobb. Azaz jobban oldja a feszültséget és szorongást.
2014. dec. 1. 08:03
 7/11 anonim ***** válasza:

Az antidepresszáns - ha egyáltalán éppen a megfelelő lett választva - 4-5 hét alatt fejti ki a hatását, mellőle a frontin kb fél év után hagyható el.

A frontin 20-60 perc alatt hat, minél kisebb adag, annál később. Így ha 20 perc után nincs hatás, nem úgy kell lépni, hogy bedobunk még egyet, hanem várni kellett volna...

Végül, ha az a lehetőség, hogy a frontinra szokunk rá, vagy az alkoholra (legalábbis ha mindkét esetben a "terápiás" adagot tekintjük), a frontinnal sokkal jobban járunk.

2014. dec. 1. 19:24
 8/11 anonim válasza:
Hatos vagyok, a hetesnek írom: Sajnos nem ismerem a Frontin felszívódását stb... Még új vagyok a témában. 2 hónapja írta fel az orvos. Az antidepresszánstól (még) nem érzem, hogy jobb lenne, igaz rosszabb sem. Depresszióm nincs, inkább szociális fóbia a baj, abból adódik néha depressziós hangulat, de ez szerintem normális (mivel nem tudok jól működni szociálisan, hát persze, hogy néha összezuhanok és depressziós tüneteim lesznek). Eddig csak a Frontin használt valamit. Eleinte csak egy szemet vettem be alapból, de attól semmit nem éreztem. Se 20 perc, se 1 óra múlva. Később kipróbáltam, hogy mi lenne, ha nem egy, hanem 2 szemet vennék be egyszerre. Akkor éreztem a 20 perces hatást. Vagy ezek a szerek nem rögtön hatnak? Azaz nem egy alkalommal, hanem módszeresen adagolva? Azért nem értem, mert a doktor azt mondta, ha olyan alkalom van (pl. nekem adott esetben társaságba kell mennem, amit ugye nem merek) előtte vegyek be gyógyszert. Ezért gondolom, hogy hatni kellene akkor egy vagy két szemnek. Na és, ha nem csinálok belőle rendszert, akkor ugye elvileg nem szokok rá. Egy szemet sajnos nem éreztem meg, így nem is mentem emberek közé. Kettő szem sem elég. Hárommal már el mertem menni. Nem mondtam, hogy jobb az alkohol, azaz alkoholistának lenni, csak a kérdezőnek próbáltam érzékeltetni a nyugtató és az alkohol közötti eltérést a saját szervezetemben. Igazából egyik sem jó, de sajnos nincs jobb ötletem. alkoholból sem elég egy, azaz kb. kettő 4 cent tömény, ami kezd oldani, de ez csak normális szintre visz, azaz ettől nem leszek teljesen felszabadult, csak legalább tudok beszélgetni.
2014. dec. 3. 08:22
 9/11 anonim ***** válasza:

A frontin nyugtató.

Ezért ha társsaságba kell menned, akkor nem fogod ezt jobb hangulattal tenni, ha beveszed, hanem csak lesz@rod, hogy éppen oda kellett menned... Kérdés, hogy ez volt-e a cél, kétlem.

A szociális fóbia meg nem az, hogy utáljuk a társaságot, ilyen ember van dögivel. Szociális fóbia - meg minden hasonló pszichiátria nyavaja esetén - a gyógyszerszedés fő oka az, ha a probléma fizikai tüneteket vált ki (szédülés, rosszullét), különösen ha ez olyan szintű, hogy megakadályozza a cselekvést. (pl társaságba menni). Arra hiába vársz, hogy akár az antidepitől, akár a nyugtatótól a társaság középpontja karsz lenni, aki mindezt még élvezi is.

2014. dec. 3. 17:24
 10/11 anonim válasza:
Hetes és kilences, ha ugyanaz vagy: Szerintem félreértesz. Nagyon is tisztában vagyok sajnos azzal, hogy mi a szociális fóbia, mert abban élek évek óta. Eszem ágában sincs a társaságban középponttá válni (rémálom) és jókedvvel pörögni. Arról van szó, hogy, úgy tudjak jelen lenni, mint bárki más. Azaz tudjak társalogni, ne üljek kukán, mert nem merek/bírok megszólalni, ne piruljak el folyton, ha valaki rám néz, ne izegjek-mozogjak vagy dermedten üljek, hanem természetesen viselkedjek. Ne legyen erős szívdobogásom, ne remegjen a hangom és fel merjem venni a telefont. Tudjak működni egy munkahelyen, ha egy ügyféllel kell beszélni. Ne interneten intézzem a dolgaim csak azért, mert a telefont nem merem használni, pedig sokkal gyorsabb lenne. Meg tudjam védeni az érdekeimet, ne maradjak csendben, mikor fel kell szólalnom. Ez olyan félelem, ami nem bénaságból fakad, hanem másból. Izzadok, pánikolok. Semmi bajom az emberekkel, azon kívül, hogy mindenki furának lát teljesen jogosan. Nem azért kerülöm őket, mert utálom őket, hanem, mert nem megy a velük való érintkezés.
2014. dec. 4. 08:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!