Miert félek mindentol?
Lépj ki a komfortzónádból és próbálj ki új dolgokat. Ha nem megy kérheted az iskolapszichológus segítségét is. Hamar rá fogsz jönni, hogy a nagy részét csak bemesélted magadnak. Meg ha aztán valaki egyszer leszid vagy kinevet mi van? nem dől össze ettől a világ. Túl kell esni a dolgon és méltósággal viselni, majd tovább lépni. Régebben én is eléggé hasonló voltam, egyetemen aztán elhatároztam, hogy változtatok és sikerült is. Nyilván nem megy egyik napról a másikra, de kis lépésekben haladva sikerülhet. Közhely, de ne törődj azokkal, akik csúfolnak. Egy idő után majd keresnek mást, meg a ciki dolgokat is egy idő után elfelejtik.
Nekem elhiheted, biztos, hogy fogsz csinálni valami cikit, és amilyen az ember szerencséje nyilvánosan. Pont úgy, mint ahogy mindenki mással megesik. De meg kell tanulni ezeket a helyzeteket kezelni.
Amúgy meg talán az a legjobb, ha új emberekkel ismerkedsz meg. Ez egy elég nagy lépés, de ha új barátokat szerzel rájössz, hogy alaptalaon a félelmeid.
Próbáld meg kis lépésekben és ha nagyon elharapódzik ez a félelmed kérd meg az iskolapszichológust, hogy segítsen. de először mindenképpen egyedül próbálj meg kicsit megnyilni és bátrabban viselkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!