Ha elmegyek pszichiátriára kell hozzá szülő 16 évesen?
16 évesen mindenkinek vannak ilyenjei, emiatt ne tétesd magad tönkre dilibogyóval. Rászoksz, aztán ott el is vágtad az életedet, meg egy életre meg leszel bélyegezve.
Nem kellenek amúgy, a háziorvos ad beutalót. De mondom, nem érdemes.
Nekem pszichiáter mondta, hogy 16 felett ha az az akaratod, rendelkezhetsz úgy, hogy nem szólhatnak a szüleidnek. Elég idős vagy már ahhoz, hogy kösse őket az orvosi titoktartás. Csak ezt lehetőleg szögezd is le egyértelműen, akár rögzítsétek írásosan, hogy nem adod az engedélyed. Utóbbi neked és a dokinak is hasznos lehet.
Egyébként bármennyire rosszul vagy, azért óvatosan a gyógyszerekkel. A legtöbb doki ilyen fiatal korban nem akar majd leszedálni, nyugtatókkal tömni, max ha mindenképp szükséges. Én is fiatalon mentem és nekem első körben nem is adtak gyógyszert a korom miatt, csak terápiát. Pedig eléggé ki voltam készülve és emiatt később antidepresszánst is kaptam.
Nagyon bátor vagy, ha egyedül végig csinálod, sok sikert hozzá!
Depresszio kezeleseben fontos szerepe van a csalad tamogatasanak. A gyogyszert alapbol en sem ajanlanam, de persze ezt majd a terapeuta eldonti.
Szerintem mond el nekik nyugodtan, tamogatni fognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!