Hogy lehetséges az, hogy egyesek (pszichiátria) pusztán a véleményükkel, mindenféle alap nélkül akár kettétörhetik egyes emberek életét?
https://www.youtube.com/watch?v=CF8TiiCyy-8
Tudom, hogy ez a film csak az érem egyik oldalát mutatja be, de ha csak a tizede igaz, akkor is félelmetes belegondolni. Tudom, hogy Magyarországon azért akkora hatalmuk nincs a pszichiátereknek, mint a "fejlett" nyugaton, hogy pofára bezárathassanak embereket, meg szétszedhessenek családokat; idehaza legfeljebb csak 1-2 napra dughatnak be valakit akarata ellenére (persze, akkor is begyógyszerezhetik olyanná, hogy szinte magatehetetlen lesz), de ez így akkor is rémisztő. Mi jogosítja fel ezeket a némbereket erre? Miért állnak ők a jog fölött?
És miért van az, hogy ha valaki, akár egy tök átlagos, kiegyensúlyozott ember bemegy egy pszichiáterhez, az valami "betegséget" úgyis fog találni, amivel megbélyegezheti az amúgy tök egészséges, normális embert?
Igen, "papíron" tényleg nincs ilyen.
A valóságban viszont bőven elég, ha egy orvos ránézésre mond valamit, aztán viszik is már a kórterembe, és teletömik mindenféle tudatmódosító szerrel. Persze, miután már agyonszedálták, megvizsgálhatja más is.
Én nem vagyok szcientológus, nem szimpatizálok velük, de azt én is tapasztaltam, hogy szimplán ránézésre, gyógyszereket írnak fel, diagnózisokat adnak. Nagyon fejletlen és friss még ez a terület, nagyon felelőtlenek.
Egybe veszik azt, akit trauma ért vagy eltanult egy viselkedést, és azt akinek az agyában a transzmitterek szintjének vagy más organikus eltérések miatt vannak a tünetei. Ez kb. olyan mintha a reumatológia meg a traumatológia, baleseti sebészet nem venné tekintetbe az, mi okozza a tüneteket, nem röntgeneznék meg amit kezelnek.
Nagyon felelőtlen terület.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!