Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy lehetséges az, hogy...

Hogy lehetséges az, hogy egyesek (pszichiátria) pusztán a véleményükkel, mindenféle alap nélkül akár kettétörhetik egyes emberek életét?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=CF8TiiCyy-8

Tudom, hogy ez a film csak az érem egyik oldalát mutatja be, de ha csak a tizede igaz, akkor is félelmetes belegondolni. Tudom, hogy Magyarországon azért akkora hatalmuk nincs a pszichiátereknek, mint a "fejlett" nyugaton, hogy pofára bezárathassanak embereket, meg szétszedhessenek családokat; idehaza legfeljebb csak 1-2 napra dughatnak be valakit akarata ellenére (persze, akkor is begyógyszerezhetik olyanná, hogy szinte magatehetetlen lesz), de ez így akkor is rémisztő. Mi jogosítja fel ezeket a némbereket erre? Miért állnak ők a jog fölött?

És miért van az, hogy ha valaki, akár egy tök átlagos, kiegyensúlyozott ember bemegy egy pszichiáterhez, az valami "betegséget" úgyis fog találni, amivel megbélyegezheti az amúgy tök egészséges, normális embert?

2014. nov. 22. 00:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
nincs idom 2 oras vidoet megnezni, bocsesz:)
2014. nov. 22. 00:39
 2/12 anonim ***** válasza:
Nem neztem meg a vidit de ilyen nincs. Ha valakinek ilyen komoly betegseget,rendellenesseget diagnosztizalnak annak több vizsgalatot kell elvegezni es több szakemberrel megnezetni. Ott kiderül hogy csak hibazott vagy kocsog volt az első..
2014. nov. 22. 00:47
 3/12 anonim ***** válasza:
csak szólok, hogy akik ezekkel a gondolatokkal ijesztgetnek téged, azok a szcientológia nevű szektához tartoznak. kicsit nézz utána, és döntsd el, hogy tényleg szektatag akarsz-e lenni.
2014. nov. 22. 02:01
 4/12 anonim ***** válasza:
Ilyen filmeket én is láttam, de ez csak a cientológia vagy mi a fr.ancnak hívják őket. Azok aztán a betegek! Szektás idióták. Nem védeni akarom az orvosokat, mert a pszichiáter is mernék fogadni, hogy csak találgat, ezért van az, hogy ahány helyre megy egy beteg, annyi diagnózis születik és annyi féle gyógyszert, egyebeket írnak fel. Tiszta nevetséges az egész. Én soha nem szeretnék a kezeik közé kerülni, inkább haljak meg, mint hogy ők kezeljenek bármivel is!
2014. nov. 22. 09:09
 5/12 A kérdező kommentje:

Igen, "papíron" tényleg nincs ilyen.

A valóságban viszont bőven elég, ha egy orvos ránézésre mond valamit, aztán viszik is már a kórterembe, és teletömik mindenféle tudatmódosító szerrel. Persze, miután már agyonszedálták, megvizsgálhatja más is.

2014. nov. 22. 20:50
 6/12 anonim ***** válasza:
Szcientológus propagandaanyag.
2014. nov. 22. 23:08
 7/12 A kérdező kommentje:
Szcientológusok csinálták, igen. Az még nem zárja ki, hogy igaz legyen.
2014. nov. 22. 23:16
 8/12 anonim ***** válasza:
ja értem. tehát te is a szekta tagja vagy, és itt próbálsz téríteni. nem sikerült.
2014. nov. 23. 00:05
 9/12 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok a szcientológia híve, de szerintem ami a videóban van ,az az USA-ban lehet inkább aktuális ,a magyarországi viszonyok azért nem durvák,hogy boldog boldogtalannak gyógyszereket írjanak fel.Az tény ,hogy még a legmodernebb pszichiátriai gyógyszereknek is hosszú távon súlyos mellékhatásai vannak,tehát jó esetben a "legkevesebbet ártani" elvet alkalmazzák a pszichiáterek amikor felírják ezeket a szereket.Azt viszont elszomorítónak tartom ,hogy pl. a depressziósoknak is antipszichotikumokat adnak manapság.
2014. nov. 23. 12:13
 10/12 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok szcientológus, nem szimpatizálok velük, de azt én is tapasztaltam, hogy szimplán ránézésre, gyógyszereket írnak fel, diagnózisokat adnak. Nagyon fejletlen és friss még ez a terület, nagyon felelőtlenek.

Egybe veszik azt, akit trauma ért vagy eltanult egy viselkedést, és azt akinek az agyában a transzmitterek szintjének vagy más organikus eltérések miatt vannak a tünetei. Ez kb. olyan mintha a reumatológia meg a traumatológia, baleseti sebészet nem venné tekintetbe az, mi okozza a tüneteket, nem röntgeneznék meg amit kezelnek.

Nagyon felelőtlen terület.

2014. dec. 26. 03:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!