Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy lehetséges az, hogy...

Hogy lehetséges az, hogy egyesek (pszichiátria) pusztán a véleményükkel, mindenféle alap nélkül akár kettétörhetik egyes emberek életét?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=CF8TiiCyy-8

Tudom, hogy ez a film csak az érem egyik oldalát mutatja be, de ha csak a tizede igaz, akkor is félelmetes belegondolni. Tudom, hogy Magyarországon azért akkora hatalmuk nincs a pszichiátereknek, mint a "fejlett" nyugaton, hogy pofára bezárathassanak embereket, meg szétszedhessenek családokat; idehaza legfeljebb csak 1-2 napra dughatnak be valakit akarata ellenére (persze, akkor is begyógyszerezhetik olyanná, hogy szinte magatehetetlen lesz), de ez így akkor is rémisztő. Mi jogosítja fel ezeket a némbereket erre? Miért állnak ők a jog fölött?

És miért van az, hogy ha valaki, akár egy tök átlagos, kiegyensúlyozott ember bemegy egy pszichiáterhez, az valami "betegséget" úgyis fog találni, amivel megbélyegezheti az amúgy tök egészséges, normális embert?

2014. nov. 22. 00:36
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Voltam már pszichiátriai osztályon, nagyon felelőtlenül gyógyszereznek Magyarországon is, sajnos, és tényleg vannak ezeknek áldozatai. A Szcientológiával semmilyen formában nem szimpatizálok, a filmet sem néztem meg, nem is szeretném.
2014. dec. 26. 03:09
 12/12 anonim ***** válasza:
Emberek, hallottatok a pszichiátriáról???!!! Azt emberek, ún. professzorok oktatják egy intézményben amit egyetemnek hívnak. Ezek az ún. pszichiáterek később felesküsznek, hogy az emberek javát szolgálják. Ne legyetek ennyire hihetetlenül magyarok... "fejlett nyugaton"??? Kedves kérdező voltál valaha pszichiátriai osztályon külföldön??? Ostobaságokat kérdezel, ilyen nem létezik, a szcientológusoknak pedig higgy nyugodtan, csak ha lehet egy másik országban és/vagy bolygón tedd.
2015. ápr. 16. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!