Hogyan alakul ki a bizalom a pszichológus és a betege között?
Figyelt kérdés
Aki jár pszichológushoz mennyi idő után tudta megosztani vele az érzéseit korlátok nélkül (bármilyen témáról beszélni a pszichológusával még ha az kellemetlen is)? Nekem mindig azzal volt gondom, hogy nem tudtam az érzéseimről beszélni, mert egy nagy falat érzek ilyenkor és nem tudom áttörni. Tudom, hogy az lenne a normális, ha nyugodtan bármilyen témáról beszélni tudnék vele, de nem tudom, hogy alakítsam ezt ki vele. Van valami tippetek? Előre is köszönöm. (Amúgy jó pszichológus és szimpatikus)2014. nov. 9. 20:56
1/3 anonim válasza:
Hát nekem sose ment. Erőltették, lehet, hogy ezért. Mindig úgy voltam vele, hogy egy vadidegen ember nem oldja meg a problémáimat, amit egyébként is magamnak kell, hiába szakember. Aztán megoldottam, igaz, hogy nem segítség nélkül, de könnyebb volt megosztanom dolgokat az egyetlen olyan emberrel, aki közel áll hozzám, mint a pszichológussal. Ez persze emberfüggő.
2/3 anonim válasza:
A legtöbb dokinak kellemetlen elmondani a bajod. De ha megakarsz gyógyulni kénytelen vagy elmondani mi a bajod, különben senki fog tudni segíteni neked. Képzeld amikor a nők mennek nődokihoz, hogy viszket ott lent.. Hidd el az is kellemetlen. Neked is megkell értened, hogy az első lépés az őszinteség, különben hogyan segítsen rajtad a doki? Egyszerűen fontos, hogy az őszinteség a legfontosabb. Hidd el másoktól sem esti meséket hall...
3/3 anonim válasza:
Érdekes, nekem mindig megy elsőre. Már első alkalommal képes vagy teljesen nyíltan beszélni bármiről. Szerintem azért, mert ott a tudat, hogy nekik az a dolguk, hogy ilyeneket hallgassanak, nekem meg az a "dolgom", hogy elmondjam, mármint a saját érdekem az, hogy ne húzzam a végtelenségig azt, amiért odamentem. Így aztán megnyílok azonnal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!