Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Létezik ilyen személyiség edző?

Létezik ilyen személyiség edző?

Figyelt kérdés
Változtatni akarok a személyiségemen, ehhez segítség kell, nem feltétlen pszichológusra gondolok, inkább amolyan edzőre aki Egyénileg segít fejlődni, lehet szigorú, Olyan mintha egy lelkiismeretem lenne, olyan mint a Tv műsorból Osmin ott van mindig mellettem és rá mutat a hiányosságokra, hibákra, s megtanítja mit hogy kezeljek. Igazábol nem igazán alakult ki az énképem, ezért szorongok sokszor, társaságokba, mert nem is tudok nagyon lépni helyzetekben, Olyan "edző kell nekem aki megtanít küzdeni, motivál, ami által belevágok új dolgokba. Segít megtanítani technikákat amik pozitív irányba tolnak. Van ilyen Coach ?
2014. nov. 26. 21:21
 1/10 anonim ***** válasza:
Van.
2014. nov. 26. 21:26
 2/10 A kérdező kommentje:
Na de hol lenne érdemes próbálni ? mert van egy jó pár ilyen önfejlesztői oldal most látom, és persze mindenki hírdeti a maga kis oldalát, na meg persze sok helyen pénzért, úgy hogy nem használnak annyira, van az Agy kontroll meg az Nlp, na meg ezeken kívül egy halom olyan oldal. honnan tudom hogy melyik lenne jó, ahol szánnak rám annyi időt ? én tényleg egyénileg szeretném, és rám mindig is több időt kellett szánni mindenbe már gyerekkor óta, mert lassabb a tempóm is. Pont ezért nem akarok ilyen csoportosat, vagy hogy elmegyek az emberrel felveszem a kapcsolatot aztán betesz egy csoportos foglalkozásba ahol átlagosan kezelnek mindenkit.. Nekem külön 1 ilyen edzőre, s több foglalkozásra van szükség a fejlődésre, legalább is először. Az Nlp ismerős, legalább is volt idő mikor érdekelt,olvastam róla, észrevettem hogy van ilyen, és hát elég jónak tűnik..
2014. nov. 26. 22:08
 3/10 anonim ***** válasza:

Szerintem az agykontrolt, meg ilyen nlp féle dolgokat kerülj el. Szerintem csak instabilabbá, kényszeresebbé tesznek. Ha megnézed a wikipediát, akkor ott is le van írva, hogy tudományosan semmiféle hatásosságát nem találták az nlp-nek.

Az ilyen ezoterikus dolgokat is kerüld.

Szerintem dolog, ha azt megérted, hogy a legtöbb dolgot gyakorolni kell. Azt is, hogy jól beszélgessünk, azt is, hogy viccesek legyünk, mindent. Ebből pedig az következik, hogy semmi baj a kudarccal. Mert a gyakorlás pont azt jelenti, hogy elrontjuk sokszor és utána majd sokkal később megy. Szóval egy csomó rontást fogsz csinálni. És a lényeg, hogy ettől ne legyen tele a gatya. De mint mondtam mindent gyakorolni kell ezt is. Azt is, hogy ne legyen tele a gatya. És ezt úgy tudod, hogy olyan helyzetbe kevered magad, ahol ez benne van. Ha észre veszed, hogy feszélyez az egyik választási lehetőség, vagy ha az van a fejedben, hogy mit gondolnak ha megteszem és hajlanál emiatt a helyzet elkerülésére válaszd direkt azt. Válaszd szándékosan a kínosat. És akkor megtudod tanulni, hogy ne fagyj le benne. Mert ha mondasz egy szar poént és senki nem nevet, akkor sincs semmi, nem áll meg az élet, onnan lehet tovább menni és ezt elütni valamivel. Csak ha lefagysz van gond.

Szóval ne várj addig amíg valami megmondja, hogy mit hogy kell. Szerezz saját tapasztalatot! Bukj el sokszor. Ez a legjobb út.

2014. nov. 27. 21:56
 4/10 anonim ***** válasza:

#3. Te hogyan élsz, az a te dolgod, de valótlanságokkal ne etessél segítséget kérő embereket.

Pl.: Az NLP fejlesztett változata az NLPt (neuro lingvisztikus pszichoterápia) az akadémiai terápia része.

Kérdező:

Coahot a hipnózisban is kiképzett pszichoterapeuták között keress.

2014. nov. 27. 22:34
 5/10 anonim ***** válasza:

#4 a forrását is megjelöltem annak amit állítok... Ez az NLP egy bukott dolognak tűnik. A nyolcvanas években hitték azt, hogy lesz ebből valami, azóta nem sikerült tudományosan alátámasztani.

De akkor be is idézem:

Numerous literature reviews and meta-analyses have failed to show evidence for NLP's assumptions or effectiveness as a therapeutic method.[92] While some NLP practitioners have argued that the lack of empirical support is due to insufficient research testing NLP,[93] the consensus scientific opinion is that NLP is pseudoscience[94] and that attempts to dismiss the research findings based on these arguments "[constitute]s an admission that NLP does not have an evidence base and that NLP practitioners are seeking a post-hoc credibility."[95] Surveys in the academic community have shown NLP to be widely discredited among scientists.[96]

2014. nov. 27. 22:43
 6/10 anonim ***** válasza:

és ha ez sem elég:

Sociologists and anthropologists—amongst others—have categorized NLP as a quasi-religion belonging to the New Age and/or Human Potential Movements.[101][102][103][104][105][106][107][108][109][110] Medical anthropologist Jean M. Langford categorizes NLP as a form of folk magic; that is to say, a practice with symbolic efficacy—as opposed to physical efficacy—that is able to effect change through nonspecific effects (e.g., placebo). To Langford, NLP is akin to a syncretic folk religion "that attempts to wed the magic of folk practice to the science of professional medicine".[111]

2014. nov. 27. 22:45
 7/10 anonim ***** válasza:

De most megnéztem(az amúgy kétes megbízhatóságú magyar wikipédia is negatívan ír róla):

"A pszichiológia, pszichioterápia fő vonala szerint az NLP feltevései nem tarthatók sem elméleti, sem gyakorlati szempontból, és ezért az áltudományok közé sorolják.["

2014. nov. 27. 22:55
 8/10 A kérdező kommentje:

az Nlp feltevései nem tarthatók sem elméleti sem gyakorlati szinten.. a Wikipedián is raknak fel nem hiteles forrásokat...

Bevallom őszintén engem érdekel az Nlp, annyira hogy olvasgattam, van is róla 2 könyvem, meg neten utánna olvastam, és hát ami nekem lejött, az hogy lehetnek olyanok amik valósak s olyanok is amik nem vagy csak egy ideig tarthatók fent.. ez a feltevés állitás mondjuk. lehet egy ideig csinálni, de nem rögzül meg olyan mélyen,

Viszont a másik része amit még inkább valósnak tartok. az utánzás. el is mondom példával, ugye az nlp is kiemeli, hogy az vagy amit hiszel, vagy hogy akár hiszed akár nem igaz lesz, vagy, amit más megtud azt te is megtudod.

Szóval ebből kiindúlva és a sok forrást nézegetve arra jutottam, egy példával:

Ha van egy kidolgozott testü ember aki erős, csak rá kell nézni.. mondjuk 2 naponta edz mindig más testrészt.

Ha te is utánzod, és ugyanúgy ugyanannyit edzel, ugyanazzal az edzés programmal, akkor te is szinte pont úgy fogsz kinézni alkatilag mint ő, csak idő kérdése,

Na hát ez az nlp, tanulható, ugyanigy tettekben, viselkedésben, szavakban, csak mélyen belekell menni az emberbe megtudni hogy egy adott dolgot hogy csinál, hogy éri el, mind érzelmek útján, s ahogy összeraktam az Nlp kérdés feltevés, egy olyan technikát ad az embernek, amit ha megtanul, akkor megtanulja az embert "pszichológiailag értelmezni, érzelmek alá ásva a másik emberből kiszedni információkat. Persze ez igy elég bonyolult dolog, de szerintem létezik

2014. nov. 28. 00:07
 9/10 A kérdező kommentje:
csak folyamatosan kell csinálni, ami nehéz lehet sok ember lehet emiatt itéli el az nlp t mert félúton feladja.. pedig szerintem ha benne van az ember és folyamatosan csinál egy folyamatot, a nélkül hogy bármi megzavarná, kezd kinyilni az elme és beépülni az új tudás, s akkor már könnyebb lesz mindnen.. mert ez is valami izom amit edzeni lehet. csak a kezdet nehéz, aztán párszori nekifutásra már minden egyszerüen tanúlható
2014. nov. 28. 00:14
 10/10 anonim ***** válasza:

Az angol nagyon magas színvonalú(és sok tudományos forrást hivatkozik). És itt nem arról írnak, hogy van ami ellene szól, hanem, hogy tudományos konszenzus van, hogy nem eredményes, ami nem is meglepő, mert nem is tartalmazza az idegrendszer valódi ismeretét, hanem ez csak egy jól hangzó marketing név, hogy neuro, meg linguistic. Valójában leginkább egy new-age-es vallás szerűség. Szóval itt arról van szó, hogy akik kitalálták azt hirdették, hogy ez valami tudományos dolog és igazolt, de amikor tényleges jól felépített pl a placebo hatást kiszűrő kutatásokat csináltak, ott nem bizonyult hatásosnak. És a cikk hivatkozik meta analíziseket is, ami azt jelenti, hogy átnézik egy területhez megjelent összes tudományos publikációt egy időszakban és azokból is az jött ki, hogy ez egy fals dolog. Szóval ez nagyon nem az a szint, hogy van aki ezt mondja van aki azt(meg hogy egyik része jó, a másik nem).

És a lényeg, hogy ha eleve nem vagy stabil, ha bizonytalan vagy, akkor nagyon nem tűnik praktikusnak, hogy egy ilyen hókusz pókuszra tréningezd magad, mert értelmetlen beidegződéseid lesznek, amire kondicionálod magad (Arról ne is beszéljünk, aki pénzt kér azért, hogy más bizonytalan embereket ilyennel sodorjon még rosszabb helyzetbe). Valódi jártasságokra lenne szükséged, amit a tényleges életben tudsz megszerezni. Vagy ha külső ember kell tényleg, akkor egy képzett pszichológust keress, esetleg a transzperszonális vonalról, ha nem annyira a szokásos dolgokat keresed.

Ez a dolog meg, hogy az elején nehéz és annak a hibája az, hogy nem megy neki, aki nem elég kitartó, az összes áltudomány és kamu védő mondata. Ezt mondhatják a kezdő varázslónak is... Ha tovább csinálnád és ha még vennél könyveket és ha még elmennél fizetős képzésekre, akkor menne majd :)

Persze elvi szinten nem kizárt, hogy az összes eddigi kutatás tévedjen, de jelen pillanatban ezek az összegyűjtött ismeretek. És szerintem neked akinek problémái vannak elég fölösleges lenne egy ilyenre alapoznod a épülésedet. Mert nincs időd ebben elveszi és aztán még ebből is kitalálni, ha már éveid mentek el és még mindig semmi.

Ha valamiért szórakoztass olvasgass erről, de szerintem ne ez legyen a terved a problémáid megoldására.

2014. nov. 28. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!